Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1403942 Borstontsteking

 • Auteur
  Berichten
 • #2409944

  Hoi meiden,

  Het is al lang geleden dat ik op het forum was. Ik heb het erg druk gehad met een heleboel visite en ben net hersteld van een borstontsteking. Gelukkig is de borstonsteking nu zo goed als hersteld ZONDER pillen van de dokter. Ik ben dan ook best een beetje trots op mezelf. Ik ben er vanaf gekomen door de lactatiekundige die ik gebeld heb en die heeft me super goeie tips gegeven, waardoor ik ervan af ben geraakt.Ze heeft me bijvoorbeeld gezegd dat ik goed moest afkolven na een voeding en met de pijnlijke bost moet beginnen. Ook met warm beginnen voor het voeden en met koude compres eindigen enz..
  Ik ben er echt goed ziek van geweest, spierpijn, hoofdpijn, rillingen en dan weer warm, soort van grieperig gevoel, maar gelukkkig voel ik me nu weer een stuk beter. Ik hou het nu wel goed in de gaten. Ik wist niet dat er zoveel bij borstvoeding kwam kijken, toch probeer ik goed vol te houden.. Ik vroeg me af of er nog meer meiden zijn die hier last van hebben of hebben gehad.

  En zijn er meiden bekend met spruw? Ik hoorde dat je het niet altijd kan zien? Weet iemand daar de klachten van en tips om het ervan te komen? Dit alvast maar als voorzorg!

  Liefs Janne (Krukel= Toby, morgen alweer 3 weken oud)

  #4159367 Quote

  Hey Janne,
  Wat vervelend dat je een borstontsteking had! Dat lijkt me echt enorm pijnlijk!
  Ik vind het borstvoeding geven ook een stuk heftiger dan dat ik van te voren had gedacht hoor! Je bent de hele dag met je baby bezig en je lijf is na 9maanden nog steeds niet van jezelf. Maar goed, ik ben ook wel trots dat Tymo al 5 weken borstvoeding krijgt ondanks dat hij de eerste twee weken uberhaupt niet aan de borst wilde en nu nog steeds alleen maar drinkt met een tepelhoedje. Hij is toch maar mooi al flink gegroeid op mijn borstvoeding! hihi.
  Over spruw kan ik je niks vertellen, daar heb ik gelukkig geen ervaring mee!
  Liefs,
  Mar

  #4160360 Quote

  Ook ik vind het geven van borstvoeding een stuk heftiger dan ik vantevoren had verwacht. Elke voeding moet je zelf geven je kan niet even afwisselen met je partner. Vooral ’s nachts vind ik dat wel eens moeilijk. Ik heb ook op een punt gestaan om te stoppen. Maar het is zo goed voor een kind om borstvoeding te geven, dat ik echt van plan ben om het vol te houden. Ook kolf ik af en toe en dat geeft je wel iets meer vrijheid.

  Devin heeft al 2 keer spruw gehad. Het is te herkennen aan wit beslag op de tong. Als je met bv je vinger er overeen gaat, gaat dit niet weg. (wel als het melk is) En er zaten witte puntjes op zijn gehemelte en wang. Wij hebben Nystatine voorgeschreven gekregen. Dit hielp goed.
  Wij hadden er allebei geen last van. Maar je hoort weleens dat de baby niet goed aan de borst wil drinken en dat de tepels heel erg pijnlijk zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct