Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1360106 Help Intakegesprek Kraamzorg

 • Auteur
  Berichten
 • #2366108

  Hey meiden,

  Vandaag komt de kraamzorg bij mij over de vloer. Ze hadden vorige week gebeld voor een afspraak en zeiden dat ze een uur lang zouden komen.

  Enig idee wat ik kan verwachten?
  Ben zwanger van mijn eerste kindje en heb geen idee wat ze een uur lang bij me komen doen. Het kamertje is zo bekeken toch?
  Ik moest ook nadenken over hoeveel uur kraamzorg ik wil hebben. Wat is normaal? Ik heb geen enkel idee?

  Zijn er nog andere dingen die ik moet vragen of waar ik aan moet denken?
  Gr Milou

  #4115474 Quote

  Hoi Milou,

  Als het goed is kijken ze niet eens naar het kamerthe.
  Er worden vragen gesteld of je gezondheid. Of je borstvoeding wil geven, over de bevalling (assistentie van de kraamzorg), hoe en wat de kraamzorg allemaal komt doen. Wat jij belangrijk vind in de kraamzorg (bij mij is dat bijv. het verzorgen van mijn eerste aangezien hij nog zo klein is).
  Een uurtje is dan snel voorbij hoor.
  Aan de hand van verschillende vragen kunnen ze opmaken hoeveel uur kraamzorg je krijgt. Je krijgt bijv meer kraamzorg als je borstvoeding wil geven.
  Zelf kun je soms aangeven hoeveel uur je wilt in overleg. Bijv. de eerste paar dagen 8 uur en daarna 5 uur ofzo.
  Het stelt echt allemaal niet zoveel voor. Beetje gezellig geklets…
  Ze leggen nog uit wat je allemaal moet hebben voor de bevalling. Bijv. een po en bedklossen, over het kraampakket etc.
  Niets dus om je druk over te maken. En je hoeft nu echt nog geen beslissigen te nemen die van invloed zijn op de kraamzorg straks. Want als de kraamzorg er straks echt is als je kindje wordt geboren wordt er opnieuw gekeken waar je het beste hulp bij kunt gebruiken of wat je op dat moment prettig vind.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt.
  Liefs.

  #4115530 Quote

  Hoi meiden,

  Veel meer aanvullingen op dittie heb ik niet, alleen schiet mij te binnen dat ze ook nog kunnen vragen of je een stagiaire bij je kraamperiode wilt hebben. Ik heb zelf toen ik 18 was, longtimeago!! haha…10 weken in de kraamzorg stage gelopen en heb vooral gekraamd in gezinnen met meerdere kindjes. Dus als je dat ziet zitten, hebben je eventuele andere kindjes alle aandacht van de stagaire. Ik ga aangeven dat ik zelf geen stagiaire wil in mijn kraamperiode omdat dit mijn eerste kindje is en ik denk dat dat niet zo leuk is voor dat meisje die het dan moet leren. Maar bij de tweede zou ik het wel doen, des te meer groei is er weer in de professionele hulp van de kraam!

  succes met gesprek en geniet lekker van de aandacht!

  liefs

  #4115576 Quote

  Ja klopt Janne. Ik had bij mijn eerste wel een kraamhulp. Juist nu had ze veel kunnen leren omdat ze mee kon kijken en zelf dingen mocht doen onder begeleiding van de kraamhulp. Juist als er nog een kindje in het gezin is, gaat daar veel aandacht naar toe, want ten koste kan gaan van het leerproces van de stagaire…maar goed, dat is mijn mening. Ik heb er sowiso nooit moeite mee als er een stagaire meekomt, ze zullen het toch moeten leren hè.

  #4115592 Quote

  Hoi Dittie,

  Ja zo kan je het ook bekijken. Maar ik keek ff naar mijn eigen situatie als zwangere vrouw.
  En ik weet als stagiaire nog goed dat ik het fijn vond dat er andere kindjes bij zijn, omdat de dagen anders wel erg lang duurde. Maar ja! Het is een keuze, ik ga het toch niet doen, omdat er al zoveel op je afkomt en dan wil ik het zo rustig mogelijk houden. Ga jij wel aangeven om een stagiaire te nemen?

  liefs

  #4115663 Quote

  Daarom is het ook juist goed dat ze dat vragen, zodat je zelf kan kiezen. Ik geef er niets om, dus heb deze keer ook weer aangegeven dat iemand best mee mag komen.


  peet37
  Bijdrager
  #4115776 Quote

  Ook ik had vandaag de intake van de kraamzorg.
  Viel me reuze mee.
  Wat ons betreft mag er een stagiaire komen.
  En wij kunnen de uren in overleg met de kraamverzorgend indelen. Ik krijg 49 uur, omdat ik borstvoeding wil geven.
  Verder hebben we het kamertje bekeken, vooral omdat ik dat leuk vond om te laten zien.
  En we hebben gewoon gezellig wat gebabbeld.

  #4116346 Quote

  Hoe was het geweest Milou?

  #4116432 Quote

  Hoi Dittie,

  Heb me druk lopen maken op niks….Was een heel gezellig gesprek. Krijg dus 49 uur kraamzorg, nog wat vragen kunnen stellen over borstvoeding en heb het kamertje even geshowd. Dit hoefde niet, maar ze vond het leuk om even te kijken. Verder alvast de map in ontvangst mogen nemen met de temp. lijsten ed voor de kraamtijd, die moet ik dus goed bewaren (en niet al te goed opruimen).

  Het stomme is dat ik me best druk maakte over mijn huis. Had net dat weekend een verjaardag gehad en het was daardoor een beetje rommelig in huis. Lopen stofzuigen, dweilen, ramenlappen, keuken uitgesopt. Net alsof de mevrouw van de kraamzorg daar naar ging kijken hahaha.
  Heb gisteren meteen de prijs hiervoor kunnen betalen: steeds harde buiken en na een dag in de winkel strompelend naar huis. Gelukkig gaat het vandaag wel beter, maar ben er inmiddels achter dat ik niet meer alles kan doen. (wilde net morgen een muurtje gaan schilderen, maar dat moet mijn man dus maar gaan doen!)

  ps over stagaires heeft ze niks gezegd, en ik ook eigenlijk niks gevraagd.

  Liefs Milou

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen