Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1380133 Bekken Instabiliteit

 • Auteur
  Berichten
 • #2386135

  Hoi Dames,

  Ik vroeg me af of er misschien iemand is die ook behoorlijke last heeft van bekkenklachten. Ik ben nu bijna 17 weken zwanger en heb nu al zoveel last dat de fysiotherapeut er wel van opvertuigd is dat ik niet lang meer kan werken (ik sta hele dagen voor de klas). Ik zie hier heel erg tegenop. Ik ben niet het type stilzitten. Heb wel echt heel erg pijn. Bij staan/zitten opstaan/lopen/traplopen, liggen. Niks is eigenlijk prettig. Ik krijg nu wel fysiotherapie en ga regelmatihg naar een masseuze, maar het helpt maar heel kort.

  Bij mn zoontje had ik het geluk dat met 30 weken de zomervakantie begon, dat heb ik net gered (werkte toen al wel halve dagen) Nu zou ik tot 34 weken doorwerken en de baby word eind mei met 38 weken gehaald als het goed is.

  Hebben er meer last van bekkeninstabiliteit? En hoe gaan jullie er mee om? Wat doe je bijvoorbeeld met je andere kindje? Mijn zoontje is nu 15 maanden en is al 12,5 kilo. Tillen word steeds lastiger, maar ik kan geen oppas voor hem krijgen voor alle dagen. Huishoudelijk werk moet nu vooral door mn man en mn moeder gedaan worden. Voel me gewoon zo nutteloos.

  Liefs Jen

  #4135490 Quote

  Hoi!

  Ja ik heb ook al BI sinds 16 wken zwangerschap ernstig ben nu 22 wken.
  Maar al sinds het begin last. Ik heb een goede fysiotherapeut en ben nu bijna klachtenvrij en kan bijna alles weer doen.

  Je kan er dus gewoon vanaf komen! Mijn zoon van bijna 3 jaar is ook 12,5 kilo en die kan ik gewoon weer tillen, ook kan ik weer meer dan 1 uur lopen achter elkaar.. eerder nog niet eens 5 min. Ook mijn huishouding kan ik nu pijnvrij weer doen!

  Dus mijn advies ga na een goede fysio! Iemand die daadwerkelijk is gespecialiseert in bekken, hiervoor moet je echt rondbellen! Vele zeggen dat ze dat zijn maar ze zijn er niet. Ga na diegene toe die zegt dat je maar een paar behandelingen nodig hebt om bijna pijnvrij te kunnen zijn.

  Ik snap dat mensen dit niet geloven, want anders waren er niet meer dames met bekkenklachten. Maar AUB geloof me het is echt mogelijk! Het enigste wat ik moet doen is enkele oefeningen per dag, zo simpele dat je eerst denk nou was dit het? Maar het werkt echt super! Zo had ik laatst de schuur opgeruimt en begon echt weer zeer te doen (ja schuur is ook te veel) maar na 2 keer weer de oefeningen doen.. dus die tussen de middag en die avond, had ik al helemaal geen pijn meer…

  Maandag ga ik voor het laatst na mijn fysio dan hebben we maar 4! behandelingen gehad… Daarvoor liep ik al 2 maanden bij een andere fysio en de klachten werden toen alleen maar erger. En heb daarom maar een andere gezocht.

  Succes!
  Oh en waar woon je? Misschien kan je wel na die van mij. Ik woon in Meppel

  #4135630 Quote

  hoi hoi,

  Bij beide vorige zwangerschappen had ik ook last van bekkeninstabiliteit, ik ben nu 16 weken zwanger van onze 3e, maar het gaat tot nu toe prima. Ik had ook een hele goede fysiotherapeute. Met de juiste hulp kun je er wel vanaf komen. Het blijft altijd opletten, dat wel. De juiste oefeningen doen is ook erg belangrijk.

  Groetjes

  Oja, ik woon in Sneek, dus als je toevallig hier in de buurt woont laat je het maar weten.

  #4135631 Quote

  HOi Jen,

  Echt naar Josh luisteren, zoek iemand die gespecialiseerd is in bekken!!! Dan kun je inderdaad goed de zwangerschap door komen.

  Bij mijn eerste zwangerschap vanaf 20 weken ernstige BI en vanaf 34 weken zelfs in rolstoel gekomen om nog eens de deur uit te kunnen. Dit is dus absoluut niet nodig als je naar een specialist gaat. Met een paar simpele behandelingen en oefeningen kun je, mits je wel je belastbaarheid aanpast, dus niet meer alles doen, en op tijd je rust nemen, toch goed je zwangerschap door komen. Dat merk ik nu bij de tweede zwangerschap.

  Ik heb nu op advies ook een bekkenband, en bij goed beperkt gebruik is dit echt een uitkomst.

  Wat werken betreft, zou ik me er gewoon bij neerleggen dat je eerder met verlof moet of halve dagen moet gaan werken. Ik ben al vanaf 20 weken halve dagen gaan werken, om mijn lichaam niet te verpesten. Ik ben zelfstandige dus kan het zelf indelen, maar het werk moet toch gedaan worden, dus vaak werk ik ’s avonds dan wel weer mijn mail bij, maar ga iedere middag van twee tot drie op bed liggen en oefeningen doen. Daarna rustig wat boodschappen en het eten klaar maken (dit doe ik met band om). Dan kan ik na het eten nog wat werken.

  Succes ermee, maar blijf niet met te veel pijn lopen, zoek die specialist in de buurt!!!

  #4135637 Quote

  Hoi dames,

  Heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties. Ik woon trouwens in almere.

  Ik heb ook echt iemand die gespecialiseerd is in bekkentherapie. Ik krijg ook echt de juiste oefeningen, maar het is echt gewoon zo heftig dat er weinig aan te doen is. Ik heb na mn bevalling ook nog last gehad van mn bekken, en eigenlijk was het pas net een maand of 8 over. Dat is het nadeel als je de kinders kort na elkaar krijgt.

  Ik had er bij mn zoontje ook al last van en ik kan ook best een half uurtje lopen, maar mn zoontje is 15 maanden en die moet echt wel vaker getilt worden en geeft ook een stuk minder mee (is echt een zoutzak als je hem tilt :))helaas 😉

  En het gaat mij erom dat ik niet meer voor de klas kan staan en de meeste dagelijkse dingen kan doen. Als ik de hele dag met mn kleine man bezig ben heb ik al niet meer genoeg puf om daarnaast nog huishoudelijke dingen te doen.

  Oefeningen meerdere keren per dag doen lukt hier helaas niet, mn kleine man slaapt nauwelijks meer overdag en wil dus vermaakt worden. Ik kan hem nog niet aan zn verstand brengen dat ie niet bovenop mama mag klimmen als ik mn oefeningen doe. Het is nogal een klimmende boef.

  Naja, ik moet maar zien hoe het blijft gaan. Eerst maar is de arbo arts bellen na de vakantie. Ik hoop dat ik in ieder geval mn periode kan afmaken tot eind januari. Ik moet het allemaal maar zien. Heb er gewoon zo’n moeite mee, ook omdat het besef van zwanger zijn nog niet helemaal aankomt op 1 of andere manier (heb dit jaar al 2 miskramen gehad)

  Liefs Jen

  #4137788 Quote

  Hoi Hoi,

  Ik was vande week voor controle bij de gynaecollog en heb ook meteen mijn 20 weken echo gehad. De baby groeit enorm en mijn baarmoeder is daardoor dus ook behoorlijk snel gegroeid. Ik heb al welen pijn met liggen/staan zitten enz. Lopen hou ik niet lang vol. Dit is mijn derde zwangerschap. Mijn 2 oudste kinderen zijn al een stuk groter en hoeven gelukkig niet meer getild te worden. Bij mijn tweede zwangerschap bleek mijn dochtertje al te groot te zijn voor mijn tengere lichaam. Nu maakt de gynaecoloog zich zorgen om deze zwangerschap. Ik heb een verwijzing gekregen naar een therapeut die gespecialiseerd is in het beken. Ik hoop dat die me kan helpen. Inieder geval om de pijn te verminderen. Mochten julie nog meer tips hebben dan oor ik het graag.

  Dus Jen ik leef met je mee.
  Groetjes,
  Bea

  #4137800 Quote

  Ik ben trouwens nu geheel pijnvrij! Kan weer alles doen… heb zelfs kasten zitten verplaatsen in mijn eentje terwijl ik te lui was om de kasten eerst te legen. Ook heb ik nu de babykamer helemaal af. Ook zelf gedaan zonder pijn!

  Verder ben ik nog na ikea geweest, omdat ik 1,5 uur van de dichtbijzijde woon, is dat dus een dagje ikea.. En weer geen pijn gehad! Wel wat gevoellig. Ook wezen shoppen in een andere stad dan die van mij, veel gelopen en nog geen pijn.. Dus het kan wel echt pijnvrij te worden heerlijk!

  #4138093 Quote

  Hoi dames,

  Bea, wat ongelofelijk balen, ik zie er ook wel tegenop om weer te bevallen, ik had een baby van ruim 9 pond vorig jaar en dat zagen ze dus niet op de echo van te voren. Nou ben ik niet tenger, maar uiteindelijk is het toen toch een kz geworden. Ik ben in de zwangerschap toen ook ergens tussen de 25/30 kilo aangekomen. Nu ben ik nog maar 2 kilo aangekomen met 18 weken. Ik heb dus goede hoop dat ik zo “licht” mogelijk blijf en dat dat ook dr druk op mn bekken wat verminderd.

  @ josh, ik heb besloten dat ik het nog een week of 4 probeer met deze fysio, als het niet helpt ga ik naar een ander 😉 ikmoet die dame toch wel de kans geven!

  Ik heb in ieder geval heel veel baat bij mn masseuze nu. Ze word trouwens vergoed door de verzekering en doet ook zwangerschaps massage! Dus woon je in de buurt van almere, mail me even (jennekek@hotmail.com) en dan geef ik je haar website! Is echt een aanrader.

  Ik ga per volgende week gelukkig minder werken, dat hele dagen voor de klas staan kan nu gewoon niet meer, moet echt mn rust pakken, Denk dat dat ook wel belangrijk is!

  Hoop hier in ieder geval contact met jullie te houden!

  Liefs Jen

  #4138603 Quote

  Hoi hoi,

  Ik heb er ook last van maar als ik jullie verhalen hoor kan ik nog vrij veel. Echt balen hoor. Het wordt met de week erger en wanneer je veel gestaan hebt overdag kan je je ‘s-avonds niet meer omdraaien in je bed. Ik moet deze week bellen naar de fysio voor een eerste afspraak en hoop dat hij me kan helpen door de laatste 17 weken met zo min mogelijk pijn mijn zwangerschap te doorlopen.

  Veel succes.

  Groetjes Mamamir

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen