Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1367240 Stelling

 • Auteur
  Berichten
 • #2373242

  Ik ben wel weer eens toe aan een stelling, dus bij deze:

  “Ik sport nog en ben van plan om er nog even mee door te gaan.”

  Als je hebt geantwoord, mag je ook weer een nieuwe stelling bedenken, zoals we ergens in september ook hebben gedaan. De volgende antwoordt op beide stellingen en verzint weer een nieuwe etc….

  #4122653 Quote

  Ik heb echt du puf niet om te sporten, ik sta al de hele dag voor de klas en fiets smorgens en savonds vaak 25 minuten naarhet station. Ik vind het wel genoeg 😉

  BV wil ik zoiezo een half jaar geven. Heb ik bij mn zoontje ook gedaan en vond het heel jammer dat hij na een half jaar niet meer wilde. Hoop dat het bij de volgende langer kan.

  Liefs Jen

  #4122656 Quote

  Nee kan niet meer sporten helaas, eerst te misselijk en te moe en nu last van mijn bekken.

  Ja bv wil ik zeker geven maar wel meer dan maar 6 maanden hoor. Liefs 2 jaar ofzo. Nu alleen afwachten of deze Uk ook tegen bv kan.

  “Als kindje is geboren dan mag iedereen hem/haar vasthouden”

  #4122773 Quote

  Stelling 1: Sporten? Deed ik voor mijn eerste wel, maar daarna niet meer. Nu: ik heb twee kinderen, da’s genoeg. 4x per dag de oudste naar school fietsen en daarbij de jongste in het stoeltje tillen (ruim 16 kg). Dus cardio en gewichtheffen genoeg, haha!

  Stelling 2: BV: we’ll see how it goes. Eerste 5mnd bv, 2e maar 1mnd, maar dat lag aan hem. Hij liet bij doorslikken half los om vervolgens direct door te gaan (maar dan wel half aangelegd). Tepels na 2wk helemaal stuk en bloeden. 2wk nog gekolfd en toen was het mooi geweest.

  Stelling 3: Als kindje geboren is, mag absoluut niet iedereen hem/haar vasthouden. Zeker de eerste weken niet.

  Nieuwe stelling: “Kindje zo lang mogelijk bij ouders op de slaapkamer.”

  #4122823 Quote

  stelling1: sporten doe ik zolang het kan. ik doe aan spinning dus dat kan zelfs tot het eind.wel aangepast natuurlijk

  stelling 2: is wel de bedoeling.

  stelling 3: no way het is geen pop!

  stelling 4: van mij wel, maar die van mij niet.mijn eerste heeft nooit bij ons op de kamer geslapen. ik doe zelf geen oog dicht.

  nieuwe stelling: mijn hond is te vertrouwen. ik kan best mijn baby alleen met hem laten als ik naar de wc ga. (wij hebben geen hond hoor. maar mijn schoonzus vind dat dit wel kan)

  #4122840 Quote

  stelling 3 wil ik nog wel ff oplichten als het kan… Ik bedoel meer directe familie en kraamvisite (behalve die vage kennissen dan)

  Dus met die reden mag iedereen de kleine wel vasthouden.

  Stelling 4: Tja bij mijn zoon ook gedaan. (had maar 1 slaapkamer) maar hij en ik sliepen beter toen we verhuizde en ieder een eigen kamer hadden. Maar deze Uk gaat eerst ook op mijn slaapkamer, zien we eerst wel of het gaat lukken. Anders gaat UK slapen in de kamer van mijn zoon

  Stelling 5: Nee, honden zijn nooit te vertrouwen!!!!!!

  Nieuwe:
  “bijvoeding geven is voor het eerste half jaar niet bedoelt”

  Had ik bij mijn zoon wel eerder gedaan omdat hij het toen wel nodig had, in overleg toen met CB. Maar zal nu wel proberen het tot 6 maanden uit te stellen. Ook ivm allergieen.

  #4122902 Quote

  1. sporten doe ik niet meer, vind de hele dag met een peuter zwaar zat.

  2.heb geen idee, mijn dochter heeft 5 maanden bv gehad maar je weet niet hoe het loopt.

  3. Onze 1e heeft een aantal dagen in het ziekenhuis doorgebracht dus ze werd alleen vastgehouden door ons. Later thuis ook door mijn vriendinnen, familie maar als ze slaapt dan slaapt ze.

  4. Wij hebben geen slaapkamer meer over, we moeten verbouwen of de kleine komt voorlopig op onze kamer. We zijn er nog niet uit. Misschien koop ik wel zo’n oerlelijk bedje dat je aan je eigen bed vast kan maken.

  5. Honden zijn niet te vertouwen, nooit niet. Vind het ook erg smerig als ouders hun kind bij de hond leggen. Dat zie je weleens op foto’s.

  6. Het klinkt idealistisch, ik dacht er ook zo over maar gaandeweg stel je je grenzen bij en kreeg mijn dochter wel bijvoeding.

  Nieuwe stelling:. Ik ga de groenten en fruit hapjes zelf maken voor mijn kind, is veel gezonder dam potjes

  #4122905 Quote

  stelling 1: ik sport niet. Weet nog niet of ik iets ga doen zoals bv zwangerschapsgym, maar wil in ieder geval wel blijven bewegen, fietsen en wandelen.

  stelling 2: het is wel de bedoeling om ongeveer 6 maanden bv te geven. Hoe het in de praktijk uitpakt merk ik dan wel weer.

  stelling 3: kraamvisite, vrienden ed mogen zo de baby vasthouden, geen enkel probleem.

  stelling 5: zou ik niet doen, zeker de eerste maanden niet. Dieren zijn nooit te vertrouwen en kunnen misschien wel heel jaloers worden door de komst van de kleine. Kinderen onder de 12 jaar staan altijd lager in rangorde dan de hond zelf….

  stelling 6: bijvoeding zou ik pas geven na de 6 maanden ivm grotere kans op allergien voor de 6 maanden. Maar uitzonderen moeten er kunnen zijn als bv de gewone voeidng niet voldoende is.

  nieuwe stelling: ik wil alleen mijn partner en verloskundige bij de bevalling.

  #4122914 Quote

  Stelling 1: Ik volleybal nog steeds, maar houd daar voor de kerst mee op. Dan ga ik nog een beetje fitnessen om in beweging te blijven.

  Stelling 2: Ik hoop in ieder geval 6 maanden BV te geven, maar je weet nooit hoe het loopt.

  Stelling 3: Geen idee hoe ik mij voel bij het van hand naar hand gaan van mijn kindje, maar vooraf denk ik dat kraamvisite hem/ haar gewoon mag vasthouden.

  Stelling 4: Kleine zsm naar de eigen kamer (na de eerste week).

  Stelling 5: Ik zou niet zo snel een hond bij de kleine laten, tenzij ik zeker weet dat ie er niet bij kan.

  Stelling 6: Bijvoeding zou maar zo nodig kunnen zijn.

  Stelling 7: Ik maak groente/fruit hapjes graag zelf: even in de blender en klaar. Maar het zal niet altijd mogelijk zijn om genoeg te maken, dus dan zullen er ongetwijfeld potjes in huis komen.

  Stelling 8: Ja, ik wil alleen de verloskundige en mijn partner bij de bevalling.

  Nieuwe stelling: Jouw kinderen mogen door een ander corrigerend (streng) worden toegesproken of (als ze klein zijn) vastgepakt (niet geslagen natuurlijk…).

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen