Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1403499 Baan Kwijt Me Nu Mislukkeling Voelen

 • Auteur
  Berichten
 • #2409501

  hoi allemaal, wilde even wat kwijt…. zit vanaf week 15 in de ziektewet ivm zwangerschap. (contract zou lopen tot aug.) nu voelde ik steeds al aan dat er weinig contact van hun vandaan kwam en dat ze t ook x doorlieten schemeren van weten nog niet zeker of je contract verlengt wordt. heb elke x voorweeen en harde buiken enzovoort en moes alle stress vermijden.. heb dit ook aangegeven en gevraagd of ik deze maand al te horen zou krijgen of contract verlengt zou worden… bleef erover piekeren en stress en met die weeen geen goed idee natuurlijk. nou werd net gebeld. hoef niet meer terug te komen zelfs niet na mn verlof. zou eigenlijk eind juni weer moeten beginnen… voel me nu zwaar klote hadde allemaal rare smoesjes wat ik fout gedaan zou hebben en zelfs dingen over mijn karakter… vond dit echt niet netjes.. ze moeten me blijven betalen tot half augustus. mn man vind nu dat we geen kaartje meer moeten sturen ook wat vinden jullie voel me zwaar klote nu

  #4158868 Quote

  He gatver. wat balen! Ik zou zeker van hun zwart op wit vragen wat de officiele reden is van niet verlengen, samen met de zogenaamde fouten.
  Ik zou daarna juist een kaartje sturen om te laten zien dat je je niet uit het veld laat slaan en waarvoor je al die tijd thuis hebt gezeten! Een wolk van een baby! dat is toch het aller belangrijkste. Succes!

  #4158907 Quote

  Heb je tussendoor ook al eens een gesprek gehad over je functioneren? Want als dat gewoon positief was hebben ze weinig aan dit gezeur. Ik zou toch even wat juridische hulp inschakelen, want je kan er flink wat geld uithalen met wat goed geplaatste opmerkingen. Ik heb destijds nog een half jaarsalaris meegekregen toen me zoiets werd geflikt. Het was gewoon duidelijk dat ik het hartstikke goed deed en op het moment dat ik zwanger was geworden ik het zogenaamd opeens allemaal slecht deed… Maar goed ik ben (mensenrechten)jurist en ja dat zijn nu net de verkeerde personen die je moet gaan lopen zieken.

  #4158914 Quote

  Dat is balen zeg. Babette heeft vast advies voor je! Die is helemaal verdiept in dit gebied! Dus Bab, wat zeg jij???

  #4159024 Quote

  Hoi,

  weet hier zelf (gelukkig!) niets van. Maar wil wel even zeggen dat ik het zwaar k… voor je vind!

  Sterkte!

  Natasja

  #4159068 Quote

  Het probleem is denk ik een beetje dat je een tijdelijk contract hebt. Die hoeven ze niet te verlengen. Zolang ze maar geen dingen zeggen als dat het met je zwangerschap te maken heeft, heb je gewoon geen poot om op te staan. Maar als je rechtsbijstand hebt, zou ik die toch wel even inschakelen.

  Maar nu even geredeneerd vanuit je werkgever: die moet al vanaf week 15 jouw salaris doorbetalen, terwijl er niet gewerkt word. Dat is gewoon een heleboel geld. En ik snap dan de wg ook wel weer.

  Maar goed, jij kan er natuurlijk ook niks aan doen, en dit is gewoon heel erg vervelend. Hier heb je ook niet om gevraagd. Ik hoop echt dat je snel wat anders vind.

  En wat betreft het geboortekaartje: als je toch niet meer terug hoeft te komen zijn ze ook niet geinteresseerd, en zou ik inderdaad geen geboortekaartje sturen.

  #4159139 Quote

  Als je zwart op wit bewijs hebt dat dit met je zwangerschap te maken heeft, dan zou ik er zeker werk van maken maar als dit niet het geval is, dan is het lullig maar waar en heb je geen poot om op te staan…. omdat je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt… Zo is het helaas in Nederland. Ze zijn overigens wel verplicht om voldoende te motiveren waarom ze je contract niet verlengen dus ik zou zeggen, vraag dat eens zwart op wit…. als je verder nog hulp wil, dan geef maar een gil…. Ik weet er helaas inmiddels alles van…

  (Ben HR manager en mijn baan is “plotseling” vervallen in december terwijl ik zwanger ben… en ik had zelfs een contract voor onbepaalde tijd…)

  #4159439 Quote

  Bij een tijdelijk contract kun je inderdaad niks. Mijn (tijdelijke) contract wordt ook niet verlengd dus vanaf mei sta ik op straat. Een zwart op wit bewijs dat het met de zwangerschap te maken heeft krijg je niet. Ze zullen gek zijn, dan weten ze dat ze een groot probleem hebben. Dus gooien ze het dan op “niet functioneren” of “botsend karakter”. Als dit zo was hadden ze dat al eerder aan moeten geven. Maar goed, je kan er verder niks mee. Probeer het los te laten. Je weet zelf wel of je goed werk hebt geleverd en daar moet je je aan vast houden. Sterkte in ieder geval!

  #4159933 Quote

  Ik heb er met een tijdelijk contract nog een half jaar salaris uit weten te slepen. Maar goed ik was al opgeleid mensenrechtenjurist met diverse schrijfsels over vrouwenrechten op mij naam al een gedegen voorbereiding getroffen. Al mijn functioneringsgesprekken zart op wit, dat ik goed functioneerde en whoppa ik werd zwanger en opeens wilden ze me niet meer. Heb ze alles even onder hun neus gelegd. En gezegd dat ik naar de pers kon stappen (het was een gemeente) en de commissie gelijke behandeling kon inschakelen maar dat we het ook onderling met elkaar konden regelen. Ik wilde echt niet meer voor die eikels werken toen ze me dat probeerde te flikken… Dus ik had niet zwart op wit dat het vanwege mijn zwangerschap was, maaaaar ik had wel een mooi functioneringsverslag en dat werkte ook. Het was natuurlijk beter geweest als ik er werk van had gemaakt, want degene na mij zullen ze het gerust weer flikken, maar ik had er echt geen zin meer in op dat moment en bijna 15.000 euro was ook een leuk bedrag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct