Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wie heeft er ervaring met medicijnen tegen misselijkheid?

 • Auteur
  Berichten
 • #2370041

  wie heeft er ervaring met medicijnen tegen misselijkheid? Hebben ze geholpen of juist niet. En zijn er nog nadelen aan, voor het kindje? Ik krijg vandaag een recept van de dokter en ben benieuwd naar jullie ervaringen?

  #4119400 Quote

  Ik heb emasafene gebruikt en het hielp wel aardig. Het enige nadeel is dat je er erg suf en moe van wordt. Maar alles beter dan die misselijkheid!

  #4119427 Quote

  Ik heb ook emesafene gebruikt. Helaas hielp het niet voldoende, en heb ik ook contact gezocht met een accupuncturist. Uiteindelijk heeft het geholpen gelukkig.

  #4119489 Quote

  ik heb verschillende middelen gehad bij mij hielp het niet en ben ook nog paar dagen opgenomen geweest in ziekenhuis maar hoor van andere waar t wel allemaal bij heeft geholpen

  #4119572 Quote

  Ik heb verschillende medicijnen gebruikt, emasefene hielp bij mij niet. maar soms helpt het heel goed. ik werd er trouwens helemaal niet suf en moe van.

  #4120098 Quote

  ik heb alles zo’n beetje gehad bij mij hielp niets echt goed, het beste werkte bij mij een maagzuur remmer omeprazol

  sterkte
  lies

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4120250 Quote

  ik heb ook emasafenne gehad, het hielp bij mij maar eventjes

  #4120395 Quote

  Ik heb primperan gebruikt. Dat zijn zetpillen en ze gaan de kokhalsreflex tegen en kalmeren de bewegingen van de maag. Heerlijk gevoel om, na heel veel spugen, in een half uur je lijf gewoon tot rust te voelen komen. Het is geheel veilig tijdens de zwangerschap. Ik weet niet of het alleen op recept is, omdat mijn moeder arts is en mijn vader en broer apotheker zijn. Veilig voor zwangeren is het zeker, want 3 wk geleden heb ik het nog genomen. Ik heb af en toe migraine en als ik mijn normale medicijnen niet slik (door bijv. zwangerschap) komt er ook een hele erge misselijkheid er bij. Deze houd ik tegen met primperan, want spugen (=druk op het hoofd) kan je bij migraine er echt niet bij hebben.

  Succes,
  Anne

  #4123286 Quote

  Hoi allemaal,

  Ik ben de eerste 16 weken van s’ochtends tot s’avonds alleen maar ziek geweest. Ook 3,5 dag in t ziekenhuis gelegen omdat ik uitgedroogd raakte. Kreeg eerst van de huisarts emesafenen en van het ziekenhuis ook, maar dat gaat alleen een beetje de misselijkheid tegen en niet het braken. Ik hield echt niets binnen zelfs geen slokje water!! Later kreeg ik van de huisarts primperan, een paardenmiddel. Daarmee ben ik die 16 weken doorgkomen. Dus als je echt last hebt van overmatig braken vraag ernaar bij je huisarts.

  succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct