Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1379890 Tja En Hoe Nu Verder

 • Auteur
  Berichten
 • #2385892

  Slecht nieuws, afgelopen ma hebben we de 2e uitgebreide screeningsecho gehad. (dit nav maar 2 aders ipv 3 in de navelstreng en darmpjes die er op de 1e screeningsecho niet helemaal goed uitzien).

  Wij hebben maandag nog slechter nieuws gehoord dan dat wat eerder al hoorden. Bij de 2e screeningsecho waren nu nog meer complicaties zichtbaar. Sterke groeiachterstand (zelfs al tov vorige week) en de handjes en vingertjes die niet goed staan. Alle ‘afwijkingen’ bij elkaar wijst volgens die gynaecoloog sterk op een chromosoomafwijking. Ze zit daarbij sterk te denken aan chromosoomafwijking 13 of 18. Eergister ik daarom een vruchtwaterpunctie gehad, de uitslag hiervan krijgen we in principe over 2 wkn. Volgende week ma kunnen we echter al de versnelde uitslag krijgen op de chromosoom (en deze uitslag is nu het belangrijkst). Als het idd deze uitslag is dan is haast al wel te zeggen dat dan de kwaliteit van het leven van onze zoon (het is een jongetje) niet verenigbaar is met leven. Het merendeel van deze kindjes overlijdt gedurende de zwangerschap of anders bij de geboorte of binnen 1 maand….
  Zwaar waardeloos dit alles. Ik ben zo verdrietig en moet aldoor erg veel huilen, ik heb daarom na de 2e eho niet meer op het forum gekeken omdat ik het niet durfde. … al die blije verhalen te lezen. Want ik gun jullie alle het zo zeer een goede en gezonde zwangerschap maar het benadrukt voor mij ook des te meer dat het bij ons niet goed is.

  Bij mijn eerdere zwangerschap (we hebben een gezonde dochter van net 3) las ik op het forum ook wel eens over zwangerschappen die niet goed gingen, deze ‘items’ sloeg ik eigenlijk zo snel mogelijk over omdat ik het in met mijn gezonde zwangerschap pijnlijk vond om hiermee geconfronteerd te worden. En nu… nu nu zit ik zelf in zoveel verdriet om ons zoontje en overkomt het ons dat deze zwangerschap erg zorgelijk is (zeg maar gewoon niet goed is).

  Mijn vriend en ik komen straks voor een moeilijke keuze te staan. Wat te doen bij een chromosoonafwijking? En als er geen sprake is van een chromosoomafwijking volgen meer onderzoek (bv op dna, heb ik wellicht een infectie opgelopen waar ik zelf niets van heb gemerkt maar welke wel van invloed is op de baby etc). Hoe hiermee om te gaan?

  Ik vind het allemaal erg moeilijk en mentaal erg zwaar…

  liefs Juul


  marielle29
  Bijdrager
  #4135243 Quote

  Hoi Juul

  Ik weet even niet wat ik moet zeggen ….
  Heel veel sterkte ..
  Met pijn in me hart lees ik dit verhaal.

  Gr Marielle

  #4135247 Quote

  Meid dat is (heb ff geen woorden). Ik wens je veel sterkte in deze moeilijke tijd. En het maken van een keuze. Laat je ons ook ff weten hoe het verder gaat als het lukt? Dikke Knuffel!

  #4135248 Quote

  Je zou evt hulp kunnen inroepen van de gzz.. deze instantie heeft mij iig geholpen met het verlies van mijn kindje’s met zwangerschappen van 15 wken en 11 wken.

  Het ziekenhuis zal ook wel speciale mensen hebben waarmee je kunt pratem.

  #4135274 Quote

  Oh Juul,

  Ik heb zo zitten huilen toen ik je verhaal las. Mijn beste vriendin heeft 3 jaar geleden een zoontje gekregen met trisomie 18, daarvan wisten we van te voren al hoe het zou aflopen. Zij hebben bewust de keuze gemaakt om de natuur zijn gang te laten gaan.. Uiteindelijk is hij met 42 weken gehaald en heeft hij nog ruim 7 uur geleefd.. Het is allemaal vreselijk en een onmenselijke keuze waar je voor komt te staan.. Maar zij hebben nooit spijt gehad van hun keus, want niemand kan die uren van ze afnemen… Ik wens jou enorm veel sterkte en hoop dat het uiteindelijk “meevalt” voor zover je dit zo kunt noemen..

  Liefs Ro

  #4135293 Quote

  Oh Juul,

  wat een vreselijk nieuws voor jullie. Veel sterkte met het verwerken van het nieuws en het nemen van een beslissing over hoe jullie verder gaan.

  LIefs,

  30meimama (Anne)

  #4135297 Quote

  Sterkte voor jullie ….
  wat een moeilijke tijd moet dit zijn!

  ik heb er even geen woorden voor…
  ik zal een kaarsje voor jullie branden.
  liefs lot.


  roosje74
  Bijdrager
  #4135363 Quote

  Jeetje Juul,
  wat vreselijk voor jullie!! Woorden schieten te kort… Sterkte de komende tijd.
  X
  Roosje

  #4135408 Quote

  Wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte bij alle moeilijke beslissingen en momenten die op jullie pad komen.
  Liefs, Karien

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct