Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1333412 Tips Over Slijm Klaarkomen

 • Auteur
  Berichten
 • #2339414

  Hey dames,

  Wil graag jullie ervaringen weten….
  Wat klinkt dat raar als onderwerp eigenlijk he?!

  Zijn jullie bekend met de veranderingen van het baarmoederslijm?
  Heb gelezen dat je hieraan je vruchtbare dagen moet kunnen herkennen… Heb het laatst geprobeerd toen ik het “rauwe eiwitachtige” zag en dat was inderdaad kleverig en doorzichtig… Het was ook draderig…

  Zorgen jullie er ook voor dat je klaarkomt nadat je partner komt? Hoorde dat dat beter is…?

  Hoor graag jullie ervaringen!

  Thankx en succes allemaal!

  Gr,
  Muppie


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4088835 Quote

  Lieve muppie,

  Het klopt dat je slijm er tijdens de eisprong anders uit gaat zien…. dit wordt dan natter en doorzichtiger… inderdaad een beetje rauw eiwitachtig… maar als je zeker wilt weten of je een eisprong hebt, doe dan een ovulatietest… wat ik niet aanbeveel als je minder dan een halfjaar aan het klussen bent. Je wordt er zo door gefocussed. En ook het controleren van je slijm…. eerst lijkt het allemaal zo leuk om daar mee bezig te zijn, maar als het dan wat langer duurt voor je zwanger bent kun je er enorm door gefrustreerd raken. Als tip heb ik: nadat je ongesteld bent geweest om de 2/3 dagen gaan vrijen tot je zeker weet dat je een eisprong hebt gehad of tot je weer ongesteld bent. Zo kun je je eisprong niet missen en heb je altijd een goede kans (al is die nog maar 20%)… zwanger worden doe je niet zomaar even, al lijkt het bij sommigen wel heel makkelijk te gaan, maar gun jezelf de tijd en trek er een jaar voor uit….

  Klaarkomen na je partner? Dit heeft te maken met het goed opnemen van het zaad. Nou meid… als je geen eisprong hebt dan is het slijm in je baarmoedermond taai waardoor er minder goed zaadcellen binnenkomen… klaarkomen na je partner heeft dan weinig invloed… ik heb het nooit zo gedaan… en ik was beide keren binnen een halfjaar zwanger….dus als jullie beiden vruchtbaar zijn lukt het ook wel zonder klaar komen en het is heus niet erg als het zaad er na het vrijen uitloopt, het grootste gedeelte blijft echt wel binnen….

  Niet teveel focussen dus…. als je samen vruchtbaar bent komt het goed….

  #4088998 Quote

  Je eisprong herkennen adhv je slijm kan net zo betrouwbaar zijn als met een ovulatietest. Ik ben nu voor de derde keer zwanger en heb een cyclus tussen de 4 en 7 weken, maar heb nu voor de derde keer de uitgerekende datum precies goed. Tellen en uitrekenen werkt niet door de onregelmatigheid, maar toch weet ik het steeds precies.

  Enne, zonder klaarkomen kun je heel goed zwanger wordne, hoor!

  #4089072 Quote

  Hey!

  Ei herken je idd via het slijm.. Maar als jullie gewoon om de dag of 2 dgn vrijen kan je het bijna niet missen! En de vrouw kan beter eerst komen dan de man, schijnt.. Heb het boek zwangerschapsbijbel hier thuis, maar das zo’n lang verhaal! En zonder dat een vrouw komt kan het ook heus wel hoor! 😉 Althans dat lijkt me wel! Niet te veel mee bezig zijn & vooral heeeeel veel plezier hebben! 😉

  Succes! Liefs MamaSun

  #4089335 Quote

  Hoi meiden,

  Dank jullie voor de reacties!

  @Bloempje 27:Ik kom misschien wat ongeduldig over, maar na 1,5 jaar moeten wachten met zwanger worden van mijn maag-darm-lever specialist, kan het mij ook niet snel genoeg gaan..
  Best moeilijk als je het proberen al 1,5 jaar wil maar niet mag… En aangezien ik al 32 ben, wil ik zoveel mogelijk tips van de kenners hier.
  Dus heel erg bedankt voor je tips!

  @ Swiepie: Wat goed van jou dat je dat zo goed weet!! Ik ben nog niet heel erg aan het rekenen hoor… Lukt ook niet echt met ons he?! Doe aan veel klussen gewoon en dat bevalt prima ;-))!!

  @ MamaSun: Een bijbel? Das grappig nog nooit van gehoord! Maar bedankt voor je reactie! Ik ga ook gewoon voor het klussen om de dag a 2 dagen! Ben er blij mee in ieder geval! hahahaha…
  Jij ook succes!

  Liefs voor alle 3,
  Muppie

  #4089736 Quote

  Ik heb zelf heel erg dat slijm als ik vruchtbaar ben…..ik herken het gelijk en hoef het niet eens te zien, want ik voel het gewoon.

  Het is idd wel beter als de vrouw net iets later dan de man klaarkomt, omdat je spieren dan spannen en het zaad verder naar binnen duwen zeg maar.

  Wij doen dat dan ook meestal zo.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bloempje27
  Bijdrager
  #4090410 Quote

  Muppie, ja… dan lijkt het me ook lastig als het dan nog even duurt. Zeker als je al 1,5 jaar het liefst gelijk zwanger zou willen zijn. Toen ik stopte met de pil, wilde ik ook gelijk zwanger zijn 9ik wilde al eerder stoppen, maar mijn man wilde nog even wachten!). Het duurde 5 maanden en liep uit in een miskraam. Wat heb ik gehuild. Ik wilde het kindje zo graag. En dan wordt het zo’n obsessie op weer zwanger te worden… gelukkig was ik 3 maanden later weer zwanger en dat is nu een gezonde dochter van 7 maanden. Ik ben dus niet zwanger en wil het ook nog niet worden, maar lees wel lekker mee hier.
  Dus probeer de knop een beetje om te zetten en wees niet al te teleugesteld als het niet gelijk lukt…. hoe moeilijk dat ook is…. het komt echt goed!
  Enne, ik wens je toe dat je heel heel heel snel zwanger bent en dat je van fijne zwangerschap mag gaan genieten.

  xxx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct