Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1357117 Pseudo Kroep

 • Auteur
  Berichten
 • #2363119

  Onze kleine meid heeft pseudo-kroep sinds vrijdag. Dat is echt een nare ziekte zeg! Vrijdag was ze een beetje aan het hoesten en koortsig, tja verkoudheid dachten we. ’s Avonds werd het alleen maar erger, ze moest veel huilen van de pijn. Al even in mijn babyboek gelezen wat het eventueel zou kunnen zijn en dacht aan pseudo-kroep. ’s Nachts om half 2 kon ze echt met moeite ademhalen van het hoesten en zo. Toch maar even naar de HAP gebeld, want tja het kon ook longontsteking of zo zijn natuurlijk.
  Mochten meteen langskomen gelukkig. Huisarts heeft even naar haar longen geluisterd, waren gelukkig schoon. Inderdaad pseudo-kroep. Heeft ze daar vervolgens een kwartier aan een vernevel apparaat gezeten en toen ging het gelukkig iets beter. Goed geslapen thuis.
  De rest van de dag en afgelopen nacht nog regelmatig last van gehad, echt heel zielig huilen. Ze heeft echt pijn bij het hoesten en is hees. Regelmatig even gestoomd en veel op schoot gehad. Vanmorgen ging het gelukkig weer beter, dus hopelijk is het ergst achter de rug! Pff, dit hoop ik niet vaker mee te maken, het lijkt heel eng en is zoo zielig!!

  #4112593 Quote

  Jakkie, en wat zielig voor z’n kleintje. Ik hoop dat het vanacht weer beter gaat en dat ze geen aanval meer krijgt.

  Groetjes Patries

  #4112621 Quote

  he bah!
  dat is schrikken, helemaal als het midden in de nacht erg word en je naar de arts moet!

  Ik hoop dat ze snel beter is!!!

  #4114924 Quote

  agossie.. gaat het nu weer wwat beter?

  #4115533 Quote

  onze zoon had ook pseudo-kroep. We ondekten het toen ik hem wakker maakte om samen te gaan ontbijten. We zijn toen naar de dokter geweest en die zei dat hij pseudo-kroep had. de rest van de dag ging het alleen maar slechter. we hadden eerst nog wat gegeten en hebben in de tussentijd de dokterswacht gebeld. we konden gelijk naar het ziekenhuis komen en moest toen toch nog een paar dagen blijven.

  #4115535 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! De kroep (het benauwde ademhalen) was gelukkig maandag weer weg. Maar ze hoest nog steeds. Vrijdag nog even naar de HA geweest, longetjes nog steeds schoon. Kon wel 2-3 weken duren voordat het hoesten over was. Zielig hoor! Gelukkig heeft ze er nu niet veel pijn meer aan.

  Pff, gelukkig was het bij ons dan minder erg dan bij jou Annahoj. Ziekenhuis hebben wij gelukkig niet gezien. We waren wel de 4de die nacht op de HAP met een kindje met pseudo-kroep. Blijkbaar heerste het of zo.

  #4115916 Quote

  Hier helaas ook veel ervaing met pseudo kroep. De oudste, net drie, heeft er met name in d eherfst af en toe last van!
  Belamngrijk is om te kijken of ze wel iets willen dirnken. Kijken of ze kunnen slikken bv. Het zou namelijk ook ene ontsteking van het strottenklepje kunnen zijn en dat is erg gevaarlijk. Pseudo kroep zelf klinkt heel naar, maar is onschuldig. Wij laten hem wel altij dirrect benevelen bij de HAp. Het helpt niet altijd. Als het niet helpt dan krijgt hij een drankje. Maar dat is nogal rotzooi. Vaak gaat pseudo kroep vooraf aan een verkoudheid oid.

  Uiteindleijk groeien ze er overheen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct