Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mexicaanse griepprik gehaald maak me zorgen!

 • Auteur
  Berichten
 • #2370079

  Lieve mama’s en a.s. mama’s!!

  Wie van jullie heeft de griepprik ook gehaald?
  Ik heb hem gisteren gehaald en maak me sindsdien ontzettend zorgen.
  Ben nu 22w en 6 dagen zwanger en hoewel ons meisje altijd ontzettend actief is lijkt het of het nu veel rustiger is.
  Ik maak me hier best zorgen om. Beeld ik het me nu in dat ik haar minder voel bewegen? Denk ik er te veel over na? Heb ik er wel goed aan gedaan om die prik te nemen?
  Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?
  Ik zit er behoorlijk mee maar ik voel me ook zo bezwaard om nu de verloskundige hierover te bellen. Ik ben er gisteren al tussendoor geweest om het advies over de griepprik te krijgen en ook naar de huisarts geweest. Maar om nu weer te gaan bellen is misschien ook zo stom?!

  Wie heeft hem ook gehaald? En hoe voelen jullie je nu? Beweegt jullie kleintje nu ook minder naar jullie gevoel of merken jullie niets?

  Liefs Sam mama van Nova* en 22w6d zwanger van ……?

  #4119442 Quote

  Luister na je gevoel, gewoon de verloskundige bellen! Is absoluut niet stom, ik kan me heel goed voorstellen dat je je zorgen maakt. A.s maandag kan ik de prik halen, maar ben er nog steeds niet 100% over uit of ik het wel of niet moet doen… Ik ga zo ook de VK weer stalken…

  Succes!

  Liefs Nicole ook 22w6d


  Josh
  Lid
  #4119446 Quote

  Ik moet hem aanstaande zaterdag halen. Maar als ik ervaar wat jij nu ervaar zou ik zelf de noodtel van de verloskundige bellen… Beter te overbezorgt dan andersom toch?

  #4119476 Quote

  ik heb hem afgelopen zaterdag gehaald,ik denk eerder dat je je het verbeeld omdat het toch wat nieuw is..ook ik maakte me wel beetje zorgen,maar nu voel ik die kleine gewoon goed bewegen en is niks aan de hand! soms zijn er van die dagen dat ze wat stiller zijn,zal dit nu net zijn na die prik! maar bel gewoon..een bezorge mama is ook niet goed!
  liefs kim (23weken,4dgn)

  #4119487 Quote

  ik zou voor zekerheid voor eigen geruststelling bellen naar je VK. ik heb zelf wel gelijk paar dagen erna erge loopneus en hele dagen traanogen gehad… denk soort reactie hierop… hebben jullie hier ervaring mee?

  #4119547 Quote

  Hoi lieve allemaal,

  Nou onderzoekje gehad. En onze kleine meid was nog vrolijk aan het bewegen en haar hartje klopte ook erg goed. Vruchtwater zag er ook goed uit en er waren geen bijzonderheden te zien. De gynaecoloog zei ook ben blij dat je belt heb liever dat je belt dan dat je je ongerust blijft maken. Ze zei ook waarschijnlijk is ze gaan verliggen en dan kan je je baby soms minder goed voelen. En ook door de zenuwen concentreer je je teveel op het gevoel van. Dus vanavond maar lekker vroeg onder de wol kruipen met een lekker kopje thee en rustig proberen te genieten van ons groeiend meisje en wie weet laat ze zich verleiden tot een flinke schop 😉 😀

  Bedankt voor jullie steun!!

  Liefs Sam mama van Nova* en …..?

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4119551 Quote

  Hoi Sterrenmama,

  Probeer in ieder geval achter je beslissing te staan. Jij vindt dat het goed was en ga niet twijfelen nu! Misschien klopt het wel dat je kindje nu minder beweegt door de griepprik, er gebeurt natuurlijk van alles in je lijf. Er is iets in gespoten waar je lijf zich tegen verzet (dat is ook de bedoeling met zo’n prik), misschien heb je daar al je energie voor nodig. Maar bel je ha of je vk als je je niet goed voelt! Daar zijn ze voor. Dan moeten ze je maar een “aanstelster” vinden, jij weet in ieder geval zeker dat je dan NIET bent. Je maakt je bezorgd en of dat nu je rustige kindje veroorzaakt of iets anders, door de bezorgdheid weg te laten nemen, komt het wellicht wel goed.

  Wel een andere vraag:
  Als het toch met de prik te maken heeft, zou je dat ons (die nog moeten laten prikken) willen laten weten? Dan kunnen wij dat nog meenemen in onze beslissing.

  Heel veel sterkte!

  Gr. Tamara.

  #4119606 Quote

  Ik heb hem ook gehaald en heb totaal geen verschil gevoeld bij de baby…maar omdat jij dit gevoel hebt zou ik toch de VK bellen, want wij kunnen wel zeggen dat het bij ons goed gaat, je twijfel is pas helemaal weg als je het even na laat kijken, en dat is niet raar!

  groetjes tientje

  #4119680 Quote

  @ tamara, tientje en natuurlijk alle andere mama’s

  De verloskundige had ook nog even gebeld. Hij zei ook dat het niet door de mexicaanse griepprik te maken had. De gynaecoloog die het onderzoek had gehaald zei ook dat het heel begrijpelijk is dat je je desondanks zorgen maakt. Ze zei ook je hoort zoveel spookverhalen rondom de mexicaanse griepprik en door de zenuwen voel je je kindje dan minder. En ons meisje kon ook zijn gaan verliggen. Maar ik kan jullie zeggen op de echo was ze druk aan het bewegen en haar hartje klopte ontzettend goed. En net wat je zegt tamara ik ga me gewoon weer positief richten en achter mijn keuze staan. De bestanddelen losstaand zijn niet schadelijk voor het ongeboren kind. Nu ik ook veel rustiger ben kan ik jullie allemaal zeggen dat ik ons meisje weer voel schoppen.

  Het is en blijft een moeilijke keuze en ik heb ervoor gekozen om de prik te nemen. Vooral ook omdat ik veel met het openbaar vervoer reis en ik stage in het ziekenhuis loop. Dus ja eigenlijk ontzettend veel risico’s om het op te lopen. En natuurlijk ook op advies van de huisarts, verloskundige en gynaecoloog. Het is een van de moeilijke beslissingen die ik ooit heb moeten maken en het is gewoon afwachten of het de juiste is geweest. We moeten de overheid maar vertrouwen!

  Heel veel succes en sterkte mama’s met het maken van een beslissing hierin en zoals tamara ook al zegt sta achter je beslissing!

  liefs Sam mama van Nova* en …..?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct