Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1379948 Voor Iedereen Die Wil Weten Hoe Het Was

 • Auteur
  Berichten
 • #2385950

  Nou, ik had er stiekem nog wel goede hoop op dat het mee zou vallen…, vooral omdat Isabelle er veel zin in had.
  Hier wat kleine opmerkingen om jullie de indruk te geven hoe het was:
  – we waren er om half 4.
  – mijn schoonmoeder ging meteen boven Charlotte hangen en die schrok zich wild en begon werkelijk meteen te krijsen. Charlotte wil altijd even rondkijken als er veel mensen in een woonkamer zijn en even kijken waar ze nu eigenlijk is, maar kreeg daar dus niet de kans voor.
  – Ik liep dus eerst al een kwartier met Charlotte op mijn arm om haar stil te krijgen. Daarna sliep ze gelukkig goed in de kinderwagen.
  – We begonnen pas om half 7 met het voorgerecht en om kwart voor 9 kwam het hoofdgerecht op tafel.
  Isabelle at niks had rode wangen en had duidelijk slaap.
  Ik wilde om uiterlijk 20 uur naar huis. Dat vond ik een goede tijd voor Isabelle, zodat ze de komende feestdagen ook nog fit was.
  – Mijn man vond echter dat ie het niet kon maken om tijdens het voorgerecht weg te gaan en zei dat Isabelle best wel een keer lang op kon blijven.
  (Lees: ze doet ook al geen middagdutje meer, dus is wel erg lang op blijven).
  – Uiteindelijk moesten we tijdens het hoofdgerecht toch naar huis, want mijn man moest vannacht nog in een nachtdienst werken.
  – Ik zat met steeds op te fokken en wilde naar huis, maar de auto stond een straat verder en er ligt echt overal nog sneeuw, dus niet echt handig met een maxi-cosi, kinderwagen en een peuter die moe is.
  – We waren met 18 personen en mijn schoonmoeder kreeg het eten gewoon niet sneller op tafel.
  – Op de terugweg naar huis was ik zo boos op mijn man, dus niet echt gezellig voor de kinderen en mij.
  – Ik heb nu besloten dat ik tegen mijn schoonmoeder ga zeggen dat dit voor ons geen doen is met twee kleine kinderen.
  – Ik weet nu al dat ze dat niet begrijpen, want ze sleepten vroeger altijd hun kinderen overal mee naar toe en daar krijg je de makkelijkste kinderen mee zeggen ze keer op keer… (ik heb er al vaker over gesproken).
  – Isabelle ligt nu nog te slapen, daar ben ik wel blij mee. Maar is dus wel uit ritme.
  – Ik moet er wel bij zeggen dat ik snel in paniek raak. Ik hou de kids het liefst altijd in ritme en daar moet ik soms ook wel eens van leren afwijken, maar dit vind ik wel een erg grote afwijking… hihi.

  Nou, ik hoop voor jullie op een gezelligere dag met je man en schoonfamilie…! Gelukkig gaan we deze dag naar mijn ouders en zijn we morgen gelukkig thuis. Begrijpen jullie nu dat ik altijd tegen kerst opzie?

  Groetjes Babybelle

  #4135308 Quote

  Tja leuk begin van de kerst zullen we maar zeggen…
  Ik ben ook van zo veel mogelijk ritme en ik heb daarom besloten het gewoon NIET te doen.
  Sorry hoor, maar ik zit met een kind dat van slag is en zij niet.
  Er wordt gezegd: ze zijn zo lief en luisteren zo goed. Dan denk ik… ja nu wel, maar morgen zijn wij de pineut!

  Ik hoop dat je vanaf vandaag gewoon een heerlijke kerst hebt. En volgend jaar gewoon niet doen. Nodig je ze bij jullie uit of je gaat op een middag.

  groetjes Mariska

  enne ja ik begrijp nu waarom je er tegenop ziet!

  #4135312 Quote

  Wat vervelend dat het zo gelopen is!! dat is wel balen zeg.
  Hopelijk gaat het vandaag bij je ouders een stuk beter en houden hun wel rekening met jullie!
  Wij hebben aan Roan gelukkig dan toch wel een makkelijke want die heeft nergens last van als het eens anders dan anders gaat!
  En zoals mariska zegt volgend jaar gewoon niet doen of op een andere manier!

  Groetjes Mascha

  #4135324 Quote

  O wat vervelend dat het allemaal zo is gelopen. Maar ik ben het helemaal met je eens hoor, dit is gewoon te druk en duurt te lang voor die kleintjes, Daniëlle zou ook van slag zijn.
  Ik hoop dat Daniëlle vanmiddag nog even gaat slapen en dan gaat ze met papa mee naar de schoonfamilie, daar is het gelukkig niet heel druk en is het eten niet heel uitgebreid, dus denk dat dat wel goed gaat komen.

  Nou ik hoop dat de rest van je kerst wel leuk wordt!

  Groetjes van Sonja

  #4135354 Quote

  wat vervelend dat het zo gegaan is! Ik kan me goed voorstellen dat je er vooraf al tegenop zag. Als het altijd zo gaat zou ik inderdaad volgend jaar zeggen dat jullie niet kunnen met de kinderen. Misschien als ze wat eerder zou beginnen of gewoon met minder mensen, maar zo is het niets voor jullie lees ik.
  Ik hoop dat de belevenissen van gisteren vandaag niet teveel voor ellende zorgen en dat het bij je ouders wel goed gaat.

  Toch nog fijne kerstdagen gewenst!
  groetjes Tamar

  #4135356 Quote

  Ik snap je!!!! Goed dat je het gaat zeggen!!

  Liefs

  #4135643 Quote

  Hoooi!

  Nou fijne boel! Wij stonden om 10.00 uur bij mijn ouders op de stoep en die vonden het zeer vanzelfsprekend dat wij om half 7 naar huis gingen om de kids in bed te doen.
  Vandaag hadden wij zelf de schoonfamilie maar de kids hebben inderdaad eerder hun gezonde prak gegeten en zijn gewoon optijd naar bed gegaan.

  Ik denk als ik jouw verhaal zo lees dat je schoonmoeder toch niet gaat begrijpen wat jij te vertellen hebt. Ik denk dat ik de volgende kerst gewoon zou zorgen dat je eerder bent met de uitnodiging en dat ze bij jou thuis moeten komen. De tip die ik hier las van de eigen prak meenemen en de kids vroeger eten geven is voor ons ook bekend en aan te raden. Ik geef Jens waar ik ook ben om 17.00 uur zijn pot vers eten uit de vriezer en Mette eet niet later als 18.00 uur. Als we ergens de avond willen blijven gaan ze daar om 19.00 uur in een campingbedje naar bed maar als we dit niet zien zitten gaan we voor slaaptijd naar huis.
  Het is onze taak om die kids te beschermen tegen teveel drukte en gedoe dus ik vind het niet raar dat jij hier de balen van hebt hoor. Ik vind ook niet dat je paniekerig reageert. Je hebt gewoon groot gelijk!

  gr.ing

  #4135453 Quote

  Met alle respect hoor maar ik begrijp het niet helemaal.
  Je schrijft dat je schoonmoeder meteen boven Charlotte ging hangen. Misschien irritant voor jou, maar je schoonmoeder wil haar kleindochter gewoon even zien. Dat doet mijn schoonmoeder en mijn moeder ook. Mijn jongste kan daar ook niet zo goed tegen, dus ik draag hem naar binnen, zodat hij op ooghoogte is en minder bang omdat ik hem vasthoudt. Werkt echt heel goed.
  Ik vind ook niet dat je tijdens het voorgerecht weg kunt gaan. Je schoonmoeder doet haar best en het zal vast niet expres zijn dat ze het hoofdgerecht zo laat geserveerd heeft. Waarschijnlijk kon ze het niet aan.
  En waarom ben je nu boos op je man? Omdat het zijn ouders zijn?? Hij kan hier volgens mij niets aan doen.
  Begrijp me niet verkeerd ik ben ook echt een voorstander van ritme. Maar soms moet je daar van af wijken omdat je niet alles in de hand kunt hebben. En ik denk dat je een gezelligere avond had gehad als je dat accepteerde.
  Ik zou ook niet tegen je schoonmoeder zeggen dat het geen doen was. Wat heeft dat voor toegevoegde waarden? Het is al gebeurd en volgens jaar beslis jezelf hoe je kerst viert en houd je dit in je achterhoofd. Misschien ga je dan een uurtje ’s middags langs of helemaal niet.

  Je moet dit niet als een aanval zien hoor. Want zo bedoel ik het helemaal niet. Maar ik lees dit verhaal en wilde mijn mening geven.
  Veel succes. Ik hoop dat je het weer achter je kunt laten en nog een fijn kerstfeest hebt.

  #4135464 Quote

  Hoi Mimmie,

  Ik zie jou reactie helemaal niet als een aanval hoor. Als ik daar niet tegen zou kunnen, dan moet ik het hier niet schrijven. Maar je hebt idd ook wel gelijk hoor. Mijn schoonmoeder is natuurlijk ook enthousiast en wil ook haar kleindochter zien. Jammer dat ze er alleen meteen van overstuur raakte. En volgend jaar doen we het idd anders! Ik ga het wel bespreken met mijn schoonouders, want als ik er niks van zeg dan weten ze ook niet dat ik er meezit. Misschien willen ze dan volgend jaar wel eerder met het diner beginnen en dan is er voor niemand een probleem. Als je niks zegt krijgt iemand ook niet de mogelijkheid om er iets aan te veranderen. En een goede tip van jou. Volgende keer haal ik haar meteen uit de maxi cosi. Als ik daar de kans voor krijg en ie niet meteen uit mijn handen is gerukt. hihi

  Jij ook nog een fijne kerst en bedankt voor je reactie!
  Groetjes Babybelle

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen