Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1391036 Eerst Zwevend Nu Een Keiharde Landing

 • Auteur
  Berichten
 • #2397038

  Hoi allemaal,

  aangezien ik hier volgens mij net zo vaak te vinden ben als op het april – forum plaats ik mijn berichtje hier ook even:

  ik had donderdag de 30-weken echo. Hebben jullie die ook allemaal (gehad) ? Verschilt blijkbaar per regio of je die wel of niet krijgt. Is om te kijken of het kleintje goed groeit… Ons kleintje doet het prima en ik vond het zo’n wonder eventjes te mogen kijken in mijn buik en ben zo nieuwsgierig geworden naar ons kleintje… Ik zweefde helemaal.
  Nu ben ik keihard geland. Gisteren steeds meer hoesten en het werd ook pijnlijker. Gisteren tegen de avond een afspraak met de gynaecoloog (die laat de echo doen en daarna kom je bij hem op controle) en ook hij was erg tevreden over ons kleintje. Niet over mij. Ik heb hoogst waarschijnlijk een
  longontsteking :(:(:( Kreeg antibiotica voorgeschreven en heb nu ook heel erg veel pijn / ben benauwd. Ben dus ook wel blij dat ik bij hem was, anders had ik naar de huisartsenpost gekund… Volgende week een extra controle en als troost dat ons kleintje het goed maakt daarbinnen (voel hem / haar nog flink schoppen/ bewegen)
  Voor nu maar even door de pijn heen bijten (je mag ook alleen maar paracetamol tijdens de zwangerschap / borstvoeding) en hangen… (liggen gaat echt niet, slapen dus ook niet zo…)

  groetjes Natasja

  #4146408 Quote

  Wij krijgen dat hier in Den Bosch helaas niet!!
  Fijn dat alles goed gaat met de kleine… en jij heeel veel beterschap lijkt me nu erg benauwd nu je buik zo hoog zit en ook nog long onts.
  Sterkte!

  Groetjes Joyce

  #4146430 Quote

  Das echt wel even balen longontsteking. Dat hoesten vreet zoveel energie.

  Een groei-echo krijg ik ook. Maar dan met 35 weken. Ik meende dat dat rond die tijd gebruikelijk is/was. Dan krijgen we ook het bevallingsverhaal te horen….zin in (ppffff).

  Fijn dat het met je kindje nog prima gaat. En zo’n extra controle is alleen maar fijn.
  Beterschap!!

  #4146453 Quote

  beterschap!! hoop dat je snel opknapt en denk maar veel aan je kleine wondertje, dat verzacht vast iets de pijn!!!


  twiki
  Bijdrager
  #4146458 Quote

  Jeetje dat is niet leuk zeg! En erg pijnlijk lijkt me.
  Beterschap!

  Helaas is hier de groeiecho niet standaard 🙁

  #4146459 Quote

  Hi Natasja,

  Longontsteking is normaal al een ramp, laat staan als je zwanger bent. Je kunt er lang naweeën van hebben (om maar in de zwangerschapstermen te blijven). Ik heb het ooit gehad, zonder zwanger te zijn.

  Als je het erg benauwd hebt, kun je dan niet in een lekker warm bad gaan zitten met wat eucalytesolie (bijv. kneipp)? En als je gaat slapen je hoofdeinde wat omhoog zetten? Dat scheelt in de benauwdheid.

  Er zijn artsen die toch ook nog andere pijnmedicatie voorschrijven (las laatst ergens dat iemand toch ibuprofen mocht), misschien moet je maandag anders even langs je eigen huisarts?

  Beterschap!

  Gr. Tamara.

  #4146519 Quote

  Beterschap! en over die 30weken echo,ik krijg elke 2weken een echo ik loop bij de gyn.
  groetjes

  #4146550 Quote

  Hoi,

  dank jullie voor jullie lieve reacties, doet goed !!!
  Tamara: in bad gaan is misschien wel een idee (al heb ik geen idee waar ik de energie vandaag tover om erin en eruit te komen, grinnnn.
  Ik zal ben ik bang geen andere pijnmedicatie mogen gebruiken omdat ik Tijn nog borstvoeding geef. Toen ik een fikse ontsteking had (kaak) een klein jaar terug mocht ik ook niets anders. Maar goed, paracetamol is goed voor de koorts en is beter dan niets, wel?
  heb vannacht na het schrijven hier toch nog een paar uurtjes hangend op de bank gedoezeld (liggen gaat echt niet, zelfs niet met een hele stapel kussens) en dat heeft me wel goed gedaan. Nu maar hopen dat de antibiotica snel zijn werk doet!

  liefs Natasja


  twiki
  Bijdrager
  #4146699 Quote

  Het is ook overal anders. Toen ik nog bv gaf en een verschrikkelijke pijn had door een anaal scheurtje, mocht ik van mijn huisarts wel ibuprofen gebruiken…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct