Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

streep is een streep maar het voelt niet echt

 • Auteur
  Berichten
 • #2354632

  ik heb vandaag een test gedaan en daar was een dikke blauwe streep te zien en een hele lichte waar je nauwelijks de kleur vn ziet ik twijfel dus of het nou indd zwanger is of niet!!..ik voel me er iedergeval niet goed bij…ik ben bang voor een buitenbaarmoederlijke!! aangezien de 1ste 2 negatief waren en nu dn een heel licht streepje te zien is als je heeel goed kijkt ..donderdagochtend afspraak bij de dokter voor een volgende definitieve test !! maar ondetusse voel ik me er echt rot over …

  grtjess manda20


  reisa
  Bijdrager
  #4103998 Quote

  Spannend hoor. Nog even geduld hebben. Het is zo’n onzekere tijd. Ik hoop dat alles helemaal goed komt! Succes!

  #4104021 Quote

  een dunne streep heeft toch niks met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te maken?

  Als je over een weekje weer test, zul je merken dat de streep sneller en dikker zichtbaar is, het kan even duren voor je veel HCG hormoon aanmaakt.

  Ik had met 4,5 week getest en je kon het maar net zien. Met 5,5 week nog een keer getest en meteen, bam, een dikke vette roze strep zichtbaar.
  Niet fijn, maar toch even geduld hebben.

  Even een domme vraag: waarom gaan er zoveel mensen naar de dokter als ze net zwanger zijn? Je krijgt dat ook overal als advies, ik heb dat(ben nu voor de derde keer zwanger) nog nooit gedaan en ben er gedurende mijn vorige twee zangerschappen ook nog nooit geweest?

  Groetjes,

  #4104122 Quote

  hej nanda,

  Maak je niet te druk. Als je net zwanger bent maakt je lichaam idd niet zoveel hormonen aan en dus heb je soms een lichte streep bij het testen. Pas met week 6 begint je lichaam echt meer hormonen aan te maken. Je piek heb je met week 12 en daarna neemt het weer af. Zou dus idd over een weekje weer eens testen dan zul je zien dat je steep duidelijker is.

  @sophie: snap ook niet waarom iedereen naar de huisarts gaat. Ik heb ook gelijk de vk gebeld. De huisarts doet vaak gwn zo’n zelfde zwangerschapstest als die in de winkel ligt omdat ze tegenwoordig heel goed zijn.

  Sterkte nanda!

  Groetjes


  dotjuh
  Bijdrager
  #4104130 Quote

  hallo sophie

  een bbz heeft idd niks te maken met een licht streepje.
  heb zelf een bbz gehad, en was juist een dikke vette streep.
  dat komt omdat je hcc hormoon dan juist hoger is dan normaal. (veel hoger) de waarde daarvan kunnen ze in je bloed bekijken.

  waarom sommige naar de huisarts gaan?
  tja, ik denk dat ze het dan pas echt vertrouwen omdat het door een specialist is uitgevoerd???
  is natuurlijk gevoelsmatig, want of je hem nou zelf uitvoerd of een specialist, de uitslag is het zelfde, en een streep is een streep.
  succes met je verdere zwangerschap 😀

  liefs, do


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4104169 Quote

  De eerste weken zijn zeker onzeker. test over een week eens weer en je zult zien! Als het goed is verdubbeld je hormoon elke 48 uur, dus over 2 dagen zal ie zeker al duidelijker zijn! Dus als je donderdag bij de dokter test, wat je trouwens ook thuis kan doen want die testen zijn precies hetzelfde, dan is ie vast duidelijker. Test wel met ochtendurine…. dat is geconcentreerder.
  Het is moeilijk, zeker als je onzeker bent…. voor je gevoel is een lichte streep niet goed. Maar het betekent gewoon dat je kort zwanger bent en dat je lichaam nog maar weinig HCG heeft. dat zal HEEL SNEL veranderen hoor. En pas rond 7 weken krijgen de meeste vrouwen er last van…. en sommige geluksvogels niet.

  Trouwens hoeveel dagen ben je over tijd??

  Succes en probeer lekker veel afleiding te zoeken…. over een paar dagen heb je een duidelijke test en durf je het echt te geloven. Trouwens de testen van kruidvat (2 voor E5,-) zijn supergevoelig en ik heb er altijd fijn mee getest…. ook positief!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4104218 Quote

  ik heb inmiddels wel een beter gevoel gekregen:D:D dankzij mn beste vriendinnetje do (hier) dus wij gaan morgen samen lkkr flink taart eten en vieren dat we als 2 beste vriendinnen samen zwanger zijn!!!..:):)…

  groetjes manda

  #4107384 Quote

  hey hallo

  de mijne was ook heel lichtblauw, het kan zijn dat je minimaal zwangerbent en dat er heel weinig zwangerschaps hormoon aanwezig omdat je nog niet zo heel ver bent.

  je kan over week nog een test doen, of sneller naar de huisarts, die kan je onderzoeken (urinetest en bloedtest) heb ik ook gedaan

  succes en be positive

  greetzz

  #4107660 Quote

  De mijne was ook heeel licht, maar idd, later wordt het vanzelf donkerder, maar de digitale van clear blue, daar ben ik wel fan van, die geven echt duidelijkheid.

  Over de huisarts, bij mijn eerste wist ik niet wat ik moest doen of waar ik heen moest bellen. Ik heb toen maar mijn huisarts gebeld om dat te vragen. De assistent vroeg of ik dan langs wilde komen, gewoon omdat mijn huisarts dat leuk vind om je dan even te zien en te feliciteren. Hij heeft geen test gedaan, maar eigenlijk gewoon even gekletst en verteld dat ik idd een afsrpaak kon maken bij de vk enzo.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct