Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1389714 Zwanger Leuk Maar

 • Auteur
  Berichten
 • #2395716

  Hallo allemaal.
  Ik moet gewoon even m’n verhaal kwijt.
  Ik ben nu 21 weken zwanger van mijn 2e kindje. Ik heb een dochtertje van 1,5 en krijg in mei/juni een zoontje. Helemaal leuk! Maar…
  Deze zwangerschap valt me zwaarder. Ten eerste vanwege mijn werk. Ik werk in het onderwijs en ben dit schooljaar van de kleuters naar de bovenbouw gegaan: 29 kinderen in de leeftijd van 10 tot 12. Leuk, maar ook heel zwaar. Vooral als je daarnaast zwanger bent.
  En ten tweede heb ik ook lichamelijk meer klachten. Donderdag 7 jan. kreeg ik al harde buiken! Ik schrok daar best van. Vrijdag zette dit ook nog door. Zaterdag kreeg ik behoorlijke buikgriep. Ik ben in een periode van een week 6 kg kwijt geraakt. Daar ben ik nu nog van aan het herstellen. Bij alles wat ik doe breekt het zweet me uit en ik voel me echt snel moe. Tevens krijg ik steeds meer last van druk onderin, pijn in m’n liezen met lopen en een pijn laag in de rug. Heel vervelend allemaal. Ook de zorg van m’n dochtertje moet ik aan anderen over laten.
  Bah, ik ben dit zo zat. Ik wil gewoon weer genieten van mijn zwangerschap zonder al dit gedoe. Gelukkig doet ’t ventje in mijn buik het goed. Elke keer als ik hem voel dan gaat er een golf van geluk door me heen. Dat houd je wel op de been! 🙂
  Gr. Cathy

  #4145090 Quote

  Hi Cathy,
  Vervelend zeg! Harde buiken is inderdaad nogal vroeg, maar goed.. kan natuurlijk altijd!

  onderwijs is idd zwaarder dan kantoorwerk, in dat opzicht! Wellicht houden de kinderen er wel rekening mee dat je zwanger bent?

  Nog ‘even’ doorzetten, je bent er zo, dan gaat alles weer als vanouds!

  #4145175 Quote

  hoi cathy,
  werk in onderwijs of zorg is idd zwaarder. ik loop er ook tegen aan. maar ik heb wel de keuze gemaakt, baby first. harde buiken en die pijn onderin, gaat het wel met je bekken? laat de vk er even naar kijken, je kan ook gedeeltelijk in de ziektewet, dan is je werk even minder zwaar en kan je misschien weer wat meer thuis oppakken en genieten?

  #4145401 Quote

  Ik denk dat je pijn in je bekken en onderrug bekenklachten zijn. Die moet je serieus nemen en naar een specialist gaan. Dan heb je met wat kleine tips en trucs veel minder last.
  Succes ermee.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct