Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1334448 Drinken En Op Mama Zijn

 • Auteur
  Berichten
 • #2340450

  Ik ben nieuw op dit forum, en ook een nieuwe moeder van een baby: nog maar 4 weken (zijn broer is 10 jaar ouder). Kennen jullie dit: van een heel tevreden baby is sinds een paar dagen mijn kindje steeds aan de borst en wil uitsluitend slapen op mij. Ik kan hem (bijna) niet meer neerleggen, hoe lekker hij ook slaapt, hij wordt wakker. Ook veel zuigbehoefte, ook al zit hij soms wel een uur te drinken! Soms weet ik niet of een voeding nu klaar is of niet.
  Heeft 1 van jullie dit meegemaakt? En kan iemand me vertellen wat de oorzaak kan zijn van steeds maar willen zuigen?
  Ben benieuwd!


  Wortel
  Bijdrager
  #4089849 Quote

  dit is vast een regelperiode! gewoon aanleggen wanneer hij wil drinken is het beste. als het erg lang bv 2 week, door blijft gaan even een lactikundige (hoe schrijf je dat) erbij halen. op borstvoedingsforum.nl kun je je vraag ook even stellen. daar zitten ook deskundigen die je vraag kunnen beantwoorden. misschien dat je iets fout doet met aanleggen.

  #4089850 Quote

  hallo,
  ik heb zelf een dochertje van 4 maand maar ik kan mij nog goed heugen dat mijn dochtertje dat in het begin ook had telkens maar willen drinken en de hele tijd bij je willen zijn ,op een gegeven moment word dat onzettend zwaar want je wilt af en toe wel eens een momentje alleen en rust.
  Bij ons was het zo toen de kraamverzorgende er nog was sliep ze goed overdag ,in eigen bedje, maar savons en snachts wilde ze niet in eigen bed slapen dan krijste ze de kop eraf! en dan probeerden we wel eens om haar te laten huilen maar ze hield dat gerust bijna een uur vol!! nou, ik kan je vertellen das nniet om aan te horen!
  op een gegeven moment ben ik na 3 a 4 weken op de fles over gegaan en langerzamerhand werd het toen beter. en het is echt zo je moet ze toch echt een keer in eigen bedje leggen en dan maar een tijdje laten huilen en elke dag steeds weer opnieuw.je zult zien dat het na een paar dagen /2weken al een stuk beter gaat.
  maar 4weken is nog erg klein en wil je kindje denk ik nog graag bij je zijn,dat is een vertrouwd gevoel .
  Je moet haar er dadelijk aan laten wennen dat ze alleen” moet slapen , en in haar eigen bedje,zo heb je later minder problemen.
  nu is onze dochter 4 maand en gaat nu al een aantal weken zonder te huilen naar bed,ze weet dan gewoon dat het tijd is om te slapen.
  Ze slaapt dan niet altijd gelijk soms is ze dan nog wel een half uur aan het brabbelen.

  Echt de tijd komt vanzelf dat je kindje een stuk makkelijker gaat worden.
  succes!!
  groetjes Ilse mv Finn

  #4089851 Quote

  oja en die zuigebehoeft….als hij zijn handje of vingertjes kan vinden gaat hij lekker daar op sabbelen maar daar is ie nu nog net iets te klein voor denk ik.
  Eet en drink je wel genoeg voor je borstvoeding?
  misschien heb je wel genoeg maar niet genoeg voeding erin zitten zodat je kindje geen verzadigend gevoel heeft.


  Wortel
  Bijdrager
  #4089853 Quote

  @ilsemvfinn, als je niet genoeg voeding in je melk hebt zitten heb je ook niet genoeg voeding om zelf van te leven, dat komt doordat bv een bloedproduct is. komt rechtstreeks uit je bloed

  #4089895 Quote

  Sjonge, wat een hoop reacties en zo snel! Heel erg bedankt voor de (uiteenlopende) tips!
  Heb inmiddels contact met een lactatiekundige.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4089911 Quote

  Goed dat je contact hebt met een lactatiekundige! Dat heeft mij destijds erg goed geholpen.
  Suc6 met borstvoeden en geef niet op, het gaat weer over en dan is het alleen nog maar leuk 🙂

  #4089913 Quote

  O ja, is een draagzak misschien een idee? Heb ik in het begin ook veel gebruikt als ik iets wilde doen en m’n handen vrij wilde hebben.

  #4089928 Quote

  In hun eigen bedje slapen komt vanzelf hoor. Wij hebben in het begin veel de wandelwagen gebruikt, kun je even wiegen en vaak is dat wel voldoende om in slaap te vallen.
  Daarnaast kun je testen of je kindje diep genoeg in slaap is om het weg te leggen. Even een armpje optillen en loslaten. Als het slap neervalt slaapt het diep genoeg, zo niet (oogjes bewegen, kreuntje ofzo) nog even wachten.
  Het vele drinken hoort er in het begin bij! Wordt vanzelf beter en dan kun je echt gaan genieten. Hopelijk heeft de LK ook nog tips en anders inderdaad even op het bvforum kijken. Succes en geniet er van!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct