Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weer teleurstelling, ik wil zo graag een kindje..

 • Auteur
  Berichten
 • #2389550

  Hallo allemaal,
  Het is weer niet gelukt.. Misschien is het nog te vroeg dat nu al verdrietig wordt, maar goed het is nu de 4e maand en nogsteeds niet zwanger. Ik wol zo graag een kleintje erbij, begrijp niet waarom het zo moeilijk gaat. Ik weet dat het normaal is dat het niet gelijk raak is, maar het gevoel dat het niet lukt is echt niet fijn. Ik heb net weer een test gedaan maar nee, en nu zit ik met mijn rotgevoel. Ik weet even niet meer hoe ik ermee moet omgaan.
  Me man is krachtiger dan mij op dit gebied, zijn steun heb ik, zelf ben ik ook altijd erg positiefm naar waarom nu niet? Waarom kan ik niet sterk en positief blijven als het niet lukt.. Pfffffffffffffffffffff.


  PrinsesL
  Bijdrager
  #4138901 Quote

  Hallo BetumTetin..

  Je bent pas net begonnen..En het kan wel een jaar duren voordat je zwanger bent. Of soms zelfs langer..Dus niet gaan sippen, door klussen.
  Hoe meer je zit te stressen om zwanger te raken hoe minder de kans is dat het lukt..

  Succes, laat het los..

  #4138913 Quote

  klopt het schijnt gemiddeld ook langer te duren…

  #4138952 Quote

  4 maanden is nog erg vroeg gemiddeld duurt het een jaar, dus je moet jezelf nog niet zo zorgen maken, ik ben inmiddels al ruim 1 jaar en 10mnd bezig voor ons 2e kindje. Ik weet het iedere maand dat het niet raak is is er 1 teveel. Ik wil je veel succes wensen en ik hoop dat je snel zwanger bent.

  Gr WEndy

  #4139015 Quote

  Ben je aan de pil geweest? Dan kan het ook nofg aan het ontpillen liggen en moet je lijf de eigen cyclus weer oppakken.
  Bij mij heeft dat een half jaar geduurd, voordat ik weer een normale eisproing had. Daarna werd ik wel redelijk vlot zwanger.
  Succes en probeer je teleurstelling een beetje in te perken, want het kan echt nog wel even duren terwijl alles normaal is.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4139271 Quote

  Meid,

  Moeilijk is dat afwachten hè? en je hebt er ook zo weinig invloed op. Als je nou wist dat het aan jullie vruchtbaarheid niet lag dan hoefde je je ook niet zo’n zorgen te maken. Ik ken je perikelen. Ik heb ze ook heel erg gehad. Elke maand huilen huilen huilen. Ik wilde vanaf dag 1 zwanger zijn nadat we gestopt waren met de pil. En het is fijn dat je zo’n groot verlangen hebt, dan is je kindje meer dan welkom! Maar ik moet je ook even op je plek zetten hoor…. dat is goed bedoeld…
  We willen tegenwoordig alles zelf in de hand hebben. we stoppen met de pil en we willen gelijk zwanger zijn of weten dat het zeker gaat lukken. We willen gelijk hebben wat we verlangen…. zwanger worden is een kwestie van HEEL VEEL geduld hebben. Want er zijn maar 6 dagen in de maand dat je vruchtbaar bent en daarna is het weer afwachten-menstrueren- weer opnieuw proberen. dan duurt een maand zo lang! Stel je zelf geen einddoelen: rond die en die verjaardag of als het lente is of…. noem maar op! Maar neem dat jaar er ook echt voor! Bijna alle stellen zijn dan echt wel zwanger! 97% wordt binnen een jaar zwanger en 2,5 % wordt binnen 2 jaar zwanger 0,3 % wordt met hulp zwanger en de rest blijft ongewild kinderloos. Als je deze getallen ziet is de kans enorm groot dat je echt zwanger raakt hoor!! En ga van september 2010 uit en niet van deze maand! Als het dan niet is gelukt dan mag je je zorgen gaan maken daarvoor heb je er echt geen reden toe en moet je het ook echt stopzetten. Zeg gewoon tegen jezelf: ‘Nee, dat is nu niet nodig…. stop!” En dan ga je gelijk afleiding zoeken, geen aandacht aan besteden, niet piekeren, steeds weer bij rotgedachten gelijk afleiding zoeken!
  Natuurlijk mag je even balen als je weer ongie bent geworden! Maar huil een dag en ga dan weer met volle moed verder!
  Bij ons duurde het 5 maanden toen ik voor het eerst zwanger raakte! Dat werd helaas een miskraam. Vreselijk vond ik het, weer opnieuw beginnen. We hebben toen 3 maanden rustig aan gedaan… even bijkomen, verwerken en daarna weer flink klussen! Ik was toen na 3 maanden al zwanger (niet verwacht, maar heel blij!) Al met al heeft het een jaar geduurd voordat ik een gezond zwanger was! een jaar is lang hoor…. pfff…. maar achteraf dacht: “wat een zorgen om niks, wat een enrgie om niks!” ik hoop bij een volgende poging iets relaxer in de hele toestand te gaan staan, ook omdat ik weet dat het bij ons al eens gelukt is! Niet dat dat zekerheid biedt, maar toch… meer zekerheid heb je wel!

  Tip: ga na je ongie gelijk om de 2/3 dagen vrijen tot je zeker bent dat je je ei hebt gehad…. daarna heeft het geen zin meer.

  Hopelijk ben je snel zwanger!

  xxxxx

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  mir187
  Bijdrager
  #4139303 Quote

  Hallo,
  ik kan me je teleurstelling heel erg voorstellen. Ik wil zelf ook graag zwanger worden (ook al heb ik al een eerste kindje), maar na 2 miskramen en vier maanden niet zwanger begin ik een beetje moedeloos te worden, Maar iedereen zegt dat het normaal is dat het was langer duurt en je hebt er toch al een!!! Tja.. dat is waar en daar ben ik dolgelukkig mee, maar als je iets graag wilt en het lukt niet, dan mag je toch wel teleurgesteld zijn.
  Ik wens je heel veel succes met de volgende ronde.
  groetjes Mir


  Victory
  Lid
  #4139312 Quote

  Zelf ben ik ook bijna 4 maanden bezig en ook nog niet zwanger. Het is wel als je meer stress hebt en het iedere keer zo verschikkelijke teleurstelling is dat het tegen kan werken. Probeer positief te denken en denk dat je gewoon iedere maand ongi moet worden, dan is het een verassing als je ineens wel zwanger bent. Vaak is het ook anders of het je 1e kindje is of 2e/3e kindje, geduld is dus
  een schone zaak!

  Heel veel succes!

  #4139335 Quote

  he meis, ja het is klote en heel erg verdrietig vooral als je kinderwens hebt.

  Bij mijn dochtertje hebben wij een jaar over gedaan voordat ikzwanger werdt,

  Als je in deze emoties blijft hangen heb je ook kans dat je je eileiders dicht zet en geen ei sprong krijg dus ook geen menstruatie en dan zit je helemaal van wat is dit nu test is negatief en niet ongesteld.

  dus probeer het lostelaten en meid vaak worden de vrouwen zwanger als ze op vakantie zijn, dan kunnen ze er niet aan denken dan hebben ze lol en dan komt het wel na de vakantie. zo was het bij ons tenminste en ja hoor ik werdt zwanger.

  heel veel sterkte en blijf moed houden je bent nog zo vroeg bij.

  groetjes mama van sharon

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct