Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

maat schoenen

 • Auteur
  Berichten

 • biscuit
  Lid
  #2343403

  Hallo Moeders,

  Ik ben benieuwd wat de maat schoenen is van de jonge leeftijden van jullie peuters.
  Mijn dochtertje is nu 21 maanden en heeft als maat 22.
  Gaan ze per half jaar naar een grotere maat of juist eerder, graag jullie mening.

  groetjes

  #4093350 Quote

  Hoi Biscuit,

  Mijn zoontje is net 2 geworden en heeft schoenmaat 26.. Nu moet ik er wel bij zeggen dat hij erg groot is voor zijn leeftijd. Hij was laatst op het bureau 94 cm. Dus hij zit op de bovenste lijn, dat zal dan met z’n schoenmaat ook zo zijn. Volgens mij is maat 22 wat normaler.

  Voor hem is het heel verschillend. Hij heeft ongeveer 3x per jaar nieuwe schoenen nodig. Nu had ik voor de zomer schoentjes gekocht en die waren begin juli al te klein. Heb toen in de uitverkoop nieuwe gekocht en hoop dat hij het nu redt op deze tot de volgende uitverkoop… Een andere keer doet hij weer een half jaar met z’n schoenen.

  Groetjes,
  Jo

  #4094899 Quote

  mijn dochtertje is 2,5 en heeft maat 24/25…ik moet er ook bij zeggen dat ze ook lang is voor haar leeftijd en erg snel groeit..ze heeft ongeveer elke 3 mnd nieuwe schoenen nodig…mijn zoontje van 4 daarintegen heeft maat 25 en is iets groter dan zijn zusje…hij kan wel meer dan een half jaar met schoenen doen…een tip..ik ga naar een goeie schoenenwinkel en laat elke 3 mnd de voetjes opmeten dan weet je het altijd zeker…laat ze niet te lang lopen op schoenen..mij valt het nl niet echt op als ze moelijk gaan lopen door te kleine schoenen..dus ga ik gewoon elke 3 mnd heen..en wat ook helpt als je kind snel groeit en vaak nieuwe kleren nodig heeft laat dan gelijk de voet opmeten..

  groetjes

  #4096794 Quote

  hey
  mijn dochter van 25 maanden heeft nu schoenmaat 22/23 het gaat hard want toen ze 1 jaar was begon ze met maatje 18!dus ook hier wel iedere 4 maanden nieuwe maat schoenen nodig,daarom wacht ik nu zo lang mogelijk met winterschoentjes kopen,als het echt koud gaat worden ga ik pas winterschoenen halen,haar kleertjes zijn al binnen dat gaat minder snel ze past nog kleding van vorig jaar die ik toen wat te ruim heb gekocht.van kledingmaat heeft ze nu 86/92.
  liefs mama van S

  #4096825 Quote

  Hoi, mijn dochter wordt in oktober drie. Gisteren laarsjes gekocht. Ze heeft maat 24,5.
  De oude schoenen van vorig jaar Augustus!!! laten opmeten en wat blijkt…..heeft ze nog 1,5 cm ruimte in. Zij groeit ongeveer 1 maat per jaar.
  Is dus erg verschillend per kindje…


  MissyM
  Lid
  #4099171 Quote

  Hoi, mijn dochter van 15 maanden heeft ook al schoenmaat 22 :s. Ik hoop maar dat ze gewoon klein vallen…

  Lees ook: Alle kinderziektes op een rij
  #4107007 Quote

  Hoi

  Mijn dochter is in juni 2 jaar geworden en heeft maat 24.
  Mijn zoon van net 6 heeft nu maat 32

  Groeten Kirsten

  #4107201 Quote

  Mijn dochtertje is 2 jaar en 7 maanden en sta op het punt om nieuwe schoenen te gaan kopen. Maat 24.
  In december, in mei/juni en nu dan in oktober in een nieuwe maat terecht gekomen.

  #4109877 Quote

  Hoi
  Mijn dochter van 2,5 heeft schoenmaat 24
  Zoonlief van 1 maat 21.

  Je kan er niets van zeggen wanneer ze naar een andere maat gaan. Het gaat vaak met groeispurten, soms kunnen ze zo een maat overslaan dus van 23 naar 25 enige richtlijn is regelmatig voetjes op laten meten en als ze natuurlijk al een jaar stilstaan kun je erop wachten dat er een groeispurt aankomt.

  Mijn schoonouders hebben al 35 jaar een goede schoenenzaak en van hen heb ik deze informatie, mag aannemen dat dat dus klopt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct