Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1403868 Kraam Geboorte Bedankjes

 • Auteur
  Berichten
 • #2409870

  Doen jullie aan kraam/ geboorte bedankjes?

  Ik wil het wel doen, maar vooral voor de kinderen want die eten een beschuit met muisjes toch niet op, en ik zit te denken aan een leuk doosje met wat snoepjes erin. Ook op mijn stage wil ik dit dan waarschijnlijk gaan trakteren.

  #4159288 Quote

  Nee, ik niet. Beschuit met muisjes uiteraard wel. Voor de kids halen we dan wel een zak met spekjes of zo.

  #4159376 Quote

  Ik koop roze snoepjes enz. Beschuit eten ze toch niet en als ze het eten ligt de kamer vol met muisjes!

  #4159539 Quote

  Voor de kinderen kun je bijv Nijntje koekjes kopen. Dan doen je boter of glazuur er op en dan wat muisjes. Heel feestelijk!

  #4159563 Quote

  Vind het wel leuk voor de kinderen om wat te trakteren op school. Dus voor Eline ws nijntjekoekjes en voor de oudste iets van slagroomsoesjes met muisjes.

  Voor de kraamvisite gewoon beschuit met muisjes. Ik doe niet aan kraambedankjes. Vind dat eerlijk gezegd zonde van mijn geld. De meeste mensen gooien het toch weg.

  #4159595 Quote

  Hoezo: kinderen eten geen beschuit met muisjes???? Mijn oudste meiden wel hoor! Ze zijn zwaar beledigd als we het niet doen! Bij de peuters op school doen ze vaak langevingers in de boter gedoopt en dan in de muisjes. Het is idd wel praktischer ivm rommel op school.
  Kraambedankjes doen we niet aan. Wel sturen we, ong. 8 weken na de bevalling bedankkaartjes met een leuke foto rond. Dit doen we trouwens vooral omdat we een eigen bedrijf hebben en veel klanten per post iets leuks opsturen. DAn is het onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken. it ervaring weten we nu dat mensen het erg leuk vinden om een foto van het kleine beebje zie krijgen.

  #4159923 Quote

  Ik zeg ook lang leve de stofzuiger! Mooie Nederlandse traditie geef hem je kinderen mee! Hier in Zweden doen ze werkelijk niets als er een baby is geboren. Je poept hem eruit in het ziekenhuis en gaat naar huis. Je hoort vervolgens dagenlang niets en vraagt je na een possje af als de buuf naar buiten komt zonder buik met een kinderwagen goh… is ze bevallen? Ook geen geboortekaartjes, balonnen en ooievaar.. Beschuit met muisjes horen er wat mij betreft bij en eten ze het niet helemaal op? Jammer dan.

  #4160490 Quote

  Gezellige boel daar in Zweden 😉

  Het verlof is daar dan weer wel stukken beter geregeld heb ik gegrepen….

  Ik ga voor allebei de kinderen de lange vingers maken. Ik denk namelijk niet dat school / creche blij is met beschuit met muisjes… Bovendien is het een aardigheidje.

  #4160581 Quote

  @moonpoontje: hier krijgen ze op de Dagis straks allemaal een mooi beschuitje met muisjes. Ik snap er ook niets van waarom er geen tradities zijn hier, maar goed er zijn weer honderden anderen dingen die geweldig zijn hier en waar ze in Nederland nog wat van kunnen leren.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct