Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tot welke leeftijd in de box …

 • Auteur
  Berichten
 • #2376934

  Wat is jullie ervaring tot welke leeftijd jullie kindjes nog in de box zitten? Ons dochtertje is 14 maanden en het wordt steeds minder, 1 uurtje per dag ongeveer. Denk er al eens aan dat grote ding te verkopen!

  Groetjes Esther

  #4126428 Quote

  Onze Sam zit nog hooguit een kwartier per dag in de box, meestal als ik ga koken, Dan komt hij graag de keuken in om lades en kastjes open te trekken, dus dan zet ik hem even in de box. Verder wordt het ding vooral gebruikt als opslag van speelgoed (er zit een grote lade onder). Hij staat hier niet in de weg, dus laat hem nog lekker even staan…..

  #4126506 Quote

  Hoi!

  Onze dochter is ook 14 maanden en ik heb het ding opgeruimd. Ze zat er vrijwel nooit meer in. Ze liep twee dagen na haar eerste verjaardag en sindsdien gaat ze er eigenlijk nooit meer in. Vind ik ook een beetje zielig eigenlijk. Met koken zet ik haar vaak naast me in de kinderstoel, dan kan ze meekijken. Of ik geef haar wat potten en pannen en dan kookt ze mee. 🙂
  Ik ben zwanger van de tweede en wilde nog een paar maanden genieten van ons huis ZONDER box. Het blijven lelijk dingen!


  reisa
  Bijdrager
  #4126537 Quote

  Rond de eerste verjaardag hebben we de box opgeruimd zowel bij de 1e als de 2e. Onze dochters konden toen ook al lopen en hadden er toen echt geen zin meer in!


  MissyM
  Lid
  #4126607 Quote

  Wij hebben de box opgeruimd, toen onze dochter 16 maanden was. Ze kon al een tijdje lopen, maar ze vond de box wel een lekker rustpunt (en mama ook). Maar ze ging er steeds minder vaak in, dus toch maar weggedaan.


  Miriam1984
  Bijdrager
  #4126620 Quote

  Onze oudste heeft in de box gezeten tot 1,5 jaar. Maar ik denk dat ik het met deze niet ga redden hoor. Hij is nu 8 maanden en hij is veel liever op de grond aan het spelen dan in de box. Hij draait zijn eigen meestal klem in de box of zijn beentje zit weer tussen de spijlen. Op de grond heeft hij er geen last van.

  Groetjes

  Miriam

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #4126928 Quote

  spelen doen ze toch ook buiten de box? Kirsten iig wel, ik bied haar iig wel dingen aan buiten de box of ga met haar op de grond spelen of een boekje lezen.

  Ze gaat savonds meestal de box in als ze gegeten heeft vlak voordat ze naar bed gaat om ff tot rust te komen. Maar om haar eerst in de box te zetten en dan mag ze pas op de grond spelen vind ik zo cru overkomen. Eerst mag je dit en dan mag je dat..

  #4126929 Quote

  ik verwacht dat de box rond haar 1e verjaardag weg zal zijn.

  #4126960 Quote

  Zarah heeft ook niet lang in de box gezeten. Kort na haar eerste verjaardag heb ik hem opgeruimd. Ze lag er al niet veel meer in, want ik liet haar vaak gewoon op de grond spelen.
  Ik kan me voorstellen dat veel ouders het zien als rustpunt voor hun kindje. Ik denk ook dat dat per kind kan verschillen. Zarah speelde net zo goed op de grond op een kleed als in de box. En zo zullen andere kinderen de box meer nodig hebben.

  Ik ga trouwens wel mee met Sabrina: tuurlijk kun je een kindje leren om zichzelf te vermaken. Maar soms kan een kind ook gewoon een keer geen zin hebben, zoals wij volwassenen dat ook wel eens hebben. Toch? Zarah heeft dus zelden in de box gelegen als ze echt niet wilde, maar kan zich nu (ze is 19 maanden) toch gewoon prima zelf vermaken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct