Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1367411 Griepprik Wij Gaan Bijna 100 Zeker Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #2373413

  Er zijn te veel onduidelijkheden, het vaccin is net nieuw, wat doet het met de kinderen over 10 jaar?
  Nu blijkt dat er squalene in zit wat dus echt gevaarlijk is… (golfoorlogsyndroom)

  Het is gewoon niet goed genoeg getest. Daarbij werkt de prik na de 1e keer deels (na 3 weken!) en na de tweede keer pas na 3 weken..
  Dus in januari zouden ze dan beschermd zijn. Tot die tijd kunnen ze het gewoon krijgen.
  Ik vind het dus te nadelig om ze in te laten enten met een vaccin waar dus niet goed genoeg op getest is. Zeker op de lange termijn.
  Zijn er nog meer die de kinderen niet in laten enten?

  groetjes Mariska

  #4122813 Quote

  Hoi meiden,

  Ik lees op i-net dat dat squaleen in de reformwinkel verkrijgbaar is, als voedingssuplement. Dit is een zuurstoflevancier. In de reformwinkel hebben ze enkel biologische produkten, dus eigenlijk glf ik er niet zo in. Maar ik respecteer iedereen zn mening hoor!

  Ik vind persoonlijk dat de media het erg opblaast! Zo zou er een complottherorie zijn, dat ze ze MG speciaal hebben gemaakt, om geld te verdienen. En ohja, er gaat nog zo’n leuke rond. Ze zouden de wereld uit willen roeien. Tja.. Ik glf het niet zo..

  Liefs Deb.

  #4122816 Quote

  Het moet tuurlijk zuurstofleverancier zijn.

  Liefs!

  #4122819 Quote

  Hoi Deb,
  Het gaat om squalene en als je goed kijkt komt je steeds tegen het GWS (Golf War Syndrom)
  Dit is wel een chemisch middel. In de reformwinkel is het natuurprodukt ervan te koop, dit is iets heel anders.
  Maar weet je, ze hebben het zo kort getest dat ik het niet vertrouw. Stel je voor dat je je kinderen gif geeft…. je weet t gewoon niet (vinden wij dan).

  En ik respecteer ook ieders mening en ik vind het een klotekeuze. Want ik moet voor mijn kinderen beslissen….

  groetjes Maris

  #4122826 Quote

  Hey,
  Ook ik ben het eens met het feit dat het eigenlijk een enorme moeilijke keuze is..De kids zelf krijgen er misschien ooit later last van, terwijl wij nu denken dat we het beste voor hen doen!
  Ik ga ook niet laten inenten ws..
  Vind het te vaag allemaal…
  Zal niet voor het eerst zijn dat ze er naast zitten..en ik heb er gewoon geen goed gevoel bij..Hou mijn kinderen extra in de gaten,en neem eigen maatregelen waar nodig..
  En als ze ziek worden..dan wachten we af…
  Zelfs met de vaccinatie kunnen ze ziek worden..ik heb er al meerdere over gehoord..
  Ik snap ook niet dat er geen duidelijkheid kan worden gegeven over de inhoud ervan..dat maakt zoveel mensen onzeker over zo’n beslissing…
  Gr Rina

  #4122844 Quote

  Hmmm, ik weet bijna 100% zeker dat we ze gaan laten enten, maar als ik zoiets weer lees twijfel ikweer enorm. Wat is het toch een moeilijke keuze zeg!
  Ik heb de mededeling (dat squalene in verband wordt gebracht met het golf war syndrom) neergelegd bij het rivm en ik krijg binnen 2 werkdagen een reactie. Het zou voor mij nog net op tijd zijn voor de inenting want die van ons moeten woensdag….

  #4122857 Quote

  Aaaaaarghhh! Ik wist eindelijk zeker dat ik mijn dochtertje laat enten en dan ga ik hier weer lezen. Ik word hier echt niet goed van. Waarom moeten we in godsnaam kiezen tussen twee slechte dingen? Alsof wij moeten bepalen wat meer risico met zich meebrengt. Hoe weten wij dat nou?

  Aaaarghh!

  (Sorry, niet tegen iemand in het bijzonder gericht hoor.}

  #4122859 Quote

  Hoi,

  Ik laat Sven wel inenten. Minister Klink heeft in Pauw en Witteman gezegd dat er geen stoffen in zitten die gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Ja, er zit kwik in het vaccin maar dit is een kwik die vanzelf door het lichaam wordt afgebroken. Daarnaast ga ik bewust niet googelen want de dingen die je daar leest zijn altijd 10 keer erger dan de realiteit. Neem bijv. diarree. Toen Sven klein was had ie diarree. Mijn man op internet zoeken. Las ie daar dat je toch zeker na 2 dagen naar de ha moet omdat je kindje anders kan overlijden door uitdroging! Richard helemaal kwaad op mij omdat ik dat niet gedaan had. We lagen bijna in een scheiding. Wat er dan niet bij staat is dat als je kindje gewoon goed drinkt en hij plasjes produceert het allemaal niet zo heftig is. De ha (waar ik de dag erna dus ben geweest) zei ook dat er niets met Sven aan de hand was.
  Zo zie je maar, ik ga uit van wat de minister en andere deskundigen zeggen en ga niet zelf op internet zoeken. Ongeveer 2 dagen geleden was er een Zweedse dokter op de tv die hetzelfde vaccin als die van ons in Zweden ook gebruikt en die zei dat er tot nu toe geen ernstige bijwerkingen zijn geconstateerd. Ik kan me ook niet voorstellen dat medici bewust supplementen in een vaccin doen waarvan ze weten dat het ernstige bijwerkingen heeft.
  Tuurlijk is het kiezen tussen 2 kwaden maar ik ga toch voor het inenten. Sven gaat 3 dagen naar de opvang waar het al heerst en we hebben een baby van 12 weken thuis. Ik moet er niet aan denken dat die het krijgt. Richard heeft het waarschijnlijk gehad en die is echt een week doodziek geweest. Ik weet niet of Tim dat zonder ziekenhuisopname zou overleven.
  En over 10 jaar, tja, zo kun je met alles wel blijven twijfelen. Want als je weet wat er tegenwoordig allemaal in voedingsmiddelen wordt gestopt……
  Iedereen zijn eigen keuze maar ik ga maandag naar het CB voor een prik. Voor Sven, voor mezelf en voor Richard…

  Groetjes,
  Maike

  #4122871 Quote

  PS:

  Op de website grieppandemie.nl staat het volgende over squaleen:

  Nee, Squaleen is niet gevaarlijk. Het is een natuurlijke substantie die aangetroffen wordt in planten, dieren en mensen. Bij mensen wordt het in de lever aangemaakt en circuleert in de bloedbaan. Het zit ook in allerlei voedingsmiddelen, cosmetica, medicamenten en voedingssupplementen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen