Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

sperma kleur van belang? middenin de molen beland..

 • Auteur
  Berichten
 • #2370066

  Ha meiden,

  Wij zijn na lang wikken en wegen na ongeveer 3 jaar proberen voor een tweede kindje nu in de mm beland. Van de week bij de gyn geweest. Bloed geprikt, echo gemaakt. Zag er voor zo ver wel goed uit, kon alleen de eileiders niet vinden. Maar ik was net ongi geweest, dus vond hij dat niet echt gek. (ik heb ze wel, we hebben al een kindje, en daarbij voel ik mijn eisprong eigenlijk altijd.)

  Nu moest manlief vanmorgen ’t zaad inleveren voor onderzoek. ’t Gebeurt niet zo vaak dat we dit (rechtstreeks) zien, en nu vroeg ik me eigenlijk af welke kleur dit m “moet” zijn, en of dit van belang is voor de vruchtbaarheid. Ik vond het er nl best wel beetje donker uit zien. Richting ’t bruine leek ’t wel.

  Eigenlijk ( misschien is dat het) maak ik me gewoon zorgen. Dacht zelf eigenlijk dat melkachtig wit normaler was?

  Maar ja, we zullen toch moeten afwachten. Uitslagen krijgen we half december pas.

  Ik hoop dat iemand van jullie me kan vertellen hoe ik dit moet zien. En als het wel afwijkend lijkt, of je weet wat dit kan zijn?

  Bedankt voor jullie reactie alvast!

  Liefs mama30

  #4120037 Quote

  Dag Mama30,

  Heb even voor je gekeken op internet en dit is het antwoord van Goedele Liekens, bekende sexuloog.
  De hoeveelheid sperma is, net als de kleur, smaak, geur en textuur, even uniek als een vingerafdruk en net zo veranderlijk als het weer in Holland. Dus tenzij je echt redenen hebt om aan te nemen dat hij verminderd vruchtbaar is (als het bijvoorbeeld niet lukt om zwanger te worden), kun je er van uitgaan dat zijn sperma prima in orde is.

  Hoop dat je opgelucht bent.

  Groetjes,
  Julia

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct