Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1405062 Lieve Ouders

 • Auteur
  Berichten
 • #2411064

  Lieve Ouders,

  Ik kom naar jullie als een klein, onvolgroeid wezentje. Toch heb ik nu al mijn eigen, unieke persoonlijkheid. Eens zal ik mijn vleugels in de wijde wereld uitslaan en op mijn eigen benen leren staan. Geniet dagelijks van mijn aanwezigheid.

  1) Gun jezelf de tijd om uit te vissen wie ik ben, hoe ik mij van jullie onderscheid en wat ik jullie kan geven.

  2) Geef me alstublieft eten als ik honger heb. In jouw buik, mama, wist ik immers niet wat honger was. Ik heb geen besef van tijd of uren.

  3) Hou me alstublieft dicht tegen je aan, knuffel me, streel me, kus me, vertel mij lieve verhaaltjes. In jouw buik, mama, voelde ik me altijd gedragen. Ik was daar nooit alleen.

  4) Ik hoop dat jullie niet al te ontgoocheld zijn als ik niet de perfecte baby uit jullie dromen ben. En wees mild voor jezelf, als jullie niet zo perfect zijn als jullie wel wilden.

  5) Verwacht niet te veel van een pasgeboren baby, verwacht niet te veel van kersverse ouders. Geef ons allen 6 weken, zogezegd als geboortegeschenk. Zes weken voor mij om mijn ritme te vinden en zes weken voor jullie om me echt in jullie leven op te nemen.

  6) Vergeef het me als ik veel huil. Heb alstublieft geduld met mij. Ik zal steeds minder huilen en ik beloof jullie dat ik jullie blij zal maken met mijn gezelschap.

  7) Als jullie goed naar me kijken, zullen jullie zien hoe jullie me kunnen troosten en wat mij tevreden maakt. Ik kan immers zonder woorden spreken. Ik ben echt geen kleine tiran die jullie leven wil verknallen. Maar huilen is nu eenmaal de enige manier om te zeggen dat er iets scheelt.

  8) Denk eraan dat ik al sterk en taai ben. Ik kan best tegen de fouten die jullie in het begin bij gebrek aan ervaring zullen maken. Als jullie van me houden, kan er eigenlijk niets mis gaan.

  9) Vergeet alstublieft niet, goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor gezond eten, rust en beweging, zodat jullie energiek en sterk zijn in de momenten die we samen doorbrengen. Probeer onderscheid te maken tussen “belangrijk” en “onbelangrijk” en laat jullie door niets of niemand opjagen. Dan zullen jullie veel intenser van mij kunnen genieten.

  10) En zorg vooral goed voor jullie onderlinge relatie, want die is mijn voedingsbodem en toont mij hoe je kunt houden van andere mensen.

  Al heb ik jullie leven nu in de war gebracht, vergeet niet dat deze hectische periode voorbijgaat.
  Ik dank jullie allen, jullie kind!

  #4160416 Quote

  wordt er beetje emotioneel van hihi wat mooi!!!!

  #4160420 Quote

  Heb er gister al van moeten huilen toen ik um op hyves zag staan.
  En aangezien ik vandaag al 20 x heb gehuild, doe ik het nu maar weer even.
  haha


  Elma
  Bijdrager
  #4160429 Quote

  wat mooi….

  #4160447 Quote

  Ik kende m al van mijn 1e zwangerschap, maar iedere keer weer als ik m lees en goed tot me door laat dringen, springen de tranen in mn ogen…

  #4160456 Quote

  Prachtig!!!!!
  Toen ik zwanger was van yordi zag ik hem een keer en kon hem toen nergens weer vinden. Nu zag ik heb op het forum van de feb mama’s ook voorbij komen.
  Krijg gewoon een brok in me keel.

  #4160470 Quote

  Ik vind dit ook heel mooi!!!

  #4160476 Quote

  Hij is echt heel mooi

  #4160518 Quote

  Heey Cathy,

  Hij is mooi hè?
  Ik had hem al als blog op hyves gezet.
  Zelf vind ik het een heel bijzonder gedichtje.

  Liefs Petra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct