Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1360501 Fles 05 00u

 • Auteur
  Berichten
 • #2366503

  Hoi,

  Mijn zoontje is nu 7 weken oud. Sinds een paar dagen slaapt hij van 23.30u tot ongeveer 05.00.
  Nu weet ik niet zo goed of ik hem om 05.00 een volledige fles moet geven, of een klein beetje om hem “zoet te houden” tot 07.00 zodat hij zijn dag als het ware wel gewoon om 07.00 begint.
  Als ik hem om 05.00 een volledige fles geef, komt hij rond 9.00 weer en krijgt hij een heel ander ritme dan de dag ervoor.
  Graag tips!!!!

  #4115997 Quote

  Je kleintje is 7 weken (zo jong!), dan lijkt het mij een illusie dat je nu al een echt ‘vast’ ritme hebt. Wat je beschrijft klinkt mij volstrekt normaal in de oren voor deze leeftijd. Vind je het zelf vervelend dat hij dan een ander ritme heeft?

  Ik heb altijd op verzoek gevoed en dan ook gewoon een hele voeding, mijn zoontje regelde het zelf wel. De eerste voeding was ergens tussen 4:30-7:00 uur, de 2e ergens tussen 9:00-11:00 uur etc. Op het einde van de dag kwam hij altijd op dezelfde hoeveelheid voedingen uit en konden we hem (op mijn verzoek) rond 23:00 uur de laatste voeding geven. Hoe meer ik zelf probeerde te sturen, hoe moeizamer en onrustiger alles verliep, en echt veranderen deed het toch niet. Hij deed echt zijn eigen ding. Een echt ritme/vastigheid kwam pas toen de bijvoeding goed liep (ca 10 maanden oud).

  Maar als je het niet fijn vindt dat hij iedere dag een ander ritme heeft, kun je gewoon eens uit proberen wat er gebeurd als je een half flesje geeft. Je hebt snel genoeg door of het verschil maakt en of je dat prettiger vindt.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4116155 Quote

  ha meid,

  Ik snap helemaal wat je bedoeld. Je wilt graag 5 voedingen netjes over de dag verdelen. En je wilt hem op zijn laatst om 23 uur voeden en dan kom je niet meer uit als je om 5 uur start! Lastig hè?
  Ik probeerde als ik dat had altijd tussen de voedingen iets langer te rekken. Als je al een half uurtje of een kwartiertje rekt, kom je ’s avonds iets beter uit. Ik deed altijd wel volle flessen, want Loïs nam geen genoegen met een klein beetje! En je kon zelf daarna nog weer een rukje slapen.
  Maar er zijn ook CB’s die adviseren een klein beetje te geven om 5 uur en dan om 7 uur weer ‘beginnen’. Zo wennen ze eraan dat 7 uur de start is. Maar goed… jouw kleintje is nog zo klein, die heeft dat nog niet echt door! Hij heeft gewoon honger. Wanneer ze zo’n 7 kg zijn moeten ze in principe zonder die nachtvoeding kunnen, dan kun je gaan proberen zoet te houden.
  Meid, ik zou gewoon een volle fles geven en dan een beetje rekken overdag! Of je geeft ergens een half flesje extra zodat je weer beter uitkomt. hij mag toch nog 6 voedingen? Dan geef je toch 5,5!

  Voorbeeldje:

  5. 00 volle fles
  9. 00 volle
  11.00 halve
  15.00 volle
  19.00 volle
  23 uur volle

  Succes!


  reisa
  Bijdrager
  #4116217 Quote

  Jouw zoon heeft blijkbaar nog een nachtvoeding nodig. Hij is pas 7 weken. Je kan hem toch ook 6 voedingen geven ipv. 5? Zolang hij niet over een liter komt is het prima.
  Dan zitten er voedingen wat dichter op elkaar, bijv. op de avond en zal hij dan ook wat minder drinken.
  Het ritme van ’s ochtends om een uur of 7 beginnen komt vanzelf.

  #4116304 Quote

  mijn dochter is bijna 7 maanden en nog komt ze snachts voor een halve fles..

  #4116401 Quote

  Mijn dochter is bijna 9 maanden en drinkt ’s nachts ook nog!

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4116948 Quote

  Mijn dochter is ruim 16 maanden en die drinkt ook nog om een uur of 5 eventjes bij mama.

  #4117172 Quote

  Ik heb hier altijd gewoon hele flessen gegeven. Mede omdat ik een kraamhulp had die zei: honger is honger en honger is éten, niet snacken!
  Mijn ervaring is wel dat ik meestal met de middagfles rond 13.00 uur alweer “op schema” zat.
  Mijn zoontje sliep dan in de ochtend weer wat langer en kwam zo vanzelf weer uit. Of inderdaad zoals hier boven al genoemd gewoon een flesje extra, maar nu heb ik gelukkig een ventje dat zichzelf nooit overeet, dus die liet dan in een andere fles gewoon rustig 60cc zitten ofzo..
  Die ukkies regelen het zelf wel hoor is mijn beleving, zij kennen dat lijstje niet van het CB waar jij je zo netjes aan wilt houden als mama 😉

  Groetjes Sas

  #4117208 Quote

  Sas,

  Kirsten gaat naar het kdv dus ik kan niet voeden op verzoek omdat ze daar ook een schema moet houden 😉
  Ik probeer altijd zo dat ze rond het middageten weer op schema zit.
  Want een ritme vind ik wel belangrijk op de leeftijd van 7 maanden.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen