Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help, wie kan mij helpen???

 • Auteur
  Berichten
 • #2369593

  Hoi allemaal,

  Ik ben hier nieuw en dit is mijn verhaal. Ik ben morgen 25 weken zwanger en ik heb de 20 weken gehad en die bleek niet goed te zijn. Er werd ontdekt dat het kindje nogal achterloopt in groei, dat mijn placenta veels te dik is en dat het kindje echodense(witte) darmen heeft. Door dit alles volgde er een vruchtwaterpunctie. Hier is uitgekomen dat ik teveel aIfa-foetoproteïne (eiwit) in mijn vruchtwater heb. Hierdoor is er o.a. kans op een open rug/schedel dit hebben ze niet gezien op de echo. Maar wat is het dan wel. Het kindje loopt nog steeds achter in groei, de placenta wordt maar dikker en dikker. Mijn buik is hierdoor inmiddels te groot en doet pijn. Het kindje voel ik ook daardoor bijna niet. De darmen zijn nog steeds te wit maar dat kunnen ze na 30 weken pas beoordelen. Eerst had ik 2 placenta’s toen een goedaardige tumor en van de week was mijn placenta een bloeding. Nou ik wordt er inmiddels helemaal gek van en ik kan ook helemaal niet meer veel. Wie heeft dit ook meegemaakt? En wat zeggen ze bij jou?
  Ik maak me dus vooral zorgen om die dikke placenta al 9cm dik die maar groeit en groeit. Daarnaast maak ik me ook zorgen om de te hoge waarde eiwit in mijn vruchtwater.
  Volgende week donderdag is er overleg. 30 november opnieuw uitgebreide echo’s omdat dan in hun ogen het kind pas levensvatbaar is dus als er actie moet komen dan pas is mij verteld. Vandaag maar naar mijn huisarts gegaan want ik en mijn partner trekken het niet meer. Wie kan mij helpen???


  Josh
  Lid
  #4118974 Quote

  Zo he wat een verhaal. Kan me voorstellen dat je helemaal van streek bent.

  Ik heb alleen ervaring met een grote/ dikke placenta (2,5 kilo!) maar dit was pas gezien toen de placenta geboren was. Dus ik heb gelukkig niet in onzekerheid gezeten. Wel moest ik vanaf week 20 op bed blijven wegens een beginnende zwangerschaps vergiftiging.

  Mijn zoon heeft 2 soorten stofwisselings ziekte maar geen “gevaarlijke” met goed dieet en zorg kan hij bij wijze van spreke wel 120 jaar worden gelukkig. Ook heeft hij allergieen. Hij heeft een hele moeilijke start gehad bij geboorte maar gelukkig was ik al in het ziekenhuis.

  Ik hoop voor je dat het allemaal “mee valt”. Lijkt me moeilijk een keuze te maken en wat als het kindje geboren wordt. Veel sterkte en ik hoop dat het toch allemaal mee gaat vallen.

  Heeft de HA nog wat gezegt dan? Evt hulp van de ggd voor psychische ondersteuning?

  #4119033 Quote

  zo heftig hoor!
  ik kan je niet helpen op dat gebied..maar kan je alleen aanraden dat je toch echt moet aangeven dat je het niet meer trekt die onzekerheid!
  wens je heeeel veel succes!


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4119077 Quote

  Zoek professionele hulp en we hopen dat het allemaal mag gaan meevallen. Wat een zorgen, vreselijk!

  Sterkte hoor!

  #4119139 Quote

  Lieve Yvonie

  Wat vreselijk dat je zo’n nieuws hebt moeten krijgen met je 20 weken echo. Ikzelf heb dit niet zo meegemaakt. Wel kan ik zeggen dat iedere ziekenhuis andere richtlijnen heeft voor levensvatbaar de ene hanteerd de 24 weken en de andere 26 weken. Dit is natuurlijk ook geheel afhankelijk van gewicht en lengte van je kindje.
  Tegenwoordig kunnen ze op medisch gebied al heel erg veel. Mijn advies luid om vooral op zoek te gaan naar specialisten op dit gebied. Kijk naar de wat hogere universitaire ziekenhuizen daar hebben ze meer en vaak betere middelen om in dit soort situaties te handelen. Ga gericht zoeken naar dit soort verschijnselen en ga op je gevoel af. Praat veel met je partner hierover.

  Nogmaals ikzelf heb geen ervaring met een te groot placenta. Wel heb ik een dochtertje gekregen toen ik slechts 21 weken en 3 dagen zwanger was ze heeft nog 8 min. geleefd. En hoewel ze compleet volmaakt was mocht er niets gedaan worden omdat ze nog niet levensvatbaar genoeg was. Dus ik weet dat niet iedere zwangerschap als een roze wolk verloopt en ik wens je dan ook ontzettend veel sterkte in deze zware tijd!

  Liefs Sam mama van Nova* en ….?

  #4121230 Quote

  Bedankt voor jullie reactie’s. Nu ben ik afgelopen nacht opgenomen geweest ivm vroegtijdige weeen bij 25 weken. Dit komt omdat mijn buik/baarmoeder veels te groot is voor de duur van de zwangerschap en dit komt weer doordat mijn placenta heel erg groot is. Nu wer ook gezegd dat het een goedaardige tumor is en dat de kans heel groot is dat ik snel ga bevallen. Ik krijg in ieder geval wel longrijpingsspuitjes. Zijn er meer die dit hebben of hebben meegemaakt?

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct