Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1356737 Mexicaanse Griep

 • Auteur
  Berichten
 • #2362739

  hoi meiden,
  even een serieuze vraag…
  weten jullie wanneer je nu een griepprik krijgt tegen de mexicaanse giep?
  als je zwanger bent wordt je dan automatisch opgeroepen????

  liefs lotte.

  #4112127 Quote

  goeie vraag, geen idee, ben ook wel benieuwd zeker nu met die 2 gevallen,bah best eng!
  groetjes marielle

  #4112142 Quote

  Vlgns mij niet, maar je kunt ’t vast navragen bij je huisarts. Verder waren de eerste berichten dat de MG alleen gevaarlijk is voor zwangeren in hun laatste trimester. Wel een beetje jammer dat er nu doden zijn gevallen…

  #4112160 Quote

  Je krijgt alleen een oproep als je voorbij de 13 weken bent tegen de tijd dat de prikken worden gegeven, tenminste dit heb ik gehoord. Ik ga het niet doen.

  #4112171 Quote

  Weet je,… ik werk in de gezondheidszorg en krijg de oproep straks ook, maar ik ga hem niet nemen. Er vallen jaarlijks honderden doden, door de gewone griep en de mexicaanse is milder dan men dacht.. Dus nu er doden zijn gevallen, heb je het voornamelijk over mensen die al heel ziek zijn. Ik ben huiveriger voor de bijwerkingen (op lange termijn) van de injectie, daar is nog niet veel tijd voor geweest om onderzoek te laten doen…Een gewone griepprik haal ik ook nooit. Maar… ieders eigen mening natuurlijk!

  Liefs Ro
  12w+1d

  #4112320 Quote

  Normaal krijg ik de gewone griepprik, maar die ga ik niet halen dit jaar. Ook niet voor de mexicaanse griep. De griep valt milder uit dan gedacht, en ik vind het eng dat de bijwerkingen op lange termijn nog niet voldoende onderzocht zijn.

  #4112481 Quote

  Ik vind het heel moeilijk en weet nogsteeds niet wat ik moet doen. Ik heb toen ik 7 weken zwanger was “gewone” griep gehad. Omdat ik op dag 4 nogsteeds niks kon eten heb ik de dokter gebeld. Na een aantal vragen mocht ik op het spreekuur komen. Als ze vermoeden dat je de MG hebt mag dat dus niet. Maar goed, hij wilde het toch uitsluiten en heeft me getest. Gelukkig niks aan de hand. Maar hij zei dat ik straks wel een oproep krijg voor de vaccinatie omdat ik in een risicogroep val. Ik weet alleen niet of ik dat wel moet doen. Ben een beetje bang dat er straks op de langere termijn wel risico’s aan zitten (voor de baby dan) Dilemma dus!

  #4112521 Quote

  Wat ik begreep van de verloskundige is dat je moet melden bij de huisarts dat je zwanger bent en dat je dan een oproep krijgt voor de vaccinatie.

  Wat ik begrepen heb is er niet duidelijk wat en of er bijwerkingen zijn voor de ongeboren baby.

  Ik ga m (denk ik nu) niet halen.

  #4112586 Quote

  Ik hoorde op het nieuws dat zwangere vrouwen die het eerste trimester voorbij zijn, opgeroepen worden voor de prik.. Maar als jet het echt wilt weten kan je het misschien vragen aan je verloskundige.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct