Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1438246 Wanneer Kom Er Nou Eens Rust

 • Auteur
  Berichten
 • #2444248

  Het zit ons niet mee. Zifjon zit nu ongeveer 1 maand op de peuterspeelzaal + maar het gaat niet lekker. Het lopen is me te zwaar en andere opties heb ik uitgeprobeerd maar dat is een ware nachtmerrie met 2 kids en een hyperactief mannetje. Maar nu had ik gister een gesprek met d eleidster en die vertelden dat er toch wat probleme met Zifjon zijn. Hij maakt d egroep onrustig en stoort kinderen uit hun spel, ze moeten met 4 leidsters de boel aanscherpen en de psz verbouwen. En ze laten hem maar gewoon gaan met als gevolg dat hij compleet doordraait. Ik heb hem 2 x helemaal nat van de zweet kunnen ophalen omdat hij niet inegouden werd en een time out kreeg. Na lang praten kwam er uit dat zij adviseerde om hem 1 op 1 begeleiding te geven en dat zij ditniet kunnen bieden. Ook het extra programma voeren ze niet bij hun uit. Kort om ik ben boos en verdrietig dit moest rust geven maar nu is er weer stress omdat hij weer overgeplaatst dient te worden en waarschijnelijk nu naar een Medisch Kinderdagverblijf moet. Het is gewoon zwaar …… Zeker nu dat mijn gezondheid erg slecht is en uit onderzoeken blijkt dat mijn lichaam er net zo erg aan toe is als een zware hartpacient en er dus veel dingen goed fout zijn met mijn hart en bloedsomloop. Ff schrikken dus.

  Maar goed we hopen dat er snel weer goed eoplossing komt en nu moet ik racen om eten te koken manlief is al binnen oeps whahah 🙂

  thx voor luister lezen.


  reisa
  Bijdrager
  #4193633 Quote

  He, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar msschien is een medisch kinderdagverblijf toch beter voor hem. Als ze hem op de psz+ niet kunnen bieden wat hij nodig heeft.
  Het lijkt me erg moeilijk als je zo moet zoeken naar wat goed is voor je kind, vooral als jezelf ook niet gezond bent.
  Sterkte!

  #4193643 Quote

  Het is heel rot nieuws. Maar waarschijnlijk kunnen ze hem op medisch kdv wel bieden wat hij nodig heeft. Gevolg, hij krijgt meer structuur, wordt daar zelf ook rustiger van en zal hopelijk dan ook niet iedere keer huilen als je hem achterlaat. Want onbewust vragen kinderen om structuur en als ze dat niet krijgen, vinden ze het zelf ook niet leuk en prettig. Zeker kinderen zoals Zjifon.
  Ga daar eerst mee in gesprek en vraag hoe zij denken met hem om te kunnen gaan.
  Als hij daar meer op zijn plek is, kan jij aan jezelf en je lichaam gaan denken. Want ook dat is belangrijk.
  Dat lijkt als moeder soms niet zo, want je wilt het allerbeste voor je kinderen. Maar wat hebben ze aan hun moeder, als die zelf niet meer aankan, lichamelijk gezien? Toch niet de bedoeling dat je in ziekenhuis beland!
  Dus meis, hoe moeilijk alles nu is, denk aan jezelf!
  Ga met medisch verblijf in gesprek, kijk wat zij voor jullie kunnen betekenen.

  Heel veel sterkte

  Dikke knuffel Irene


  Hannah38
  Bijdrager
  #4193656 Quote

  Mariska, dat is inderdaad jammer. Hoe vindt Zifjon het op deze peuterspeelzaal? Zou hij het erg vinden om er weg te gaan, of gaat dat wel makkelijk?
  Ik ben het wel eens met wat de meiden hierboven schreven: op een medisch kdv kunnen ze hem w.s. beter bieden wat hij nodig heeft.
  Hoe ziet er dat praktisch uit, is er een medisch kdv in de buurt, of moet je dan nog verder? Het moet namelijk ook goed in je structuur passen.
  Misschien kan Zifjon op een medisch kdv ook wat langer per dag blijven, zodat je niet op en neer aan het sjesen bent?
  Nou, er komt veel op jullie weg. Ik hoop dat er snel rust in de tent komt.
  Heb je ook overwogen om een PGB (persoonsgebonden budget) aan te vragen, of hebben jullie die al?
  Sterkte ermee!!

  #4193660 Quote

  Nee we moeten wachte met de PGB als we alles wat betreft Triversum en de onderzoeken hebben afgerond. Ze twijfelen ook of dat voor ons ook wel het juiste middel is of dat we beter hulp in natura kunnen krijgen. Er zijn 2 mkdv in Zaandam dus dat scheelt. En nee hij is nog niet gehecht aan de psz. Hij hult nog steeds elke keer als we heen gaan en roept dat we naar weer naar huis moeten aag. Hij is elke keer gewoon bekaf. Morgen komt de thuihulp en donderdag praten we weer met de begelider van MEE en dan horen we verder wat d emogelijkheden zijn. een mkdv zal wel beter zijn want daar blijft hijde hele dag en ze zijn in vakantie ook gewoon open dus ritme loopt altijd door.

  Maar het is gewoon ff weer flinke tegenslag

  #4193668 Quote

  Hoe moeilijk het op dit moment voor je is, ik snap dat je het niet zit zitten op sommige momenten. Ik verwacht dat je als hij eenmaal op een medisch kdv zit meer rust krijgt.
  Zou zo ie zo niet wachten met het aanvragen van een pgb hoor! op hogen of verlagen, omzetten kun altijd nog maar het gaat al wel in op het moment van aanvraag.

  Sterkte met alles ook met je eigen gezondheid.

  #4193841 Quote

  Hoi Mariska,

  natuurlijk vind je het niet leuk als je kind naar een medisch kdv “moet”. Maar ik heb een vriendin en die haar zoontje gaat ook naar een medisch kdv en die is niet bij haar in de buurt. Zoontje wordt elke keer opgehaald met een busje en die is nu 18 mnd. Het gaat echt heel goed daar, ieder kindje heeft een “eigen” leidster, slaapkamertje, er zijn ook leuke andere kindjes en ze zijn afgelopen week zelfs op schoolreisje geweest. Mijn vriendin vond het in het begin ook erg moeilijk maar het heeft haar en haar gezin uiteindelijk alleen maar positieve dingen opgeleverd, meer rust voor iedereen dat zowiezo. Ik hoop voor je dat het met Zifjon ook zo zal gaan en dat jullie ook meer rust krijgen, je verdient het meid, je doet wat je kunt, petje af hoor!!


  vlijtige mama
  Bijdrager
  #4193843 Quote

  Hey Mariska,

  Jeetje, het zit jullie niet mee zeg!
  Wat goed dat er toch medische kinderdagverblijven bestaan, is Zaandam dan wel voor je te doen?
  Ik heb altijd in Zaandam gewoont en het verkeer daar valt gelukkig wel mee.
  Waar wonen jullie nu?

  Hoe ben je erachter gekomen dat het niet goed is met je hart en bloedsomloop?
  Heb je hartklachten?
  Meisie, het liefst zou ik nu door de computer je ene dikke knuffel geven, maar dat gaat niet dus dan maar op de virtuele manier: KNUFFEL!!!!

  Liefs Monica

  #4193957 Quote

  Ik heb M.E. en ben daarvoor in behandeling bij een speciaal kliniek. Ik moet op controle komen bij de cardioloog en daar is alles aan het lciht gekomen door een CTG scan en echo van mijn hart. ik weet dat mijn hartsalg altijd laag was maar hij is nu extreem laag soms 30 per minuut. dat is echt niet goed. Ook heb ik altijd blauwe delen op mijn lichaam en ben ik vaak steen koud. Mijn lichaam heeft te kort aan zuurstof en dat heeft grote gevolgen voor mij. Ja ik ehb hartklachten en dat is noet fijn. Zeker niet met mijn 2 lieve kleine mannetjes. Ik heb vandaag gesprek gehad met Zifjon zijn thuis begeleider en die beaamde dat het MKV het beste voor hem is. We wonen fijn in Zaandam in het kogerveld. Mooi in het groen en bij d eJagersplas. dat geeft veel mogelijkheden. Het Mkv zit in het centrum van Zaandam dus goed te doen. We wachetn af morgen het gesprek met MEE en dan zien we verder. Maandag eerst op vakantie voor 2 weken. helemaal rust.

  Bedankt lieve meiden voor jullie ondersteunende woorden.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen