Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1390424 Nieuw Hier Zulke Dubbele Gevoelens

 • Auteur
  Berichten
 • #2396426

  Hoi iedereen,
  Ik heb 1,5 week geleden mijn miskraam gehad na een 1e zwangerschap van 10w3d. Die laatste week tot die veilige 12 weken grens er voor onszelf al bijgesmokkeld, dus totaal onverwacht toch nog zo’n verlies.
  Nu zulke dubbele gevoelens, het ene moment denk je dat het wel gaat, het volgende moment weer helemaal verdrietig omdat ons kindje er blijkbaar nog niet klaar voor was.
  Dubbele gevoelens ook, aan de ene kant dat verdriet aan de andere kant die enorme wens toch weer snel opnieuw te proberen. Ik vraag me alleen af of ik niet wat meer tijd nodig heb het allemaal een plekje te geven.
  Herkent iemand dit?

  #4145997 Quote

  Hoi Janneke,

  Wat vervelend dat het mis is gegaan!
  Ik denk dat het voor iedereen op deze site heel herkenbaar is.
  Je hebt er verdriet van maar je kinderwens is alleen maar groter geworden.
  Had ik ook.
  Toch kan ik nu zeggen dat je het echt beter eerst kan verwerken hoe moeilijk het wachten ook is.
  Ik ben 3x zwanger geweest en heb nog geen kindje thuis ben wel inmiddels zwanger 9 weken en 3 dagen en kan nu zeggen dat ik alle ellende verwerkt heb.
  Bij de een gaat dit snel en bij de ander duurt het wat langer.
  Je moet doen wat voor jou goed voelt.
  Heel veel sterkte met jullie verlies.

  Liefs Pupke

  #4146013 Quote

  Janneke,

  Wat je schrijft is idd heel herkenbaar. ik heb 2x een mk gehad en ondanks dat de laatste mk in aug was zitten de emoties af en toe nog in de achtbaan.

  Maar neem de tijd, luister goed naar je gevoel en blijf vooral praten met je partner. Veel sterkte meis!

  Liefs Lientje

  #4146468 Quote

  he Janneke,

  Iedereen hier begrijpt je gevoel, we kunnen er allemaal over meepraten. Het duurt inderdaad even, neem je tijd. Je lichaam geeft vanzelf aan wanneer het er weer klaar voor is. Je zal zien dat als je opnieuw zwanger wordt dat je weer hele dubbele gevoelens krijgt. Ik ben nu na mk van het zomer 6 wk en 5 dagen zwanger. Ik blijf onzeker.
  Praat er zoveel mogelijk over, hier, thuis en wat je prettig vindt. Naar mijn menig hoef je niet te wachten om opnieuw zwanger te worden. Ik dacht ook van maar dat vervangt het niet, en dat klopt want het is een nieuw kindje, het broertje of zusje van het kindje dat je verloren bent.
  ik ben dan ook van mening dat ons verloren wondertje altijd bij ons zal zijn.

  Succes meid, en heel veel sterkte toegewenst.

  liefs nath

  #4146632 Quote

  he meis, ook ik weet hoe je je voelt, alleen ik sta er heel anders in want wij hebben al een kleintje van 19 maanden, heb 2keer een miskraam gehad achter elkaar 1 wist ik het niet zeker en de 2de met 8 weken,( wist het pas een week dat ik uberhaupt zwanger was) hoe ik er in staat kan niet iedereen sommige denken van heb je wel gevoelens , ja die heb ik ook ik heb verdriet gehad maar niet zo veel als andere, ik denk bij me zelf van : ik weet dat ik zwanger kan worden, liever een miskraam dan een misvormd of dood kindje , maar ook een misvormd kindje is welkom alleen ik gun het niet want de meeste weten hoe andere mensen erop reageren en dat maakt zo’n kindje ongelukkig, ( niet discriminerend bedoelt) je moet zelf de tijd gunnen en je geeft zelf aan wanneer je weer wilt proberen, ik had alleen van de verloskundige gevragat of ik kwa lichamelijk rustig aan moest doen maar dat hoefde niet mag gewoon gelijk weer proberen.

  op dit moment moet ik als ik van uit ga 14 dagen na mijn eerste dag van mijn menstruatie dat ik rond de 24ste deze maand mijn eisprong krijg.

  veel sterkte liefs mama van sharon

  #4147415 Quote

  Hoi Janneke,

  Het spijt me enorm voor jullie dat het toch nog is misgegaan, ik weet helaas uit eigen ervaring hoe het is (al 3 keer mk gehad en in november ons zoontje van 6 dagen oud verloren).
  Een kinderwens is zo sterk, die heb je nog steeds. Aan de andere kant ben je nog met je verlies bezig. Dat kan naast elkaar bestaan. al wordt je heen en weer geslingerd tussen hoop en verdriet.
  Ik wens jullie heel veel sterkte, en inderdaad, communicatie tussen jullie beide is nu heel belangrijk.
  liefs,
  Maaike

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #4159350 Quote

  Hoi,

  Probeer de tijd er voor te nemen om dit allemaal te verwerken. Het is niet niks. Ik wens je veel sterkte toe

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct