Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1356799 Enorme Twijfel

 • Auteur
  Berichten
 • #2362801

  Ik zag zo juist bij Hart van Nederland dat er een gezond 14 jarige meisje in ons land is overleden aan de mexicaanse griep.
  Ik had net goed en wel besloten dat ik me eigen niet wilde laten inenten. Nu weet ik het niet meer…
  Ik twijfel ontzettend.
  Wat doet het met mijn kind als ik de griep krijg? Wat voor gevolgen heeft het op de langere termijn?
  Wat zijn de gevolgen van de inenting voor mijn kind?

  Niemand kan hier antwoord op geven, ik wordt GEK!

  Wie nog meer hier weet absoluut niet meer wat ze moet doen? Veel mensen (waaronder ik zelf ook behoorde) willen de enting niet ivm het onbekende.
  Maar wat als?….

  Pffff…lastig

  #4112181 Quote

  weet je…. ik denk niet dat dat kindje echt niks had…
  aan de gewone griep sterven in ons land jaarlijks ook erg veel mensen…. voornamelijk mensen die al ziek waren of zwak….

  ik neem de inenting niet ik doe de normale jaarlijkse griepprik ook niet zelf werk ik in de zorg kraamzorg en tja ook daar loop ik risico maar mijn zoontje zit op school en ook daar loop je risico in het nieuws was al dat er 3 scholen in breda besmet zijn met de mexicaanse griep laten wij daar nou wonen… alleen mijn zoontje zit in teteringen op school…..

  ik denk dat we dan bezig kunnen blijven in een winkel loop je ook het risico….

  mijn verloskundige is er nog niet over begonnen en op mijn werk zijn er wel regels geen handen meer geven end maarja ik doe dat dus wel….

  slim?? ja dat weet ik dus niet….

  je schiet er wrs niks mee op met mijn verhaal maarja….

  succesmet je keuze

  #4112201 Quote

  Heeey,

  Ik denk ook niet dat ik me laat enten! Ik ben een gezonde vrouw en kan me niet heugen dat ik de griep heb gehad……wel vaak verkouden, maar ja….

  Ik sta zelf voor groep 1 waar het besmettingsrisico erg hoog ligt uiteraard! Ik ga het niet opzoeken, want als in mijn klas de 1e melding is van mexicaanse griep, blijf ik gewoon thuis.

  Ik weet dat je het ergens anders ook op kunt lopen, maar in de klas ligt het gewoon wat anders; kinderen met snotneuzen en ongewassen handjes, hoesten/niezen zonder de hand voor de mond, veel lichamelijk contact onderling, enz enz enz!

  Maandag gelijk even naar de directeur om dit kort te sluiten.

  Ik heb een nichtje, zij werkt op het ziekenhuis en zelfs zij gaat niet enten! Zij is nu 26 weken zwanger.

  Ik ga dus niet enten, tenzij er iemand komt met keiharde bewijzen dat het geen kwaad kan!

  Ik ben wel benieuwd hoe jullie tegenover de enting staan allemaal!

  Liefssss

  #4112204 Quote

  Hi Nicole,

  Ik begrijp je twijfel, heb ik zelf ook, maar het gebeurt ook echt dat er gezonde mensen sterven aan een gewone griep. Dit komt dan alleen niet in het nieuws. Ik werk zelf op een middelbare school, een hele verkeerde plek natuurlijk, omdat jongeren het vaakst getroffen worden. Mijn verloskundige raadde het me af om in te enten. Ikzelf was er ook niet voor. Google maar eens wat er nu in die inenting zit, allemaal schadelijke stoffen als kwik, alliminium enz. die schadelijk zijn voor de kleine. Ik ga nog wel naar de huisarts om zijn mening te horen, maar me gek laten maken, ben ik niet van plan. Ik leef gezond, let op hygiene. Dat is wat ik kan doen.
  Succes!
  x Taraneh

  #4112251 Quote

  hoi,

  Ik heb ook een brief gehad dat het verstandig is om me te laten inenten.
  Het is dan de bedoeling dat je 2x een prik moet hebben.

  er is bij mij uitgekomen dat ik bronchitis heb sinds de zwangerschap van de eerste en zit dus nu in een verhoogde risicogroep.
  Wil volgende week toch even aan de vk vragen wat zij ervan vindt.

  groetjes lenie

  #4112329 Quote

  Wat ik van mijn vk heb begrepen is dat de Mexicaanse griep niet schadelijk is voor je baby en dat je als zwangere ook geen verhoogde kans hebt om ‘m te krijgen. Wat je wel hebt als zwangere -en daarom zijn dus de inentingen- is een verhoogde kans op longontsteking. En aangezien je longen toch al wat in de verdrukking zitten kan dit bijzonder onaangenaam zijn. Maar ook voor de longontsteking geldt; dit is niet schadelijk voor je baby.

  Ik heb, naar aanleiding van deze info, dus besloten om mezelf niet in te enten, de risico’s die ik neem zijn voor mezelf en die wil ik wel nemen.

  Als je echt de laatste en beste info wilt hebben mbt de mexicaanse griep kan je het beste even naar de huisarts, want die krijgen alle info als eerste.

  #4112448 Quote

  Hoi Dames,

  Mijn gynaecoloog adviseerde om zeer zeker wel de vaccinatie te nemen. Je hebt als zwangere geen grotere kans om de griep te krijgen, maar als je het krijgt heb je een grotere kans op zware complicaties, En die kunnen wel consequenties voor de kleine hebben.
  Dus ik ga me wel laten enten,.
  Nienke

  #4113089 Quote

  Mijn v.k vertelde hetzelfde als die van mammaw. DAt de griep geen kwaad kan voor je kindje en je alleen een verhoogde kans op longontsteking hebt mocht je hem wel krijgen. Wat zo’n vaccin met je ongeboren kindje doet is dan niet zo bekend, dus heb ik ook besloten me niet te laten enten. Al vind ik het best een beetje spannend. WAs van het weekend ook niet zo lekker en Martijn hier loopt al ruim een week te hoesten. Maar als het hierbij blijft…
  Neem regelmatig rust en fruit en frisse lucht dus hoop dat we het buiten de deur kunnen houden.
  Marianne

  #4113129 Quote

  Hallo!

  Bedankt allemaal voor jullie reacties. Na aanleiding van een aantal reacties van jullie heb ik toch besloten om me niet te laten inenten.
  Ik heb nu weer wat meer rust in me. Wel blijf ik, net als Marianne, het erg spannend vinden.

  Maar wat Tamar al schreef: Alles moet zo veel mogelijk natuurlijk en dus mogen we zo min mogelijk pijnstilling tijdens de bevalling, zo min mogelijk medicijnen tijdens de zwangerschap, maar een inenting met onbekende uitwerking en van zichzelf zeer giftige stoffen mag dan wel. ????

  Toen ik vandaag bij de verloskundige was durfde zij mij ook niet echt een advies te geven over het wel of niet doen. Daarna heb ik mijn huisarts gebeld en die kon het me ook niet vertellen. Als dat soort mensen al twijfels hebben dan doe ik het maar niet.

  Ik heb net boodschappen gedaan en heb een hoop weerstand verbeterende producten voor ons gezin gehaald. Ik let goed op de hygiene en zelfs mijn dochter wast nu vaker haar handen dan ooit. Meer kan ik niet doen.

  Liefs, Nicole 20w2d

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct