Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kleding tijdens bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2404331

  Hallo allemaal,
  Ik ben nieuw op dit forum en vroeg mij af wat voor kleren jullie aan hadden tijdens de bevalling. Zie af en toe van die beelden dat je helemaal naakt ligt (ga bevallen in het ziekenhuis) en ben daar veeeeel te preuts voor. Mijn omgeving zegt dat ik dat op het moment dat ik aan het bevallen ben echt niet aan denk. Dat zal allemaal wel, maar nu vind ik het absoluut geen prettig idee. Wat is makkelijke kleding en wat zit lekker? Dank jullie alvast!
  x
  Yv

  #4153695 Quote

  hey zo denk ik er ook over 🙂 vind dat ook allemaal niks maar op moment van bevallen moeten we toch echt in onze blote kont liggen. k ben van plan in t shirt van mn man en zwangersschaps joggingbroek weg te gaaan op weg naar z huis en ook weer zoiets schoon mee te nemen voor er na denk dat dat het lekkerst zit maar weet ook niet voor ons ook 1e kindje

  #4153710 Quote

  Hi,

  bij mijn eerste kreeg ik een keizersnede en had ik zo’n ziekenhuisjasje aan. Verder ben je dan ook naakt en inderdaad, je maakt je daar niet meer druk om dan.

  Nu heb ik een shirt ingepakt (moet in het zkh bevallen), want ik voel me naakt ook niet prettig. Als het bevallen daar is, zul je natuurlijk van onder bloot zijn, maar ik wil gewoon een makkelijk zittend shirt aantrekken. Niet 1 die te groot om je lijf slobbert, dat lijkt me namelijk niet prettig.

  Voor na de bevalling heb ik in 1e instantie een nieuw pyjama bij me (die gaat zeker niet aan tijdens de bevalling) en als ik naar huis ga, dan trek ik de kleding aan die ik ook aan had als ik naar het zkh vertrek. Ik ga niet in joggingbroek, want dat heb ik bij de eerste gedaan en als ik nu foto’s zie van hoe ik thuis kom!!! Ow, wat erg!!! Ik wil nu wat representatiever thuis komen, haha.

  Gr. Tamara.

  #4153731 Quote

  Hoi,
  Ik had een groot nachthemd aan, maar toen de vk weg was ging die snel uit, want ik had het zo heet. Toen zij 2 uur later weer terug was had ik hem al niet meer aan, want het kon me echt niets meer schelen. Ik had het warm en ik had pijn en dan vergeet je je preutsheid. Want ook ik ben erg preuts.
  Groetjes Wendy

  #4153750 Quote

  Ik had zo’n bigshirt aan…korte mouw en niet strak dat het lekker los zat…..

  Na een nachtje ziekenhuis, naar huis ben ik in nette kleren gegaan…haar in de plooi en make-up op hahaha…
  Maar ik voelde me ook super, had lekker gedoucht etc…
  Ben van plan weer in gewone kleren naar huis te gaan…dat joggingpakken gedoe is niks voor mij haha…

  #4153752 Quote

  Ik vond een bigshirt handig. Is je onderkant bloot, maar als je nog wat rond kunt lopen valt het wel over je billen. Je kunt het ook snel omhoog schuiven als je kindje geboren is. Niets fijner dan je naakte beebje op je blote buik!!! En inderdaad interesseert het verder niet. alles draait om je kindje.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #4154158 Quote

  Tijdens de bevallingen zelf heb ik gewoon een Big Shirt aan gehad. Is idd erg handig. Je kunt erin rondlopen zonder dat je je erg bloot voelt en na de bevalling kun je lekker je kindje op je blote buik leggen. “Foute” foto’s heb ik gewoon weggegooid. Er bleven zoveel mooie, toonbare foto’s over!
  Ik ben van nature ook behoorlijk preuts, liever een badpak als een bikini! Maar met het bevallen heb ik er niet een keer aangedacht! Ik ben 1 keer in het ziekenhuis bevallen en 2 x thuis.

  Petra

  #4154218 Quote

  een lekker nacht hemd bloese met knopen voor als de baby dan geboren is kun je em lekker op je buik leggen maar lig je niet de hele tijd helemaal naakt na de bevallig leggen ze toch een deken over je heen en ligt je kindje lekker op je buik half onder bloese pyama met knoopjes ik vond het idiaal met de eerste en doe het nu weerr zo

  succes

  #4154226 Quote

  hahah wat leuk dit! Ik ben ook hartstikke preuts en helemaal in mijn blootje bevallen. Stond tot op het laatst onder de douche en had zoveel pijn dat ik niks meer wilde. Achteraf was ik hartstikke boos op mijn lief omdat hij me niet fatsoenlijk aangekleed had. Toen was het zijn tijd om hard te lachten, want hij zei dat hij het echt geproberd had en de VK ook maar ik er niks van wilde weten. Kan ik me dus echt niks meer van herinneren. Nu 34 wk onderweg en ik wil dus echt niet weer als Eva bevallen. Heb hem opdracht gegeven om ervoor te zorgen dat ik kleren aan heb als het zover is! Hihihi hij vraagt nu meteen of hij ook mijn haar en make up moet verzorgen 🙂 Nouja doe maar, als je toch bezig bent…
  Dus deze keer beval ik als een prinsesje, ahum…

  Schakel dus lekker je lief in voor het geval je zelf niet helemaal meer voor rede vatbaar bent tegen die tijd:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct