Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Combinatietest (nekplooimeting)

 • Auteur
  Berichten
 • #2370430

  Hoi alemaal,

  Ik heb een vraagje. Gaan jullie ook de combinatietest (nekplooimeting) doen? Ik heb er hier nog niets over gelezen. Wij hebben nl. besloten van wel. Wij willen toch heel graag weten of er een verhoogde kans is op het kindje met down syndroom. Misschien ook een stukje leeftijd (ik wordt deze maand 32) Niet dat ik daardoor al een grote kans heb, maar wel ietsjes meer dan bijv. iemand van 24 jr. Heeft iemand deze test al eens gedaan of gaat deze nu doen? Ben er heel benieuwd naar.

  Groetjes Chrissy

  #4119790 Quote

  Nee, wij doen de test niet. Ik zou er alleen maar nerveus van worden. En als je een kans hebt, hoeft het niet te betekenen dat je daadwerkelijk een kindje draagt met down.

  Debby

  #4119796 Quote

  Hey,

  Wij doen de test ook niet, weet niet of ik nog echt kan genieten van een onbezorgde zwangerschap als die kans er is. En Als mijn kindje wel syndroom van down heeft, dan hou ik nog net zoveel van hem of haar.

  Liefs Noor

  #4119864 Quote

  Hoiv Chrissy,

  Wij gaan de test wel doen. Ik word deze maand 33. Eigenlijk voornamelijk omdat mijn man het wil. Ik had er nog niet echt over nagedacht, Maar nu ik er meer over gelezen heb sta ik er wel achter, 3 dec ga ik voor de test. En als er een kans is dan gaan ze toch verdere onderzoeken doen. Zelf heb ik niet het idee dat ik dan niet meer kan genieten, ik wil het liever gewoon weten.
  Ben benieuwd wat je gaat beslissen.

  gr Pascalle


  Liekie
  Lid
  #4119916 Quote

  Hoi, wij willen het waarschijnlijk wel doen. Al is het alleen maar om te weten dát je een mogelijk vergrootte kans hebt op een kindje met down. Natuurlijk is het ook dan welkom! Maar dan hebben we wel vast even de tijd om aan het idee te wennen. En krijg je dat nieuws niet net nadat je bevallen bent… Succes met het nemen van je beslissing.

  #4119928 Quote

  Hoi,

  Wij hebben de test gister laten doen. Dus nu nog 10 dagen wachten tot de uitslag. Degene die de nekplooi meten zei dat die er in ieder geval niet verdikt uitzag. Wij hebben het ook met de reden laten doen dat we willen weten waar we aan toe zijn. Ook bij onze eerste hebben we dat gedaan.

  #4120736 Quote

  Hey allemaal,

  Bedankt voor de verschillende reacties. En zoals de mama van Merle zegt; het is geen goed of fout, maar wat je hart je ingeeft. Wij hadden al besloten het ook te doen, omdat we willen weten waar we aan toe zijn. En als er een verhoogde kans uitkomt, gaan ze het toch nog verder onderzoeken. Ik weet niet hoe ik me daarbij ga voelen dan, dat weet ik dan pas te vertellen. Maar ik hoop natuurlijk dat het gelijk al goed is en daar ga ik ook vanuit eigenlijk. Ik hou jullie op de hoogte,

  liefs Chris


  sparkelgem
  Bijdrager
  #4120377 Quote

  hoi

  wij gaan de test niet doen.
  het maakt ons niet uit als het kindje down syndroom heeft dan willen we het toch houden. en houden we er net zoveel.
  dus vind ik het dan ook maar tijd en geld verspilling om een test te doen als de uitslag voor mij niks uitmaakt.

  gr.

  #4120382 Quote

  Hallo!

  Wij gaan het ook doen hoor!
  Bij onze vorige zwangerschap ook laten doen.
  Iedereen heeft het hier over het syndroom van down maar het gaat mij meer om een eventuele hartafwijking. Ik kan met de uitslag gewon wat rustiger genieten (of niet) Wil gewoon het beste kunnen beslissen als het kind heel erg ziek is.

  Groetjes, Natas

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct