Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mette gestopt met pz

 • Auteur
  Berichten

 • Ing3
  Lid
  #2355285

  Hallo allemaal,

  Na 4 keer heeft Mette een time out van de peuterspeelzaal. De eerste keer ging het helemaal goed maar voornamelijk omdat ze nogal overdonderd was door al het speelgoed en de kindjes. De 2e, 3e en 4e keer was een drama. Ze wilde wel graag naar de pz maar mama moest wel blijven. Kortom alles leuk zolang mama er is. Maarja zo werkt het niet. Ik bleef wel wat langer en ben zelfs 1 hele ochtend geweest maar niks hielp. Het moment van afscheid was steeds weer dramatisch (als in veel paniek, krijsen en volledig doordraaien). Vorige week heb ik met de juf afgesproken dat ik ondanks het huilen gewoon zou gaan en we zouden zien of ze haar dit keer wel getroost kregen. Een soort van laatste keer om het nog 1 x te proberen zeg maar. Het was ze nog nooit eerder gelukt haar rustig te krijgen maar om nu meteen te stoppen vonden we ook weer zowat. Maargoed afgelopen zondag hadden we een kinderverjaardag en heel vrolijk zei ik tegen Mette kom op schoenen aan we gaan naar de kindjes. Naar de kindjes zeg ik ook als we naar de pz gaan. Ze dacht dus dat ze naar de pz moest en toen was het mis. Ze wilde haar pyjama aan en naar bed en vooral niet naar de kindjes. De paniek sloeg volledig toe en het duurde zeker een half uur voordat ze gekalmeerd was. Kortom een behoorlijke aversie tegen de pz.. Op dat moment hebben we besloten haar even niet meer te laten gaan totdat ze 2,5 jaar oud is. Ze is gewoon nog erg klein en het is haar duidelijk even teveel. In februari stroomt ze weer in. Voor mijn gevoel komt het dan zeker goed. Ik vind het wel erg jammer want het is een enorm leuke pz en ik had er al leuke contacten opgedaan.
  gr.Ing

  #4104644 Quote

  Hoi Ing,

  Ik vind dat je een hele goede beslissing hebt genomen. Het is inderdaad jammer, maar op dit moment is de stap nog iets te groot voor Mette. En je weet dat ze niet de enige is. Het zou ons verhaal kunnen zijn…! Vooral nu ze ook op andere situaties (met de kindjes gaan spelen) anders reageerde. Ze geeft hierdoor echt aan dat ze er niet aan toe is. Dit was bij ons precies zo.

  Groetjes Babybelle

  #4104775 Quote

  Als het niet gaat, gaat het niet hoor. Bij ons adviseren ze psz ook pas vanaf 2 1/2 jaar. Het is zielig als ze al gaat brullen als je alleen maar zegt dat je naar de kindjes toe gaat.

  #4104938 Quote

  Hoi Ing, ik wou zeggen knap van jullie maar ja…wat heb je voor keus he als het niet goed gaat met je kindje, dan doe je gewoon wat moet en goed is voor haar! Hoop dat het daarna wel beter gaat!
  Beter had je het niet kunnen doen!
  Dominique

  #4104988 Quote

  Hoi,
  ik vind dat je groot gelijk hebt. Ik vond daniëlle zelf ook nog net ff te klein en na 4x heb ik haar ook van de psz afgehaald en nu genieten we op mijn vrije dagen lekker van elkaar.

  Groetjes van Sonja

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct