Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sinds maart bezig voor eerste kindje

 • Auteur
  Berichten
 • #2338211

  Wie van jullie is ook sinds ongeveer maart van dit jaar bezig om zwanger te raken. Niemand in mijn omgeving weet dat wij ermee bezig zijn dus ik kan verder nergens mijn ei kwijt. Als ik de verhalen op dit forum lees dan zijn wij in principe helemaal nog niet zo lang bezig maar voor mijn gevoel duurt het al erg lang… Bij degene die ik spreek in mijn omgeving was het allemaal binnen 3 maanden raak en het lijkt ook wel alsof de halve wereld zwanger is. Ach ik weet het je gaat erop letten, gek eigenlijk dat je dat anders helemaal niet opvalt.

  Wat ik ook erg gek vind is dat sinds ik gestopt ben met de pil ik nog maar heel weinig en erg kort ongesteld ben meestal maar iets van 2 dagen. Zijn er meer mensen dat dat herkennen? Ik vraag me af of dit de vruchtbaarheid ook beinvloed.

  Voor degene die al lang bezig zijn om zwanger te raken… heel erg veel succes ik zal voor jullie duimen en er zal heus wel een dag komen dat we een positieve zwangerschapstest in handen zullen hebben toch!

  #4087569 Quote

  Hoi susie

  Ik zit nu ook in ronde 6, dus vrijwel gelijk als bij jou.
  het is idd niet zo lang, maar voor mij voelt het ook al veeeel te lang…..omdat we graag willen, lijkt het wel eeuwen te duren en elke maand ongesteld worden is weer een teleurstelling.

  Als je met de pil stopt moet je lijf nog ontpillen. Ikzelf ben juist erger ongesteld dan toen ik de pil slikte, maar wel minder lang. Je lijf reageert gewoon anders met of zonder te pil.

  Ik zou me er niet zo druk om maken hoor….ik denk persoonlijk dat het niks uitmaakt. Je hoort ook vaak dat mensen die heel erg ongesteld zijn of er last van hebben, aan de pil gaan zodat het minder word….dus dan is het wel logisch dat het bij jou minder is geworden nu je geen pil meer gebruikt.

  Heel erg veel succes met zwanger worden en ik hoop dat het je heeeeel snel zal lukken

  Liefs Valesca

  #4087576 Quote

  Dank je Valesca, wat een lief berichtje. Daar word ik weer vrolijk van. Af en toe dan heb je het idee dat het alleen bij jou zo lang duurt. Zullen we proberen elkaar een beetje op de hoogte te houden?

  Je hebt inderdaad gelijk wat betreft het ontpillen het zal er allemaal wel bijhoren. Als ik jouw verhaal zo lees dan mag ik eigenlijk alleen maar van spreken dat ik zo kort ongesteld ben 😉

  Heb jij al eens ovulatietesten geprobeerd?
  Mijn ongesteldheid is net weer over dus volgende week gaan we weer klussen.

  Jij ook heel veel succes, we blijven positief.

  Liefs Susie

  #4087581 Quote

  Dan gaan we zeker doen meis….altijd fijn steun aan andere dames te hebben die ook zwanger willen worden en leuk dat wij aardig gelijk op gaan.

  Mijn ongesteldheid is een paar dagen over, dus wij gaan ook weer druk klussen

  Ik heb vorige maand voor het eerst ovulatie testen gebruikt…mijn vriend wilde dat eigenlijk niet, maar ik wilde weten of het bij mij zou werken….of ik een goede eisprong heb, en mijn hormonen goed werken e.d en ik had 2 dagen een positieve test, dus dat was erg mooi. Deze maand gebruik ik ze ook weer, omdat ik sinds 3 maanden opeens onregelmatiger ongesteld ben. Daarom wil ik in de gaten houden of mijn eisprong wel op dag 14 blijft zoals ik gewend ben. Tot nu toe gaat dat goed hihi

  Een beetje zekerheid altijd prettig en daarom vind ik die testen toch wel erg fijn

  Liefs en we blijven zeker positief 🙂

  #4087718 Quote

  Hoi Susie,

  Ik ben eind mei gestopt met de pil. Dus wat korter dan jou bezig, maar ook bij mij lijkt het af en toe erg lang.

  Ik vind ook dat de hele wereld zwanger en/of kleine kindjes heeft. Dat klopt ook, een vriendin van mij merkte het ook op, die is niet zwanger, wil het ook niet en weet het ook niet van mij.
  Komt ook door de crisis, dat brengt de meeste stellen dichterbij elkaar. Babybooms zijn er zeker, m’n buurvrouw kon geen eens meer een babyfoon krijgen in de winkel, allemaal uitverkocht.

  Ik ga het nu juist proberen zonder uit te rekenen of te testen, dan ben ik er ook minder mee bezig.
  Maar ieder zijn eigen ding.

  Het is heerlijk om op dit forum lekker te kunnen praten met elkaar!!

  Succes. groet, tes

  #4087749 Quote

  Hey meiden,

  Mag ik hier ook mee praten?
  Ik had al een forum gestart van mei, maar hier kan ik misschien zo aansluiten.
  Ik ben sinds mei ook gestopt met de pil, omdat ik zwanger bleek door de pil heen.
  En waren we net een beetje aan het idee gewend en het kleintje heel erg welkom was, krijg ik een MK bij 8 weken.
  Maar nu weer volop bezig voor de 2e ronde.

  Maandag zou mijn NOD zijn, hopelijk word ik niet ongi.
  Ik heb eigenlijk geen ovulatie testen gebruikt, heb de dagen uitgeteld vanaf dat ik zwanger was, en ongeveer vanaf 5 dagen voor de eisprong de hele week ” geklust” 😀
  En op de site van predictor kun je ook een online biologische klok invullen, en kijken wanneer je ongeveer je ei hebt.

  Succes er mee meiden, en leuk om zo meiden te spreken die in dezelfde periode zitten.

  Liefs An

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #4087879 Quote

  Hoi Susie,

  Ik ben 23, vorig jaar oktober getrouwd en in maart met de pil gestopt. Eerst een natuurlijke ongesteldheid afgewacht en daarna flink aan het klussen gegaan. Zitten nu in ronde 3 omdat ik onregelmatig ongi ben. 42-54-37. Ook mijn ongesteldheid is veel korter, 2 max 3 dagen. De eerste dag is dan wel heel hevig. 3de dag maar heel weinig eigenlijk.

  Ik heb toevallig van de week aan mijn beste vriendin verteld dat we bezig zijn. Ze had het al verwacht, haha. Ik moest het gewoon aan iemand kwijt en ze gaf me echt het gevoel dat ze het al wist.

  Ben nu trouwens aan het temperaturen. Kon vorige ronde goed zien wanneer ik (ongeveer) eisprong had gehad. Deze maand helaas nog niet.

  Het voelt echt al een eeuwigheid! Vooral dat vele wachten!! Maar dat wachten word eens beloond!!

  Liefs, Rafri

  #4088253 Quote

  Hallo Susie (en de rest natuurlijk),

  Ben in 2007 meerdere keren in het ziekenhuis geweest ivm wegsnijden van een cyste aan mijn eierstok (lang verhaal, doet er nu ook niet toe). Nu ben ik ook maar 1 of 2 dagen ongesteld en dan nog niet eens heel erg (was voor ik aan de pil begon wel zo’n 5 a 6 dagen ongesteld en voelde het dan op de eerste en tweede dag zelfs wel eens ‘druppelen’, sorry voor het taalgebruik). Dat is nu dus wel anders. Heb mijn gynaecoloog gevraagd of dit erg is. Hij gaf aan dat dit niets uitmaakt zolang mijn cyclus maar regelmatig is. Dus maak je niet druk.
  Wij zijn inmiddels in ronde 11 beland om zwanger te worden van ons 1e kindje. Inmiddels heeft mijn man een zaadonderzoek gehad (gelukkig helemaal goed!) en nu worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Nu maar hopen dat dit snel kan in het ziekenhuis, want blijkbaar is er al een wachttijd van zo’n 2 maanden om alleen maar een intake gesprek te krijgen! Dus geduldig blijven in deze periode van zwanger proberen te worden is heel erg belangrijk! Hoop dat jullie allemaal eerder zwanger zijn!

  Groetjes,
  Julia

  #4088470 Quote

  Meiden, hartstikke bedankt voor al jullie reacties. Wat een geruststelling is het te lezen dat ik niet de enige ben. Ergens in je achterhoofd weet je dat natuurlijk wel maar in je omgeving lijkt het allemaal een stuk makkelijker te gaan.

  Valesca: ik ga deze keer ook eens aan de gang met ovulatietesten, toch wel fijn om te weten of je op het goede moment klust. Grappig dat wij zo gelijk op gaan!

  Tessa: je hebt gelijk dat zou zomaar door de crisis kunnen komen dat had ik helemaal nog niet bedacht. Blijf je gezellig met ons mee praten?

  Mama2B: wat vreselijk van je MK bij 8 weken, hopelijk krijg je nu veel meer geluk en word je niet ongesteld maandag. Hou je ons op de hoogte?

  Rafri: wat lastig met zo’n onregelmatige cyclus. Dan duurt het helemaal een eeuwigheid voor je het weer kan gaan proberen. Maar je hebt gelijk eens wordt ons wachten beloond.

  Julie en Amber: Jeetje wij mogen eigenlijk nergens over klagen als ik zie hoe lang jullie al bezig zijn en wat voor ellende jullie al hebben gehad. Julie goed om te horen dat het zaadonderzoek goed was. Amber wat gek eigenlijk dat je van de eerste in ronde 2 al zwanger was en dat je zoveel geduld moet hebben voor de tweede.

  Ik zal voor jullie allemaal duimen. Tot snel, sorry voor mijn late reactie nu maar heb een hele drukke week achter de rug.

  Groetjes Susie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct