Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1437758 Hoe Lang In Ziekenhuis Na Poliklinische Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2443760

  Ik ben een beetje aan het nadenken over wat en hoe ik bepaalde dingen graag zou willen rond de bevalling. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk, ik snap dat het vast allemaal anders gaat dan vooraf bedacht, maar toch 🙂
  Ik ga waarschijnlijk met mijn eigen verloskundige in het ziekenhuis bevallen. Na de bevalling wordt de baby onderzocht en op mijn buik gelegd, ik wordt evt gehecht, dan ga ik douchen….en dan? Het lijkt me aan de ene kant fijn om de naaste familie al in het ziekenhuis te laten komen, maar hoe lang ben je dan met z’n tweetjes met de baby? Zoals ik er nu tegenaankijk hoef ik niet zo nodig zo snel mogelijk naar huis.
  Nou ja, er komen vast nog wel meer vragen maar deze wil ik nu even voorleggen…..

  #4193121 Quote

  Een uur of 2, maximaal 3 na een poliklinsche bevalling wordt je geacht weer naar huis te gaan als alles tenminste goed is gegaan. Je “huurt” namelijk een verloskamer in het ziekenhuis die ze graag weer zo snel mogelijk beschikbaar willen hebben voor andere medisch en poliklinisch bevallende vrouwen.

  Die tijd is zo om kan ik je zeggen. Met een uur ben je een beetje bijgekomen en is de baby nagekeken in de tussentijd. Hechten duurt ook wel een half uurtje in het algemeen (mits het niet te ingewikkeld is). Dan krijg je vaak nog beschuit met muisjes en wat te drinken en kan je gaan douchen en naar de WC (ook heel belangrijk na een bevalling).

  Ikzelf heb geen ervaring met visite op de verloskamers, daar hebben we bewust niet voor gekozen. Even rust en samen genieten van het pasgeboren wondertje. Het zal heus mogelijk zijn voor familie om een blik te werpen op de pasgeborene maar ze zullen geen uren kunnen blijven.

  Hopelijk geeft dit je een beetje een idee. Succes in ieder geval!

  #4193126 Quote

  Ik ga ook een verloskamer ‘huren’. Ik heb wel al duidelijk afgesproken met mijn vriend, dat alleen onze ouders kunnen komen naar het ziekenhuis. Ze wonen allemaal dichtbij het ziekenhuis….

  bevalling doen we gezellig met zijn tweetjes haha

  succes

  #4193151 Quote

  Ik wilde heel graag policlinisch bevallen en ben dan ook naar het ziekenhuis gegaan. Toen eenmaal mijn vliezen door werden geprikt, bleek mijn zoontje te hebben gepoept in het vruchtwater! Waren wij even blij dat we in het zh waren! Anders hadden we nog hals over kop kunnen vertrekken! Naarmate mijn bevalling vorderde ging de hartslag van mijn zoon naar beneden, en kreeg ik een infuus weeopwekkers, en krijg je dus een medische indicatie! Toen mijn zoontje er na 5 uurtjes al was, dat was rond 9 uur savonds, werd ik gehecht, kindje gecontroleerd, en met de borstvoeding geholpen! Daarna mocht ik douchen, beschuitje eten, onze ouders ontvangen, en tegen 11 uur werd ik voor mijn eigen gemoedsrust naar de afdeling gebracht om de nacht door te brengen! Ik mocht ook naar huis, maar omdat de kraamzorg niet s’nachts komt, hebben ze me lekker daar laten slapen!

  Dus wat ik eigelijk wilde zeggen, na dit hele verhaal (haha) is dat je ook met medische indicatie zo thuis kan zijn! Ik heb mijn bevalling en begeleiding als zeer positief ervaren! Hoop dat dat voor jou ook zo zal zijn!

  Groetjes Liff

  #4193208 Quote

  Ik denk dat het, hoe stom het ook klinkt, best wel afhangt van hoe druk het is. Dat je daardoor soms inderdaad wel een nachtje mag blijven, maar in andere gevallen dat ze je zo snel mogelijk op de been helpen. Nou spannend hoor!

  Ik weet nog niet wat ik ga doen… (voor zover je het in de hand hebt;-)

  #4193219 Quote

  Onze middelste en jongste zijn allebei na een poliklinische bevalling in het zhuis geboren (de oudste op medische indicatie).

  De middelste om half 5 in de nacht en om half 8 reden wij heeeeerlijk met hem op de achterbank door de vrieskou naar huis op zondagochtend. Geen kip op straat, de wereld stil en koud… zelf vond ik het heel relaxed allemaal haha.

  De jongste is om half 5 in de middag geboren. Wij konden geen kraamhulp meer krijgen voor de nacht en mochten de nacht in het zhuis blijven… maar dat wilde ik niet. En hij was de 3e, dus ach… die kruik etc konden we zelf ook wel 😉

  We waren om 4 uur in het zhuis, half 5 is hij geboren en half 7 waren we weer onderweg naar huis!

  Daar rustig op bed geinstalleerd en toen kwamen mijn ouders met de oudste 2. Heerlijk!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4193338 Quote

  Wij hebben een Zotel, ziekenhuis-hotel

  Poliklinisch bevallen doe je bij hun, je kan een verloskamer huren bij het zotel, maar heel stom systeem dan betaal je 300 euro of je neemt een arrangement en dan blijf je 2 nachten daar en betaald je verzekering.

  Het is een luxe hotelkamer in het ziekenhuis incl personeel en je mag daar ook kraamzorg ontvangen. beschuit met muisjes en gastvrouw krijg je erbij.
  Wij gaan dus daar bevallen, dan daar bijkomen en wij hebben gekozen dat naaste familie en vrienden daar mogen komen en de overige kraamvisite doen we daarna thuis wel een keer.

  We mogen nog steeds ten alle tijden beslissen of we thuis willen bevallen of het kan veranderen in poliklinisch bij problemen.

  Nu maar wachten tot het begint en hoe het dan loopt.

  #4193350 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Nu heb ik een wat meer een beeld ervan, fijn.
  @sweeticca: jeetje dat klinkt lekker luxe hoor, zoiets is er niet bij mij in de buurt.

  #4193364 Quote

  Idd kan op medische indicatie ook snel gaan, mijn vriendin werd om 9 uur ingeleid, 13uur is de baby geboren en om 16uur was ze alweer heerlijk thuis.

  Ik ga voor de 3e keer op medische indicatie bevallen en zie wel hoe het loopt.

  De eerste was een afgebroken zwangerschap, bevalling duurde 46 uur en onze dochter overleed een uur na de bevalling, omdat ik een epidraal had gehad moest ik eerst weer kunnen lopen en plassen en toen mocht ik naar huis.

  Bij Nova kwam ik na de bevalling op de ok terecht ivm een totaal ruptuur, en moest daardoor een nacht blijven.

  Bij ons hebben ze nu wel de regel dat iedereen die pijnstilling krijgt ongeacht of het kindje vroeg of laat op de dag of ’s nachts geboren wordt…sowieso nog een nacht moet blijven.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen