Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1365810 Dubbele Oorontsteking En 40 8 Koorts

 • Auteur
  Berichten
 • #2371812

  hoi hoi,
  Tyson heeft nu al 2 dagen flikken oorontsteking aan beiden oortjes.. de koorts blijft maar oplopen.. vandaag toppunt 40.8….

  heeft iemand hier ervaring mee?
  hijh eeft een kuurtje sinds gisteren en zetpilletjes, maar elke keer wanneer die uitgewerkt zijn lijkt het wel of de koorts hoger terug komt..

  groetjes suuz

  #4121198 Quote

  Nee, gelukkig geen ervaring mee. Wat naar zeg. Als de kuur niet aanslaat zou ik gewoon terug gaan naar de HA, eventueel zelfs ’s avonds/ ’s nachts naar de HAP. Heel veel sterkte er mee, ik hoop dat hij gauw op knapt. Oja, heb je zetpillen van 60mg of 120mg? Ik gebruik zelf meestal die van 60mg, omdat ze daar nog prima op reageert. Maar ze mogen 120mg en laatst had ze een keer 39.6 toen heb ik haar 120mg gegeven en ging het meteen beter.
  Nogmaals sterkte!


  estherc
  Bijdrager
  #4121225 Quote

  Hallo

  Willem heeft ook oorontsteking gehad maar aan 1 kant zijn temp liep op tot 40.4. Zorg dat je zoontje goed blijft drinken ik gaf voordat ik zelf naar bed ging ook nog drinken. wat er iets anders kouds isdenk ik het fijnst Als de temperatuur zorgelijk vind kun je een keer een lauw bad proberen heb ik ook gedaan vond hij niet leuk maar 15 minuten in lauw water en de temperatuur ging omlaag. Mijn HA gaf trouwens niks tegen de oorpijn ik moest het ook met zetpillen doen en gaf toen hij het meest last had 3 zetpillen per dag die van 120 mg. Dat was trouwens vooral tegen de pijn want de koorts opzich is een normale reactie. Als je je zorgen blijft maken kun je nog een keer naar de huisarts gaan. Naar de huisartsen post zou ik alleen doen als het slechter gaat. Anders zit je daar miss lang te wachten met miss een huilend kind en waatrschijnlijk doen ze niks voor je oorontsteking is heel vervelend maar onschuldig en gaat meestal vanzelf over. Mijn zoontje is nu weer fit.
  succes en beterschap

  #4121446 Quote

  swen heeft ook een oorontstekinge gehad.
  ik mocht van de huisarts ook een zetpilletje geven.

  afgelopen week was ik bij de kinderarts, die raadde me voor tandpijn en oorpijn geen zetpil aan, maar ibuprofen.
  dit heb je in vloeibare vorm voor baby’s. en gewoon bij de drogist te verkrijgen.
  ik heb het direct aangeschaft…. gisteren had swen erg last van een doorkomende tand en kreeg ik hem niet getroost. toen wat ibuprofen gegeven en hij sliep vrij snel weer verder en de hele nacht door!

  beterschap!

  #4121779 Quote

  Hoi,

  Pepijn en Hugo hun oudere zus heeft het helaas vaak gehad. Ook liep de koorts dan hoog op en kregen we een kuur. Soms sloeg de kuur aan en soms ook niet, maar dan ging ik wel weer terug naar de ha. Baby’s mogen niet langer dan 3 dagen zo’n hoge koorts hebben.

  Sterkte!!

  #4121946 Quote

  bedankt voor jullie reactie 🙂
  Het gaat gelukkig al weer goed,. de temp is gedaald en hij krijgt weer ‘praatjes’
  ik vond het ma rniks hoor, zon levenloos gupke in je armen

  groetjes


  estherc
  Bijdrager
  #4122338 Quote

  fijn dat het weer beter gaat
  pas de komende dagen een beetje op met wind en zwemmen en extra goed afdrogen
  fijn weekend
  groetjes Esther

  #4123038 Quote

  Fijn dat het inmiddels beter gaat!
  Ja, het is helemaal niets, je kindje zo ziek zien. Zeker als het de eerste keer is.

  Overigens ‘mag’ het 48 uur duren voordat een antibiotica kuur aanslaat, dus komt het vaker voor dat de klachten nog onveranderd zijn ondanks medicatie.

  #4124032 Quote

  Vreselijk he, zo’n ziek kindje…
  Jasper heeft in september een flinke oorontsteking gehad. Hij had de week ervoor in het ziekenhuis gelegen en was nog best verzwakt, daarom wel meteen een kuur gekregen. Onze huisarts is normaal niet zo voor een kuur zei hij..

  De reden dat hij in t ziekenhuis lag was omdat hij verkouden was en keelpijn had en hoge koorts (40.8), na 3 dagen wilde de HAP hem zien, toen was alles nog goed, maar na 4 dagen dronk hij niet meer waardoor hij snel uitdroogde, hij werd echt in korte tijd zo ziek vreselijk. Maar eenmaal met sonde in zijn neusje met ors knapte hij ook snel weer op gelukkig. Als ik nu foto’s zie uit het ziekenhuis schrik ik nog steeds van die holle oogjes.

  Oorontsteking volgt ook vaak op verkoudheid, regelmatig sprayen of spoelen met zoutoplossing kan het helpen voorkomen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen