Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1404693 Wassen Man Heeft Meegeholpen

 • Auteur
  Berichten
 • #2410695

  Ja ja, mijn man helpt me zo nu en dan mee in het huishouden. Meestal wel op commando hoor. Dat klinkt heel naar, maar ik bedoel er mee dat ik het even moet vragen. Zo ook deze week. Ik vroeg of hij voor mij even een was uit de wasmachine wilde halen en die in de droger wilde stoppen en aanzetten. Dat deed hij. Hij kwam terug beneden en vertelde een heel verhaal over de was, maar ik luisterde niet want ik was bezig met de kids en het eten. Stom stom stom blijkt nu.
  Ik was net bezig met het opvouwen van de was en kwam wat dingen tegen waarvan ik dacht; huh? had ik de wasmachine te vol gedaan ofzo, dit ish elemaal niet schoon. Dus ik heb die dingen opnieuw in de wasmand gegooid om uit te wassen.
  Nu kom ik beneden en ineens flitst door mijn hoofd; o nee, ik had vandeweek (toen mijn man met de was bezig was) een was voor de wasmachine staan en die moest nog gewassen worden. Ik denk nu dat mijn man dacht dat die al gewassen was en dat hij het met de rest in de droger heeft gestopt. Ik kan het nu even niet navragen want hij is met de kids bij zijn ouders, maar ik vrees het ergste. Lekker fris dus!

  Maar goed, boven alles ben ik wel super blij dat ie me meehelpt als ik dat vraag dus ik moet nu even bedenken hoe ik dadelijk vriendelijk ga vragen wat hij met de was heeft gedaan….

  #4160086 Quote

  mmmm,. niet echt bijdehand dus…..
  Voortaan maar duidelijk U I T S P E L L E N wat de bedoeling is…..

  #4160099 Quote

  Mmmm ik geloof dat ik dan erg verwend ben. Mijn man wast uit zichzelf 6 wassen weg op de dag dat hij bij zijn kinderen is. Stofzuigt 2 keer per week de hele hut, kookt de flessen elke avond uit, kookt, doet boodschappen en ik hoef NOOIT iets te vragen. We doen het hier echt samen. Ik moet wel zeggen dat het even geduurd heeft voordat hij snapte welke was bij elkaar kon en op hoeveel graden. Dit is ook wel eens mis gegaan… Kortom blijf coachen die man van je en voordat je het weet heeft ie een geheel eigen wasbeleid hihihi.

  gr.In

  #4160134 Quote

  Hoi hoi,

  Wat netjes dat je man meehelpt met de was! Ramon doet dat ook, maar die moet ik het net zoals jou Miran 😉 instructies geven, maar ja.. Dat vind ik niet erg, ben al blij dat hij het wilt doen hihi.

  Maar zulke dingen gebeuren dan eenmaal.. Het blijkt wel dat hij jou erover wou aanspreken, dus kun je het hem niet kwalijk nemen (niet dat je dat doet hoor). Zijn bedoeling was goed haha!

  Liefs Deb.

  #4160238 Quote

  Toch lief dat hij meehelpt! Ik doe hier het meeste alleen maar buiten doet mijn man het meeste dus zo doen we het toch weer samen!

  #4160664 Quote

  leuke discussie! ik was ook 1 van die mensen die het woordje LIEF zei! maar goed ben het er ook wel weer mee eens dat de taken wel eerlijk verdeeld moeten zijn, als de vrouw ook gewoon buiten de deur werkt dan moet het in huis ook verdeeld zijn.
  Wij zijn allebei thuis en ik doe nu eenmaal meer in huis en mijn man meer buiten maar dat vind ik niet erg, zo hebben we het nu eenmaal verdeeld. Toch vind ik het dan wel eens LIEF als hij een keertje de afwasmachine leeg haalt!
  Groetjes

  #4160281 Quote

  Nou Mimmie, ik ken naar mijn mening teveel mensen waarbij de vrouw dus alle huishoudelijke dingen doet. Dus ik vind dat wij in onze handjes mogen klappen, of het nou terecht is of niet.. Onze mannen doet het maar mooi toch?

  #4160310 Quote

  Tja, ik ben het wel met Mimmie eens. Dat er kerels zijn die alles aan de vrouw overlaten is eigenlijk schandalig. Zeker als de vrouw ook werkt.
  Ik vind het ook niet meer dan normaal dat mijn man een steentje bijdraagt in het huishouden. We werken ook alletwee, en ik krijg ook geen complimenten dat ik toch ook maar zorg voor gezinsinkomen. Want zo zie ik het. Je zorgt met zn tweeen voor een gezin, financieel en huishoudelijk.
  Mijn man kan prima wassen, strijken, stofzuigen, dweilen, ramen lappen. Soms moet ik wel even vragen of hij iets doet, meer omdat hij een andere definitie van schoon heeft dan ik, hahahaa.
  Het enige wat mijn man niet kan is koken.

  #4160332 Quote

  Ik had al gereageerd maar kreeg het dus steeds niet geplaatst. Ik schreef dat het heel normaal is hoor Miranda. Mijn man heeft een keer de VUILE was aan de LIJN gehangen haha! Dat was toen ik hoogzwanger was, hihi! Ach…dan kunnen we weer eens lachen he! Ennu, volgens mij is het niet normaal dat je man meehelpt in het huishouden. Er zijn genoeg mannen die niks doen. Dus ik kan me voorstellen dat veel vrouwen het lief vinden als hun man een keertje meehelpt in het huishouden. Het is echt niet vanzelfsprekend hoor! Dus heb je toevallig een man die wel meehelpt dan heb je geluk en het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel je man werkt. Er zijn mannen die iedere avond over moeten werken of een werkweek van 70 uur maken. Dan blijft er weinig tijd over om mee te helpen. (kun je beter een werkster nemen) hihi

  Groetjes babybelle

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct