Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1380192 Shira Drinkt Niet Uit De Fles

 • Auteur
  Berichten
 • #2386194

  hoi meiden,
  onze jongste dochter Shira van nu 10 weken kan dus niet uit de fles drinken. Ik geef gelukkig borstvoeding, maar we proberen dus al vanaf de eerste week ook een flesje te geven. Ze kan het gewoon niet, kauwt een beetje op de speen maar zuigt dus niet. Omdat de borstvoeding in het begin ook niet lukte heb ik advies ingewonnen van het borstvoedingscentrum en met wat tips gaat de bv nu wel beter. Zij constateerden verder de reflux waar ze last van heeft (en inmiddels medicijnen voor krijgt) en toen had ze ook spruw. Verder heeft Shira gewoon weinig zuigreflex en heeft ze vrij voorin haar mond al het kokhalsreflex…geen goede combinatie dus.
  Op hun advies hebben we een paar weken geoefend met de fles geven met wat andere technieken maar zonder resultaat. Nu zijn we dus (ook op hun advies) bij een prelogopedist geweest. Weer wat tips meegekregen maar ook hier geen resultaat mee.

  Volgens de logopediste kan het ook zo zijn dat Shira gewoon nooit uit een fles leert drinken! HELP WAT NU?!? Ik kan niet altijd borstvoeding blijven geven, ik moet ook weer werken straks. Ik zou eigenlijk al 4 januari weer moeten werken maar ik heb nog een maand extra vakantie opgenomen. Maar begin februari zal ik toch echt weer aan de slag moeten.
  Wel zit het dagverblijf vlak bij mijn werk en zou ik dus zelf Shira kunnen gaan voeden tussen mijn werk door, maar echt ideaal is het niet. Bovendien zou Marc een (afgekolfd) flesje gaan geven ’s avonds laat zodat ik wat eerder kan gaan slapen want de nachtvoedingen moet ik dus ook doen… Hebben jullie nog ideeen of tips want wij weten het niet meer.
  We zijn overigens nu even gestopt met het flesje proberen want al die dingen uitproberen en al die andere technieken verwarden alleen maar en ze ging dus ook weer slecht uit de borst drinken. Maar na de feestdagen willen we het toch weer een kans geven dus alle tips zijn welkom.

  groetjes van een radeloze en vermoeide Tamar

  #4135546 Quote

  Heb je een tommie tippee speen geprobeerd? Schijnen geweldige flessen te zijn, lijken op borst (niet heel erg hoor dat het raar is of zo)

  En misschien uit een bekertje als extra oefening?

  groetjes Maris

  #4135556 Quote

  hoi,

  wat vervelend! de enige tip die ik heb is probeer niet elke keer wat anders en probeer het niet op te dringen. Qua leeftijd is het niet te vergelijken maar misschien heb je er toch wat aan: Toen Alice 6 maand oud was wou ik ook heel graag stoppen met borstvoeding maar die wou ook absoluut geen fles, vanalles geprobeerd en niets wou, allemaal verschillende spenen/flessen/personen om fles te geven en ze kauwde er alleen op of ging gewoon kokhalzen. Toen van iemand de tip om gewoon op 1 moment van de dag op een moment dat ze normaal gesproken borstvoeding zou krijgen even een paar minuutjes een fles proberen en dan elke keer dezelfde met dezelfde speen en als ze teveel protesteerde/niet wou dan gewoon borstvoeding aanbieden. Zo kon ze er langzamerhand aan wennen. Na 5 dagen nam ze zowaar een slokje en na een week dronk ze de fles leeg!
  Maar goed, 6 maand of 10 week is natuurlijk wel een verschil maar het schijnt wel dat sommige kindjes er gewoon wat langer over doen om iets nieuws te leren dus hopelijk heb je er wat aan.

  Groetjes Alberdien

  #4135567 Quote

  Ik weet zelf niks van BV, maar charlotte dronk in het begin ook niet goed uit de fles. Vooral de Aventspeen kon ze niet pakken. Toen kwam de kraamverzorgster met een fles van het merk DODI. Die speen was iets smaller/kleiner en ging veel beter. Nu drinkt Charlotte weer wel uit de Avent. Ze moest gewoon echt leren drinken uit een speen, ook al heeft ze nog nooit BV gehad. Dus misschien kun je dat merk ook eens proberen? Je zal er straks vast een winkel in kunnen beginnen in al die verschillende spenen die je geprobeerd heb… hihi

  Groetjes Babybelle

  #4135568 Quote

  Opeens denk ik aan nog iets. Een vriendin van mij gaf haar dochtertje de fles met een rietje. Het kindje was wel al bijna een jaar. Misschien ooit als ze wat ouder is nog een optie?

  #4135590 Quote

  Als ze het echt niet kan leren, kun je idd met een gewone beker slokjes geven, maar daar is ze toch ook nog klein voor..Of met een lepeltje?
  Ik heb op mijn kdv ook een jongen gehad al een poosje terug..die deed het ook niet..
  Heeft het ook echt nooit gedaan hoor..Dus dat was echt maanden bv geven voor die mama, en met 1 jaar over op de beker, en idd een rietje oid.
  Het is toch lastig..dan merk je pas hoe makkelijk het normaal is als ze het gewoon doen he..
  Succes maar..
  Gr Rina

  #4135902 Quote

  Lieve Tamar,

  Wat ontzettend lastig dat ze de fles niet pakt. Marissa weigerde de fles dus ook echt. Ze vertikte het gewoon. Maar van Papa wilde ze hem wel. Alleen als ze mij zag had ze liever de borst. Helaas heb ik geen oplossing voor je, wij zijn hem aan blijven bieden en opeens wilde ze hem wel. Heel flauw advies dus maar ik zeg gewoon even volhouden en blijven proberen. En dan vooral als jij er niet bij ben
  Sterkte

  Liefs Linda

  #4135924 Quote

  Hoi Tamar,

  Klinkt misschien raar maar ik zou met Shira een keer naar een osteopaat gaan.
  Tim dronk in het begin ook heel slecht en een speentje kon hij niet eens in zijn mond houden. Toen ik naar de osteopaat ging (voor Tims darmkrampjes) zei die: “Hij zuigt zeker ook slecht?”
  Daar stond ik natuurlijk raar van te kijken.
  Bij Tim bleken de zenuwen naar zijn zuigreflex afgeklemd te zitten. Zeker als hij zich overstrekte wat hij maar al te graag deed.
  Nu, een aantal behandelingen later, drinkt hij rustiger en sabbelt hij lekker op zijn speentje.
  Daardoor gaat het met zijn darmkrampjes dus ook veel beter.

  Groetjes,
  Maike

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen