Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1391313 Klachten Een Jaar Later

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje27
  Bijdrager
  #2397315

  ha dames,

  Ik ben een jaar geleden bevallen. Ik ben zelf weer zo slank dat ik in mijn oude broeken kan en me weer happy over mijn lijf voel, gelukkig. Lichamelijk heb ik nog weinig klachten. Af en toe een zeer stuitje na lang zitten op een harde stoel of slechte houding! Maar dat vind ik niet zo erg. Ook heb ik nog last van aambeien, ik kan slecht naar de wc en daardoor wordt het hard, waardoor het pijnlijk wordt. Iemand nog tips om dat op te lossen???

  Nu komt er iets genants, maar hoop wel dat jullie het herkennen! wat ik nog wel af en toe voel is een vreemd gevoel in mijn vagina. Vooral als ik ongie ben en een tampon gebruik of als ik spring. Met hardlopen of rennen weinig tot geen last. maar met springen en druk zetten wel of als ik moe ben! Ik heb verder geen buikklachten of pijn, maar soms een beetje een vreemd hanggevoel in mijn vagina…. wie van jullie herkent dit en wat moet ik hiermee??

  Ik maak me soms zorgen… is het erg? Ik heb er weinig last van, maar vind het soms zo vreemd. Ik heb soms dagen geen last van en soms ineens wel weer… niet de hele tijd maar bij momenten. Ik ben soms bang dat we daardoor nooit een tweede kindje kunnen krijgen omdat het daar helemaal mis is. Ik ben een piekeraar hoor…. kan iemand me gerust stellen?

  Ik denk er over om naar de huisars te gaan om er even naar te laten kijken, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig zin in!

  Wie kan hier over mee praten en wie heeft er tips?? Ik ben al aan het proberen mijn bekkenbodemspieren te trainen, maar weet niet zo goed welke oefeningen daar goed voor zijn!

  Liefs Bezorgd Bloempje

  #4146705 Quote

  Hoi,
  Voor aambeien kun je bij de apotheek cerme krijgen!
  En wat bedoel je precies met een vreemd gevoel in je vagina? Dof alsof het slaapt of overgevoelig!
  Ik denk trouwens wel dat het heel normaal is, ik zelf heb vaker een dof gevoel voornamelijk aan de buitenkant,als ik langer met mijn benen over elkaar zit of een tijdje fiets! heb dat nagevraagd bij de gyneacoloog, die zei wel dat het heel normaal is dat bepaalde delen daar anders aanvoelen als voor je kinderen kreeg, soms gaat het weg en soms is het ook blijvend, maar als je geen echte klachten hebt die je belemmeren denk ik niet dat je je zorgen hoeft te maken!
  Je lichaam is nou eenmaal verandert met het krijgen van een kind en daar is niks mis mee, het is alleen weer even wennen.
  Je kunt zoiets echt wel aan je ha vragen, daar zijn ze voor, ik bewaar dat soort vragen vaak voor als ik er toch naar toe moet, dan vraag is zoiets gewoon meteen!
  Gr MJ

  #4146737 Quote

  Hoi,

  Dat hangede gevoel zijn waarschijnlijk je bekkenbodemspieren. Na een bevalling zijn ze flink uit hun fatsoen gekomen en het lukt soms niet om ze zelf weer ’terug in de plooi’ te krijgen. Ik zou je aanraden naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut te gaan. Die zijn erin gespecialiseerd. Ik ben zelf fysiotherapeut maar ben van mening dat als algemeen therapeut je niet voldoende kennis in huis hebt om iemand met bekkenbodemklachten goed te helpen.
  Je kunt er zonder verwijsbrief van je HA heen dat scheelt een tripje naar de HA en de fyio zal het ook onderzoeken en kijken of ze er iets aan kan doen. Als ze het niet vertrouwen dan sturen ze je wel naar je HA.
  Misschien is er toch niets aan de hand en zo weet je het in ieder geval. En ja, als er wel een probleem is dan kun je het beter nu aanpakken voor je voor een tweede gaat. De evt. problemen kunnen nl toenemen na een tweede bevalling.
  Veel succes ermee!


  Miriam1984
  Bijdrager
  #4146802 Quote

  Hoi hoi,

  Ik zelf heb zowel bij de oudste (8jr) als bij de jongste(10mnd) hechtingen gehad. Mijn ervaring is dat ik tijdens mijn ongesteldheid hier altijd last van heb, zeker waar mijn hechtingen hebben gezeten een heel erg trekkend gevoel. Door dat trekkend gevoel kan ik geen tampons meer gebruiken.

  Ik hoor dat je hier iets aan hebt.

  Groetjes,

  Miriam

  #4146892 Quote

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Alsof je een tampon in hebt die helemaal is volgezogen en wat naar beneden zakt…..
  Ik heb dat ook gehad net na de bevalling. Vooral als ik de oudste veel had getild, of gewoon te actief was geweest…. Mn jongste is nu 8 weken en ik heb het al een paar weken niet gehad.

  Volgens mij zijn het zoals hierboven al gezegd de bekkenbodemspieren die niet helemaal zo strak zijn als wenselijk is…. Volgens mij staat dit trouwens een volgende zwangerschap niet in de weg hoor, je bent gewoon nog vruchtbaar. Je zou alleen tijdens de zwangerschap wat eerder last van je bekken kunnen krijgen….


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4147304 Quote

  Ha Pauline,

  Wat ben ik blij met jouw verhaal…. helemaal precies de goede omschrijving… alsof je een tampon voelt zitten… meer is het niet… geen pijn… alleen als ik moet springen dan moet ik echt mijn spieren goed aanspannen omdat ik anders BANG ben dat ik urine verlies… dat heb ik trouwens nog nooit gehad…
  Mijn kindje is nu meer dan 10 kilo en misschien dat ik het daarom nu beter ga voelen!
  Fijn dat het de vruchtbaarheid niet in de weg staat… dat was mijn grootste angst… we wllen dit haar misschien wel aan een tweede beginnen!

  Ik ben intensief aan het oefenen met de bekkenbodemspieren met een oefenprogramma op internet. Heb van Tena lady ook de dvd aangevraagd… ik wil me goed voorbereiden als er een tweede komt en ik wil proberen mijn maximale kracht in het bekkenbodem terug te krijgen!

  Morgen ga ik nog wel naar de huisarts… wil er zeker van zijn dat het niet erg is en dat ik geen verzakking heb en ik wil wat aan mijn inwendige aanbeien doen… daar ben ik zo zat van!

  Meiden bedankt….. maar reacties blijven altijd welkom!

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Bloempje27
  Bijdrager
  #4147815 Quote

  Ha meiden,

  Ik ben bij de dokter geweest. Niks aan de hand geen verzakking oid te zien en te voelen. Dus ik opgelucht. Nu moet ik intensief trainen op de bekkenbodemspieren! Flink aantal keren per dag en ik moet gaan sporten… want dat doe ik nog steeds niet… zucht… wilde het wel gaan doen maar het komt er steeds niet van… dus hoog tijd om te starten….

  Deze oefeningen moet ik doen:

  Van binnenuit alles optillen: anus, vagina en urineweg…

  10 keer 10 seconden vast houden met elke keer een rustpauze van minstens 10 seconden…
  10 keer kort en stevig achter elkaar optrekken.

  Deze sessie 5 keer per dag herhalen! Pfff… maar ik ga ervoor! Moeilijk hoor in het begin!

  Als ik last blijf houden wil ze me wel doorsturen naar de bekkenbodemtherapeut maar ze dacht dat het met oefeningen wel over zou gaan…

  Bedankt meiden voor het meedenken!

  #4148711 Quote

  He wat fijn, toch fijn om even te horen dat alles goed is..
  Succes met je oefeningen,,haha
  Gr MJ


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4149425 Quote

  Ps… ik meen al wel verschil te voelen na een week oefenen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct