Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1380863 Bon Bons Met Likeuradvocaat

 • Auteur
  Berichten
 • #2386865

  Hallo allemaal,

  Heb een vraagje.Ik drink normaal gesproken zelden alcohol.Nu ik zwanger ben al helemaaaal niet.Nu heb ik met kerst bonbons gegeten en daar bleek achteraf likeur en advocaat in te hebben gezeten.Ik denk dat ik er 4 op heb.Weten jullie of dit kwaad kan???

  groetjes

  #4136224 Quote

  Hoi,

  Hangt er ook een beetje vanaf hoe ver je bent. Wel zeggen ze dat alcohol en zwangerschap absoluut niet samen gaan. Maar in zo’n bonbon zit zo’n klein beetje dat ik denk dat dat wel mee valt. Wel weet ik dat 1 glas wijn al schadelijk kan zijn voor je kindje. Maar zo’n kleine hoeveelheid zal denk ik wel meevallen. Vraag het anders aan je vk. Die zal je daar vast wel een antwoord op kunnen geven.


  dotjuh
  Bijdrager
  #4136230 Quote

  toen ik de titel las, dacht ik echt serieus:
  daar is weer zo’n discussie topic.

  alcohol is slecht voor je kind, das algemeen bekend.
  als je (bijna) geen alcohol drinkt, proef je toch gelijk dat er alcohol in zit?
  ik wel tenminste. (ruik het zelfs als iemand 2 uur geleden een biertje heeft gedronken)

  maar goed, het kwaad is al geschiedt. of het nou kwaad kan of niet… t is toch al gebeurd.
  het zal vast wel mee vallen, t gaat niet om veel alcohol. maar goed, let er voortaan op 😛 als je ergens niet zeker van ben (dat er bv alcohol inzit) laat het dan staan, of lees de verpakking.

  groetjes, do

  #4136270 Quote

  Mijn vk heeft tegen mij gezegt dat ze liever heeft dat iemand om de 2 dagen een glas wijn drinkt dan dat je zou roken…… dan lijken me die paar bonbonnetjes echt niet zo erg zijn…….

  liefs Vanessa

  #4136284 Quote

  denk dat we niet moeten overdrijven, vier bonbonnetjes kan echt geen kwaad hoor!! geniet er lekker van…een glas wijn zou ik zo snel niet nemen, meer gevoelsmatig hoor…en ja één smaakt naar meer haha, dus laat maar…

  #4136294 Quote

  Dat een vk zegt dat ze liever heeft dat iemand om de 2 dagen een glas wijn drinkt tijdens een zwangerschap kan ik echt niet begrijpen!! Het is bewezen dat een kindje van 1 glas wijn in een pril stadium van de zwangerschap al hersenbeschadiging kan oplopen. Zou er maar heel voorzichtig mee zijn. Gewoon allebei niet doen, roken en drinken, dat is nog het allerbeste.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4136300 Quote

  Ik vermoed dat een bonbon geen ernstige gevolgen zal hebben hoor 😉 Eten zonder alcohol is zo vaak zo moeilijk, denk aan rode wijn saus etc! Ik maak me daar echt geen zorgen over!

  #4136364 Quote

  @sonja28:

  Lees eens bij de don’ts tijdens de zwangerschap op deze site. Daar staat dat er geen veilige ondergrens is voor alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Dus zelfs 1 glas alcohol kan al schade aanbrengen….. Wil niet betweterig klinken en zijn, maar het is maar een tip….

  #4136412 Quote

  Mijn schoonmoeder dronk 27 jaar geleden elke week een glas wijn op zaterdag, en heeft toch echt drie prima gezonde jongens op de wereld gezet!
  Dus ik denk dat alles wel meevalt, 30 jaar geleden waren al deze dingen niet eens bekend!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen