Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1437802 Eten Uit Potjes Grrrr

 • Auteur
  Berichten
 • #2443804

  Hallo allemaal,

  ons dochtertje van 10 maanden weigert het gewoon om zelfgemaakt eten te eten en accepteert alleen potjes. Heeft iemand hier ervaring mee en misschien ook wat tips??

  Bedankt alvast!

  #4193156 Quote

  Ja hoor, ik ken het probleem. Mijn dochter is nu net 1, maar tot 11 maanden wou ze ook niks anders dan potjes. Wat wij hebben gedaan is het mengen. Een beetje vers en het grootste gedeelte pot, en dan steeds meer vers en minder pot. Dat we met haar mee gingen eten hielp ook. Zien eten doet eten. Nu eet ze gewoon mee. De ene dag bijna niks en de andere dag haar bordje leeg. Zolang we soepel en makkelijk blijven gaat het goed. Als we boos worden eet ze helemaal niet meer.

  Succes!

  #4193162 Quote

  hoi,

  ook mijn dochter at alleen maar potjes in het begin. frusterend is dat zeg. dan had je wat gemaakt en dan eet ze het niet.
  uit een potje eet ze het zo op.
  wij zijn op een gegeven moment samen met haar gaan eten en toen at ze wel met ons mee.


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4193319 Quote

  Misschien helpt het om het zelfgemaakte eten even door de staafmixer fijn te maken… ik vind het zelfgemaakte eten toch anders van structuur. potjes zijn wat zachter ook al zitten er stukjes in.

  En laat haar gewoon altijd bij jullie aan tafel zitten, ook al heeft ze zelf al gegeten. Dan leg je wat groente voor haar neer, kan ze zelf een beetje klieren en misschien dat ze dan wat in haar mond stopt en zo met de pot mee leert eten.

  #4193577 Quote

  Mijn dochtertje (inmiddels 1,2 jr) had er ook moeite mee. Achteraf bleek dat ze last had van doorkomende tandjes. Dan is eigengemaakt voedsel toch te stug. Ik maalde het met de staafmixer en voegde water toe. Dat ging iets beter, maar was ook tijdelijk.
  Later heb ik haar tussndoor stukjes fruit gegeven aan een vorkje geprikt, of een lepeltje thee, of gewoon een crackertje. Dit zodat ze leerde zelf te eten en ook andere dingen te eten dan potjes.
  Succes!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen