Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1404629 Update Rebecca

 • Auteur
  Berichten
 • #2410631

  Hey wederom een updat over Rebecca, ik kopieer wat ik in mn blog heb staan om mn eigen hyves site. voor degene\n die dat ook hebben, ik heb gister avond ook nieuwe foto’s geplaatst.

  Oh ja het is toch een lang verhaal geworden. En sorry, heb ff de tijd niet om alles bij te houden, dus zal reacties pas later lezen.

  Rebecca van IC naar MC!! en jammer genoeg terug naar IC
  gisteren, 23:16 – 9 x bekeken-door wie?

  Na mn laatste blog op zondag is er veel gebeurt.
  Ik had al vermeld dat de operatie wond ontstoken was geraakt en dat die opnieuw open was gelegd, en werd gespoeld. Het hele litteken/snede hebben ze open gelegd. En ja ik heb toen ook geholpen met verzorging. Heb gelukkig de mogelijkheid om de knop op zo’n moment om te zetten, want anders moet je niet helpen, want is toch je kijkt op de plek waar ze geopereerd hebben.
  Op maandag dinsdag en woensdag ging het eigenlijk hetzelfde, maandag kon Bas nog niet mee ivm met werk. Wel probeerden ze de druk van de ondersteuning af en toe iets minder te zetten ging tijdje goed totdat ze erg wakker werd of ze iets met haar deden, dus elke keer toch weer terug.
  Woensdag hadden we na dat we een afspraak hadden gemaakt de vorige dag gesprek met de zaalarts, ze kon niet zoveel vertellen buiten haar bevindingen op de afdeling, ze vonden haar super, en alles ging goed. Wel kregen we te horen dat de chirurg elke dag kwam kijken naar de wond en dat hij het er goed uit vond zien, maar ze zouden m niet meer sluiten, moet uit zichzelf helen, eerder dan geheeld mag ze niet overgeplaatst worden naar evt Leiden (oh ja voor sommigen dat is ong 15 min van ons huis)
  Dus ja ook weer een dompertje, we hoopten op 14 maart thuis, mn vader zn verjaardag, en dat ze misschien ook evt bij hem thuis langs zou kunnen gaan, indien mogelijk. of hij bij ons langs, als kadootje!!!! maar ja wond moet eerst genezen, een jaap van ong 4 cm nou dat gaat niet zo snel!! Dus wij alles verzet naar april, en algemeen april, ja ik weet het ruim begrip, maar dat ik denk ik ook voor ons gemakkelijker, want je wilt eigenlijk geen data’s meer om jezelf aan vast te houden.

  En ja thuis weer ff flink janken, want je zit ook te denken, misschien begin of half of eind april, en ja half tot eind mei weer aan het werk, wat heb je dan qua tijd. Ja toch ook dingen waar je stompzinnig aan denkt, maar in mijn ogen toch ook logisch. Ben uiteindelijk maar wat blij dat we vakantie naar Amerika voor 3 weken rond augustus toch een jaartje hebben uitgesteld, naar vrienden toe.

  Ivm haar overplaatsing naar Neonatologie IC bleek dat er maar max 2 personen aanwezig mochten zijn per bezoek, 1 ervan ouders, dus op vrijdag was er een oogje dicht geknepen dat ik met opa en oma O langs kwam. Dus zodoende hadden Bas en ik afgeproken dat ik een vrije dag had en zn broer ff mee zou gaan. Ze werd die avond nog terug geplaats naar de kinde IC, en dezelfde unit deze unit is gespecialiseerd in chirurgie en op die afdeling moesten ze telkens alle artsen bellen en moesten een aparte visite op die afdeling lopen. Dus ze werd terug geplaatst toen er weer plek was, alle artsen op de afdeling om het zo te zeggen.

  Dus donderdag waren Bas en Tristan er (voor je mede wesrtijdruiters en mede manege vrienden, ja delefde naam als mn paard, was toeval!!!) en ze lag zonder de NPT zoals ze de flow in Rotterdam noemen, ze had een neusbrilletje (Dat is wat je vak op tv ziet als ondersteuning bij benauwdheid).
  Bas lekker 1,5 uur ong met haar op schoot, en heb er ook foto’s van gisteravond geplaatst. en ze hebben goede lol gahad onderling en met een verpleegkundige. Er is een volledig nieuw team bezig. Denk dat ze tussen de units rouleren, en moet zeggen onderhand ja leuk team.
  Ja Bas heeft het lef gehad om fluisterend te zingen “we love you ajax we do” in Rotterdam. Ik was pissed, Ik wil geen voetballiedjes!!!!!
  Ja oke oranje maar verder niet, ze moet zelf kiezen.
  Maar alles ging voorspoedig en ze zou overgeplaatst worden naar HC (High Care, een stapje lager) kon met 5 minuten zijn tot evt volgende dag.
  Nou geen belletje gehad, dus ik ging vrijdag met opa Marcel die kant op, Bas moest werken. En op de IC aangekomen, geen bedje op de plek, ok ze was overgplaatst, was nog tijdens de nacht gebeurt, weer ivm met spoedgeval en ze wilden ons niet wakker bellen, en met overdracht was het mis gegaan, nou ok!!! Als ik evt voor jan …… naar Rotterdam rij en ze blijkt in Leiden te liggen, nou dan staat er de volgende dag in de krant moeder gooit personeel IC door het raam!!!!!!!!!!!!!!
  Wij die kant op. ze had haar eigen kamertje, zie foto in de lijst!
  Mocht haar lekker op schoot nemen, oh er werd alleen een stoel voor me gepakt, de rest mocht ik zelf doen, eindelijk!!!!!
  Nou zo wakker had ik haar nnog noit meegemaakt, ogen wijdopen, zoeken naar de stemmen, echt leuk, opa Marcel vond dat ook, je zag het echt, gigantisch grote ogen, dus hoop dat ze niet mijn kleine oogjes zal hebben.
  Ineens stonden er 3 doktoren in de kamer, de chirurg en 2 in opleiding, ff wond controleren, ja ze lag op mn arm dus kon goed mee kijken, nou de jaap van 4 cm is bijna gehalveert, en ze waren tevreden. erg zachtzinnig werd het niet gedaan, dus madame werd nijdig en als ze nijdig wordt neemt ze minder zuurstof op, uiteindelijk omdat ze niet wilde kalmeren kreeg ze het benauwd. Bij volwassenen te vergelijken als tegen een hyperventilatie aan zitten.
  Nou de zaalarts kwam en de IC arts was onderweg om alles te bespreken, op dat moment begon ze toch meer te “halen” qua haar ribben en alles om voldoende lucht te krijgen. nou IC arst kwam,en ja das minder goed dan gister, en ja eerst gasbeeld van haar bloed, op dat moment ging ze nog meer halen, ze was totaly pissed OFF!!!!!!!! Ja bellen HC OF IC
  Geen plek op HC dus terug naar IC, nou ze alles klaarmaken, en zetten nou tot bijna het laatst voor vwervoer had ik haar gwoon op mn arm, want daar zou ze het rustigst zijn.

  Dus terug op IC, dezelfde plek, alsof we nooit weg zijn geweest.

  Er was sprake om NPT terug te plaatsen maar ze wilen eerst met sprayen proberen, 2x spray en neusbrilletje. Ik verpleegkundige nog gewaarschuwd voor haar vliegensvlugge handjes en haar voorliefde om alles eruit te trekken
  Bleek haar infuus zat niet meer goed dus moest opnieuw, 7x proberen en ze hadden uieindelijk iets, dus, dikke voeten dikke arm, paar plekjes op haar hoofd, uiteindelijk rechterarmpje. nou nog bozere Rebecca. Dus ontroostbaar!!!
  En als het echt een hyperventilatie zou worden dan zou dat beademingsbuisje betekenen, en die willen ze voorkomen.
  Om ong 21.45 had ik ze weer aan de lijn, had al een paar keer gebeld maar waren elke keer bezig met infuus aanleggen. Ze werd toch weer ff nuchter gehouden ivm evt beademingsbuisje, en eindelijk infuus gelukt, moet lukken ivm vocht en glucose toedienen omdat voeding was gestopt.

  Dus ja na die super veer gisteren vandaag toch met een dubbel gevoel richting Rotterdam, oma Janny was mee. Maar wat tref je aan, een kind aan de ondersteuning, beademing of weer totaal zonder.
  Nou het bleek nogsteeds de ondersteuning, de NPT. wel nog een lichte sedatie, en ook hadden ze haar handjes om het zo te zeggen vastgebonden dat ze net niet bij buisje van NPT kon komen .

  Dus qua type hoeft ze zeker niet meer te worden, ze wordt al de hittepetit genoemd!!! Dus ja ook al jullie gedachtes kunnen ook uitgaan naar ons zodra we haar thuis hebben .

  Een humoristiscch grapje ze in nu al 7x overgeplaats komt in zoveel handen en alle toeters en bellen gaan rondom haar af, nou die kan zo op vistie, en overal slapen!!!

  Maandag hebben we een follow-up geprek ivm met de operatie en het IC gebeuren, we hopen dan meer te horen. Deeld hoop ik toch dat ze nog een paar test gaan doen, want waarom telkens tocch die terugvallen, en elke arts geeft een andere uitleg. Stond er gisteren bij en weer andere dingen gehoord, maar geen info over evt verdere testen.

  Net ff gebled en het zuurstof gehalte hebben ze weer bijna op minimum staan. En ze ligt licht super rustig te slapen.

  Ik zal niet dagelijks posten, wil pas iets posten als ik het zeker weet want wilde gisteravond al wel doen maar omdat er een kans was om nog iets minder heb ik ff gewacht.

  Nogmaal bedankt voor de reacties, ze doen ons veel goed!!!!!!!!!!!!!!!!

  #4160008 Quote

  zo lang verhaal spannend zeg!! Heel veel sterkte nog met je meisje!!!!

  xxx Joyce

  #4160020 Quote

  Het is echt ongelovelijk wat er allemaal met jullie kleine meisje gebeurt. Ik vind het heel knap hoe jullie er mee omgaan.
  Heel veel sterkte en hopelijk knapt ze snel op.
  Groetjes Peetje 24

  #4160032 Quote

  Ik had het net ook al op je hyves gelezen… Hopelijk gaat nu eens alles mee zitten, ik snap dat je er doorheen zit! Het wordt gewoon tijd dat ze lekker thuis bij haar papa en mama is!

  Succes en sterkte nog met alles wat komen gaat!

  Liefs, Nicole

  #4160057 Quote

  Heel veel sterkte voor jullie meissie!!

  #4160088 Quote

  Hai, ik heb je hele verhaal gelezen en ik vind het allemaal wel heel heftig…

  Even nog over je verlof: Je kunt je na je zwangerschapsverlof ook gewoon ziekmelden op psychische gronden. Iedereen die begrijpt als je kindje net een paar weken thuis is, je niet kunt werken. Houd dit in gedachten!!

  #4160147 Quote

  Ik vind het een heel heftig verhaal. dit is absoluut niet hoe je je het van te voren allemaal voorstelt.
  Sterkte met alles hoor! Neem mijn petje voor jullie af.
  Liefs, Marianne

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct