Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1379820 Babys Die Lezen Wat Vinden Jullie

 • Auteur
  Berichten
 • #2385822

  Ik kwam op de Telegraaf website een artikel tegen over lezende baby’s:
  http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/5616611/__Moeten_we_onze_babys_nu_al_leren_lezen___.html?p=24,1. Echt apart. Ik ben benieuwd of het werkt. Hier is nog meer info te vinden: http://www.yourbabycanread.nl.
  Ik denk dat ik deze ga bestellen voor mijn baby. Deze is te bestellen via: http://www.tommyteleshopping.com/product_info.php?products_id=1064&osCsid_tommy=8abb66bb584cf7a1cc5ee0e2140e6fb7.
  Wat vinden jullie hiervan en wie denkt erover na deze ook te bestellen? Misschien kunnen we dan ervaringen uitwisselen?

  #4135179 Quote

  nou ik vindt dit onzin! ga mijn kinderen echt niet vanaf 3 maanden leren lezen mijn meisje is nu 16 mnd en ben al blij dat ze praat.

  #4135186 Quote

  Dan heb je zo meteen een kindje dat met 18 mnd woordjes kan voorlezen (??waarom??) maar zoveel tijd achter de buis heeft gezeten dat ze niet weet hoe ze zelf kan spelen en wellicht ook minder sociaal is het andere kindjes. Ik zou het laten. Lekker naar buiten en zelf spelen. Het is niet voor niks dat kindjes pas op de kleuterschool leren lezen. Echt zo Amerikaans waar alles gericht is op presteren.

  Stel je voor dat je kind met 3 jaar echt kan lezen, dan gaat het naar de kleuterschool en verveelt zich daar na een half jaar wellicht te pletter. Dan mag het misschien een klas overslaan en gaat vervroegd naar groep 3. Daar is het altijd de jongste en de kleinste. Dit duurt de hele lagereschooltijd, wellicht ook de middelbare school en dan is hij op zijn 16e klaar om te studeren? Heb je dan een blij kind? Ik denk van niet. Laat het lekker zijn eigen tempo bepalen. Ik vind dat zo’n programma grote voeten in aarde kan hebben voor de toekomst van je kind en heb er dus ook met grote ogen naar zitten kijken.


  black
  Bijdrager
  #4135314 Quote

  laat je baby een baby kunnen zijn en geen einstein

  #4135343 Quote

  dromen mag altijd, educatief speelgoed in huis hebben ook, maar geniet eerst lekker van je kleine en de dagelijkse dingen zijn idd belangrijker dan leren lezen. groetjes sabine

  #4135359 Quote

  wat een kletspraat!
  Dat je daar in trapt zeg!?

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4135422 Quote

  Valt me mee dat je nog mag wachten tot babysnoes 3 maanden is, dat je nog niet in de baarmoerder hoeft te beginnen…………

  #4135544 Quote

  ja, met koptelefoon op je buik.
  Zou vast een cursus engels ofzo kopen, wie weet is je kind straks al 2-talig als hij geboren wordt!


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4135589 Quote

  Kinderen gaan vanzelf met letters spelen rond hun vierde jaar…. dan is een kind er geestelijk ook aan toe om te leren lezen. Merk je dat je kind er eerder aan toe is dan kun je altijd eerder beginnen, maar kijk uit dat je je kind geen verkeerde manier van lezen aanleert want dat kan veel problemen opleveren op de basisschool. ik ben leerkracht dus ik weet daar alles van…. Voor hun 4e levensjaar hoeven kinderen echt daar niet mee bezig te zijn…. laat ze lekker spelen en ontdekken daar heeft een kind meer dan genoeg aan!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen