Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1359099 Oproep Griepprik H1n1 Virus

 • Auteur
  Berichten
 • #2365101

  Hallo (toekomstige) moeders,

  Ik zit met een dilemma waar waarschijnlijk meer mee zitten…
  Na 13 weken zwangerschap krijg je een oproep voor de griepprik, maar ik weet absoluut niet wat ik moet doen. Op internet staat voornamelijk dat het virus schadelijker is voor je eigen gezondheid en voor de baby dan de prik zelf…maar aan de andere kant zeggen velen dat je het beter niet kan doen… Ik twijfel! Wat is jullie mening???

  Bedankt!

  #4114453 Quote

  Dit zijn mijn redenen om het niet te doen.

  http://player.omroep.nl/?aflID=10250120

  Dit heb ik echt goed overnagedacht. Ik had deze redenen al voor dat dit progamma op tv was. Dit heeft alleen mijn bevestigd waarom ik het niet wil gaan doen.

  Het is een keuze die je zelf moet beslissen. Vind je de evt risico te overzien of niet? Krijg je normaal al de gewone griep elk jaar? Heb je andere med. klachten? Enz…

  Mijn VK heeft me gevraagd of ik het ging doen en heb gelijk nee gezegt, dit was dinsdag deze uitzending is van woensdag. Ik heb niet gevraagt wat zij er nou van vond. De huisarts heeft ook al tegen mij gezegt dat het niet nodig is omdat ik haast nooit ziek ben en zowiezo de griep nooit krijg. Dan zijn die risico’s dat aan de prik zitten het niet waard.

  Nogmaals dit is MIJ reden.

  #4114498 Quote

  Mijn verloskundige heeft het er niet over gehad met me, mn huisarts heb ik ook niks van gehoord terwijl die ook op de hoogte is van mn zwangerschap. Ik ben nu 38 weken dus heeft verder weinig nut denk ik. Maar buiten dat zou ik nog niet zo snel besluiten om me te laten inenten. (dit omdat er ontzettend weinig bekend is over de effecten van het vaccin én ik vind dat we als bevolking echt veeeel te weinig worden voorgelicht dus dat geeft al weinig zekerheid)

  Het virus is in principe redelijk mild en je loopt als zwangere bij de ‘gewone’ griep net zo veel kans op complicaties zegt men, maar ja. Het blijft iets moeilijks, als je nog een tijd moet met je zwangerschap dan kan ik me goed voorstellen dat je twijfelt. Er is naar mijn mening alleen zoveel wisselende informatie in de media, als zwangere word je nauwelijks goed geinformeerd. In het begin dacht iedereen dat de griep sowieso dodelijk was volgens mij, een hoop paniekzaaierij. Nu is het gevaarlijk bij risicogroepen maar er zijn natuurlijk nog geen aantoonbare resultaten/testen over het vaccin.

  Het is wat Josh zegt ook helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie, als je vatbaarder bent voor de normale griep of medische klachten hebt dan geeft het misschien een hoop rust als je je wel laat inenten.
  Ik zou er nog eens goed over in gesprek gaan met je huisarts en verloskundige, zij zijn waarschijnlijk wel sneller op de hoogte van alle ins en outs en kunnen het ook beter toespitsen op jouw persoonlijke situatie.

  Voor mij is het allemaal makkelijk praten nu, als mn baby nu zou komen dan maakt t niet uit, ik hoef me daarna alleen maar bezig te houden met het screenen van mn kraamvisite 😉

  Wat je ook besluit, ik hoop dat je het niet je zwangerschap laat overheersen en vooral heeeel erg veel geniet van alles wat er in je lichaam gebeurt en van dat kleine wezentje wat in je groeit.

  Groetjes Linda

  #4114499 Quote

  Heb net een hele reactie getypt, staat ook in het overzicht maar hier zie ik hem niet terug ?? Vaag. Als hij niet snel zichtbaar wordt dan probeer ik mn hele verhaal nog wel even te reproduceren straks 🙂

  #4114500 Quote

  Ikzelf heb besloten de prik te gaan halen ,
  dit omdat ik zelf ieder jaar zowiezo flink de griep heb en mn schoonzusje al de mex. griep heeft..
  Gelukkig niet veel in mn buurt geweest maar goed..

  #4114506 Quote

  Hi,

  Er is hier al veel gesproken over het wel of niet prikken. Het blijft een heet hangijzer en de meningen zijn zeer verdeeld.

  Ik doe het niet. Ze geven mij geen garantie dat er niks met mijn kindje kan gebeuren als ik de prik krijg. Ze hebben niet kunnen testen wat de gevolgen zijn, niet eens op proefdieren.

  Wist je dat er elk jaar 2000 mensen sterven aan de “normale” wintergriep? Heeft iemand het daar wel eens over? Ook de normale griep kan gevaarlijk zijn voor een zwangere vrouw en haar ongeboren kindje. En wat te denken van de Q-koorts? Die heeft ook al 6 levens geëist dit jaar. Ook daar hoor je niks van.

  Ik heb de oproep nog niet gehad en als ik hem wel krijg ga ik wel met mijn huisarts praten. Maar die vond in september nog niet dat het nodig was voor mij. Ze vond het maar commercieel gedoe van de fabrikanten van het vaccin. Die maken er zo’n heisa van dat iedereen maar bang wordt en dan maar laat enten. Dat brengt lekker veel geld op!

  Iedereen moet het natuurlijk zelf weten. Ik zal de dames die wel prikken niet vreemd aankijken. Het is net zo’n dilemma als wel of geen borstvoeding, daar zijn ook altijd heel verschillende meningen over.

  Iedereen heel veel succes met haar keuze.

  Gr. Tamara.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4114628 Quote

  waarom zie ik nou de reacies niet?

  #4114668 Quote

  Hi,

  Ik hoop wel dat iedereen die een bepaalde keuze heeft, zich daar ook achter kan scharen. Ik laat me bijv. niet enten (dit ook in overleg met de huisarts) en stel dat ik toch ziek word en opgenomen moet worden en wellicht dat mijn kindje vroeg gehaald moet worden (whatever), dan wil ik me daar niet schuldig over gaan voelen. Want je zult zien dat je dan de reacties krijgt: Had je niet beter… En omgekeerd geldt dat ook: stel dat je kindje er toch iets aan over houdt, dan moet je je niet schuldig gaan voelen. Jij neemt op een bepaald moment een beslissing waar je volledig achter staat. En de meningen zijn zo verdeeld over dit onderwerp.

  Dat was wat ik toch nog even mee wilde geven. neem een beslissing en laat je achteraf (als het toch anders blijkt te zijn) niet naar beneden halen door mensen met een andere mening. Wees sterk!

  Gr. Tamara.

  #4114704 Quote

  Heb al vaak mijn mening hierover gegeven, heb geen zin om het hele verhaal nogmaals op te schrijven, maar ik ga geen griepprik halen.
  Heb volgens mij voldoende weerstand en ben dit jaar daardoor nog niet verkouden of ziek geweest.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen