Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1359977 Vanaf 2 Weken Oud Regelmatig Blauwe Plekken

 • Auteur
  Berichten

 • wha813
  Bijdrager
  #2365979

  Hoi,

  Mijn zoontje is van april 2009, en al sinds 2 weken oud, heeft hij regelmatig blauwe plekken… Altijd op zijn hoofd/gezicht, soms op zijn buik en rug, maar nooit op zijn benen of billen… Met de vaccinaties kreeg hij dus ook geen blauwe plekken.
  Hij kan alleen maar op zijn buik slapen, en voordat hij in een slaapzak lag, was hij idd erg wild, maar sinds hij in de slaapzak slaapt, wordt hij wakker zoals ik hem in bed leg, en ik kijk regelmatig!
  Kan iemand mij misschien helpen met wat meer informatie???? Het CB schuift het een beetje weg…
  Thx
  Radeloze moeder…

  #4115337 Quote

  Zou er eens met je huisartd of kinderarts over praten als ie spontaan maar blauwe plekken krijgt is het wel wreemel bewegd .. ze kunnen in een slaapzak ook nog veel bewegen en zelfs staan en lopen als het moet dus daar moet je je niet in vergissen, maar jou zoontje is nog wel jong dus lopen of staan zal hij nog niet doen.. succes


  reisa
  Bijdrager
  #4115814 Quote

  Ja op naar de huisarts. Zomaar blauwe plekken, daar zou ik van willen dat er naar gekeken wordt.
  Succes.

  #4116763 Quote

  Zomaar blauwe plekken krijgen is niet normaal. Het kan (hoeft natuurlijk niet) wijzen op een bloedstollings ziekte of wat andere zaken. Het lijkt me het verstandigst als je het eens laat uitzoeken door de huisarts, als het niets is hoef je je verder niet ongerust te maken en mochten ze wel iets vinden dan kan er iets aan gedaan worden.
  Laat even weten hoe het is afgelopen…

  Sterkte


  wha813
  Bijdrager
  #4117723 Quote

  Hoi, bedankt voor jullie advies, en ik “wacht” even de volgende blauwe plek(ken) af, en ga dan direct naar mijn huisarts…
  Als ik meer weet, laat ik het weten!

  Bedankt!


  reisa
  Bijdrager
  #4118531 Quote

  Ik zou niet wachten op de volgende blauwe plekken. Maar hop naar de huisarts. Succes!

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  wha813
  Bijdrager
  #4121231 Quote

  Hoi
  Ik zou even laten weten als ik wat wist…
  Langs de huisarts geweest, doorverwezen naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek…
  Uit de test kwam niks, alles was in orde, er was alleen een bepaalde waarde erg laag, heeft te maken met de lever, maar verder niks te maken met de blauwe plekken, en om te kijken of die waarde nog omhoog gaat, moet ie over ong 4 maandjes weer bloed laten prikken.

  Maar wat betreft die blauwe plekken, nou moet ik van de huisarts wachten op de volgende blauwe plek en dan gaan ze die nare testjes doen 🙁
  Dan gaan ze oa een krasje maken in zijn arm, en kijken hoe lang het bloed, zijn arm afknellen en kijken hoe de bloedvaten daarop reageren… Dit zijn testjes om de kijken of het met zijn bloedstolling gaat.

  Als ik meer weet, horen jullie het!

  Groetjes

  #4125033 Quote

  Hoi hoi

  Kruipt je kleine ook het hele bed door en tilt hij zijn hoofd zelf op dan kan het ook zijn dat ze hun hoofd stoten aan het hoofdeind of de spijltje dat heeft onze jongste namelijk regelmatig.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen