Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1334373 Autostoeltje

 • Auteur
  Berichten
 • #2340375

  Hallo,

  Wij hebben een maxi cosi stoeltje gekocht voor in de auto. Nu hoor ik altijd dat baby’s voor in de auto zitten, maar mag je de baby ook in het stoeltje op de achterbank zetten?

  Moet namelijk naar de garage om een slot in te laten bouwen om de airbag om te zetten……en dan zou het een stuk makkelijker zijn om de achterbank te mogen gebruiken.

  groetjes,
  Charlie

  #4089726 Quote

  Hoi Charlies,

  volgens mij mag dat gewoon hoor. Ik krijg een tweeling, die zouden niet eens allebei voorin kunnen. En als ze in een stoeltje zitten zitten ze gewoon veilig.

  Liefs,

  Marye

  #4089728 Quote

  Hi Charlie,

  Ons dochtertje is nu bijna 4 maanden.
  Ze heeft vanaf eerste autorit al achterin gezeten. Zolang je stoeltje maar tegen rijrichting in zet. Dus met gezicht naar koffer toe zeg maar.
  Wij hebben ook airbag voor, die we liever niet uit willen laten zetten. Dus Jana gaat achterin.
  En dat gaat goed, enige nadeel vind ik dat je niet altijd kan zien wat er gebeurd. Daarom heb ik speelgoedje daar hangen, waar spiegeltje in verwerkt zit, zodat je in je achteruitkijkspiegel kan ziet wat er gebeurd.

  Liefs


  reisa
  Bijdrager
  #4089762 Quote

  Mijn dochters hebben altijd achterin gezeten.

  #4089860 Quote

  Hooi,

  Zolang je een driepuntsgordel achterin heb mag het gewoon, zou zeggen gewoon doen.

  Liefs Jen

  #4089870 Quote

  Hoihoi,

  bij ons zitten de kids ook gewoon achterin. Nooit voorin gezeten ook. Wij hebben voorin ook air bag en die kan je wel uit zetten maar waarom dat doen als ze ook achterin kunnen?

  Je kan bij de babyzaak speciale spiegels kopen die je aan de achterbank kan bevestigen of aan de draagbeugel van de maxi cosi zodat je via je achteruitkijkspiegel kan zien hoe het met de kleine gaat.

  Groetjes,
  Jo

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4089945 Quote

  mijn kids hebben altijd op de achterbank gezeten…. maar idd alleen aan de zijkant met de 3puntsgordel. in het midden mag het niet.

  #4090047 Quote

  Hi Charlie,

  Volgens mij wordt het achter in de auto zetten van je kindje juist geadviseerd. En wat zeker moet, is je kindje tegen de rijrichting in zetten!

  Als je kindje voorin zit, moet het ook tegen de rijrichting in en moet inderdaad de airbag uit.

  Tegenwoordig wordt zelfs geadviseerd om ook de stoel die er na komt, tegen de rijrichting in te zetten, maar de meeste stoelen kunnen dit niet.

  wij hebben ons kindje ook bijna altijd achterin vervoerd, enige nadeel daarbij is, dat je je kindje niet kan zien. Als je een lange rit maakt weet je dus niet of het (al) slaapt of wakker is. Omdat het dus tegen de rijrichting in kijkt.

  Gr. Tamara.

  #4090454 Quote

  Het advies is idd om vooral de achterbank te gebruiken voor kinderen! Ook als ze vanuit de maxi cosi naar een grotere stoel gaan.

  Als we met het hele gezin op pad zijn met ‘de grote auto’ kunnen ze alledrie op de achterbank (we hebben 3x 3 puntsgordel op de achterbank), maar in mijn autootje zonder achterdeuren zit de baby wel in de cosi naast mij op de bijrijdersstoel.
  Zit overigens ook geen airbag in die dus niet uitgezet hoeft te worden. Als hij uit de cosi is gegroeid gaat hij wel in de opvolgstoel achterin en komt de oudste naast mij zitten voorin.

  gr. Marije mv 3 zoons

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct