Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1366835 Ik Maak Er Geen Probleem Van Maar Toch

 • Auteur
  Berichten
 • #2372837

  Mijn dochter van 15 mnd heeft al heel een geschiedenis met eten. Vanaf haar geboorte eet ze al heel veel minder als menig ander kindje van de zelfde leeftijd. Nu is het de afgelopen 2 wk zo erg dat ze eigenlijk alleen maar of 1/4 deel van een eierkoek eet of een klein ontbijtkoekje eet per dag. Ik heb ook een ouder zoontje dus ik weet dat je er geen probleem van moet maken… Maar toch begint het een beetje aan me te “vreten”. Ik maak het allemaal heel gezellig en heb alles geprobeerd. Ze eet veel en veel minder (zoals ik al gezegd heb). Dat heeft ze altijd al gedaan. Ze heeft ook tot 9 mnd. hevig gespuugd en overgegeven. Begrijp me niet verkeerd ik kan me er best zorgen over maken maar wat ik eigenlijk wil weten is of er nog meer papa’s en mama’s zijn die dit herkennen????

  Ik ben erg benieuwd…


  reisa
  Bijdrager
  #4122753 Quote

  Zoweinig hebben mijn dochters nooit gegeten. Groeit ze nog? Valt ze niet af? Anders zou een bezoekje aan een kinderarts misschien wel nodig zijn.

  #4122880 Quote

  mijn dochtertje eet ook minder dan andere kinderen in het algemeen maar zo weinig eet ze ook weer niet.

  Ik zou toch een kinderarts raadplegen.

  #4123042 Quote

  als ze alleen maar een stukje koek eet over de hele dag dan lijkt me dat niet echt gezond .
  mischien even cb bellen ofzo mischien hebben zij wat tips voor je


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4123085 Quote

  Meid ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Ik zou ook naar de huisarts gaan en me door laten verwijzen. En hou haar gewicht goed in de gaten. Stilstaan mag nog maar afvallen niet…. let er goed op! Drinkt ze wel genoeg? Geef haar dan een extra fles pap! dan krijgt ze toch meer voeding!

  #4123165 Quote

  pfff, nee dat is idd niet veel! Ik heb er zelf (in die mate) geen ervaring mee, maar ik weet wel dat mn neefje van nu 3,5 jaar ook altijd zo weinig at. Behalve chocolade dan, dat ging er altijd in. Maar verder at hij misschien 1 hap brood en 2 happen avondeten. Hij was ook altijd een klein mannetje.

  En nu sinds een paar maanden eet hij ineens wel brood, en af en toe ook aardig wat avondeten! Hij groeit ineens ook ontzettend snel!

  Verder is het wel een gezond mannetje. Niet vaak verkouden ofzo……

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4123787 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik ben blij te weten dat wij niet de enige zijn met dit probleempje. Ze blijft eigenlijk een beetje stilstaan qua gewicht. En qua lengte is ze 1 cm groter geworden in een 4 mnd. tijd. Dus op zich valt het mee. Ik moet wel zeggen dat ze gisteravond ineens spinazie/aardappel en visstick heeft gegeten (ze heeft zelf gegeten)….. We waren stom verbaasd en hebben er niks van gezegd. Toen ze zei “op” (dus dat ze niet meer wilde) hebben we voor haar geklapt. Wat een geweldig moment. hahahaha Maar goed. Ze eet iets meer maar daar is dan ook alles gezegd. Ik hou haar goed in de gaten hoor. Tis m’n moppie maar weet wel dat ze wil eten maar dat ze snel vol zit. Ik leg me er ook bij neer. Had ik al gedaan tot ze dus echt alle dingen mee ging eten. Toen begon dat proces weer opnieuw.

  Maar dames bedankt voor jullie reacties. Het is fijn te lezen.

  #4123789 Quote

  Hoi, Bedankt voor jullie reacties ben blij om te lezen dat we niet helemaal alleen zijn met dit probleempje. Ze valt niet af maar blijft vooral stil staan qua gewicht en de afgelopen 4 mnd is ze 1 cm langer geworden. Dus opzich valt het mee. Gisteravond heeft uit het niets zelf spinazie/aardappel/visttick gegeten….. We waren stomverbaasd. Maar we hebben niks gezegd tot ze zelf zei “op”. We hebben voor haar geklapt en ze voelde zich helemaal trots. Ze eet iets meer sinds 2 dagen maar “iets” is dan alles mee gezegd. Ze is ons kleine meiske en houden haar goed in de gaten dat ze niet te veel af valt. Dan trekken we direct aan de bel. Maar tot nu toe doet ze alles prima en ze loopt en kletst en lacht.
  Dames heel erg bedankt voor jullie tips en reacties.

  #4123790 Quote

  haha mijn bericht heb ik opnieuw moeten typen. En staat ie er ongeveer 2 x in. Stom stom stom. Nou ja….. 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen