Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1334426 Harde Buiken Of Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #2340428

  Hallo meiden,

  Op dit moment ben ik 19 weken en 5 dagen zwanger.
  Verder zit ik al bijna 4 weken thuis ivm buikpijnklachten.
  Alleen niemand kan mij vertellen wat het nou precies is ( zelfs mijn gyn niet), harde buiken of niet????
  Misschien dat jullie mij kunnen helpen.
  Ik heb namelijk last van het volgende:

  – Als ik plat op mijn rug lig dan wordt mijn onderbuik ontzettend hard, dit is tot mijn bikinilijn, maar daarboven tot mijn navel waar nu mijn baarmoeder zit daar blijft het soepel.
  Als ik dan mijn benen op trek dan verdwijnt de harde buik eigenlijk gelijk
  Dit heb ik ook als ik op de bank zit met mijn benen recht vooruit, maar trek ik dan ook mijn benen op dan gaat die harde buik ook direct weg.
  Zijn dit nou wel of niet harde buiken??????

  – Verder als ik op mijn zij wil slapen, re of li zij, dan krijg ik ontzettend last van mijn heupen.
  Zo erg dat ik er wakker van wordt en dat als ik dan uit bed stap bijna niet kan lopen.
  Ik slaap al met een kussen bij mn buik of tussen mijn benen.
  Weet iemand misschien wat dit is en hoe ik nou toch op een bepaalde manier comfortabel kan liggen?????

  Ik ben erg angstig en onzeker, dit met name omdat we al een kindje kwijt zijn geraakt door een vroeggeboorte.
  Ik moet wel zeggen dat ik toen absoluut niet deze klachten had.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het beantwoorden van mijn vragen.

  Liefs een onzeker Muis.

  #4089823 Quote

  Beste Muis,

  Dit zijn volgens mij geen harde buiken.
  Ik heb tijdens de zwangerschap van mijn dochtertje harde buiken gehad. Wanneer je hier last van hebt voel je de spieren van je baarmoeder samentrekken (een soort van oefenen voor het echte werk straks). Harde buiken zijn niet afhankelijk van liggen, zitten of staan, ze komen op onwillekeurige momenten.
  Volgens mij krijg je ze meestal ook pas later in de zwangerschap.

  Vreemd dat je gyn geen verklaring heeft, maar zolang deze zich geen zorgen maakt zal ik me als ik jou was ook maar niet te druk maken.

  Wat het slapen betreft ken ik ook alleen het trucje van de kussens. Ik weet niet of je een voedingskussen hebt, dit hielp bij mij beter dan een gewoon kussen. Het is nooit dé oplossing, maar het kan het liggen wat draaglijker maken.

  Een zwangerschap verloopt altijd met allerlei rare en soms vervelende en/of pijnlijke kwaaltjes. Deeen heeft er meer last van dan de ander. Soms moet je het nemen zoals het komt en neem van mij aan dat is niet altijd even gemakkelijk. Zwanger zijn is niet altijd een pretje, helaas…
  Maar zolang de gyn zich geen zorgen maakt, kan je er denk ik weinig aan doen. Wel alle klachten blijven melden uiteraard!

  Heel veel sterkte!
  Groetjes Buijs

  #4090005 Quote

  Klinkt niet als harde buiken, wat Nuijs voor mij al heeft gezegt, bij een harde buik word je hele baarmoeder een keiharde bal. Dit duurt ongeveer 30 seconden en dan wordt het weer normaal.

  Ik kan me je angst wel voorstellen als je al een kindje verloren hebt! Neem lekker je tijd voor alles en doe het maar relaxt. Alleen jij en de baby zijn nu belangrijk!
  Misschien helpt het om een lekker warm bad te nemen als je buikpijn hebt.

  Ik heb ook veel last van buikpijn, maar nou bleek dat mijn kindje dwars ligt en dat schijnt zo`n pijn te doen.

  Veel sterkte met je zwangerschap!

  Groetjes, Risje 34+3


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4090608 Quote

  Ik las eens zo je verhaal en herken je klachten niet maar zou het geen bekkeninstabiliteit kunnen zijn omdat je last van je heupen hebt?
  Of misschien heftige bandenpijn?

  Misschien dat je hier iets mee kunt…. xxx

  #4091059 Quote

  Het klinkt wel een beetje als harde buiken. Zelf heb ik er ook al geregeld last van en ik ben ook 19 weken. Ik heb het ook als ik ga liggen op mijn rug. Vooral de onderkant van de buik trekt. Maar ook als ik te hard wil lopen of rare bewegingen maak.

  Je heupen zouden ook bekkenklachten kunnen zijn. Tip voor bij het liggen heb ik niet. Maar wel voor het opstaan. Ga voor het opstaan op je rug liggen, trek je knieen op en laat de knieen “heel elegant” wijd uit vallen. Trek ze weer omhoog en maak daarna een bruggetje door je bekken de lucht in te drukken. Sta dan voorzichtig op en zet eerst je hele lijf in de goede stand. Voeten netjes naar voren, gewicht op 2 benen, rug recht, onderbuik iets aantrekken, “touwtje aan je kruin omhoog”. Zet dan een heel klein stapje en zorg dat je bekken horizontaal blijft, niet scheef laten zakken. Dan de andere voet en dan weglopen. Waarschijnlijk lukt het dan beter, als je met aandacht je lijf onder controle houdt. Maar mij kost het wel heel veel moeite om er altijd netjes aan te denken.

  Sterkte. En doe rustig aan.

  #4093201 Quote

  je verhaal klinkt voor mij heel herkenbaar. Had ook soort gelijke klachten. Buikpijn/harde buiken, pijn in mijn heupen, pijn in mijn onder rug en pijn in mijn bil en ik had bekkenklachten. Heb hier fysio voor gehad met redelijk resultaat. Misschien kan je dat proberen. Deze kan je allicht wat tips geven die wat kunnen verlichten. Ik zou wel een gespecialiseerde fysio voor bekkenklachten zoeken als ik jou was.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct