Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1438344 Jelte

 • Auteur
  Berichten
 • #2444346

  Hoi Meiden,

  Hebben jullie dat verschrikkelijke verhaal gelezen of gehoord van Jelte een 9 jarig jongetje dat in coma is geschopt door 2 jongens van 10 en 14 jaar!!!
  Ik vind het hartverscheurend om te lezen…
  Een jongentje in de bloei van zijn leven heel sportief kan nu helemaal niks meer….
  Het zou je eigen kind maar zijn.
  Hieronder het verhaal en de website.

  Wie helpt in coma geschopte Jelte? door THIJS WARTENBERGH
  BIDDINGHUIZEN – Van de ene dag je kind van een levendig joch in een kasplantje zien veranderen. Die nachtmerrie van alle ouders overkwam Jan Stronkhorst en Cindy van het Ende uit Biddinghuizen met hun 9-jarige zoon Jelte. Het halve dorp leeft nu met ze mee: zo’n honderd vrijwilligers halen alles uit de kast voor het herstel van Jelte.

  Vrijwilligers helpen de ouders van Jelte met de behandeling die vijf tot zes uur per dag in beslag neemt. Foto: Bob Friedlander
  Cindy en haar negenjarige zoon die door jongens in coma werd geschopt. Foto: Bob Friedlander
  Ads door Google
  My Special K
  Eenvoudige tips en oefeningen om elke dag meer te bewegen!
  http://www.specialk.nl/fitness-advies
  Herstel Na Kanker
  Herstelbegeleiding in de natuur Binnen een week de 1e afspraak
  http://www.bofit.nl
  Hersenbloeding
  behandeling van hersenbloeding dmv stamcellen uit uw beenmerg
  nl.xcell-center.com/hersenbloeding
  „Het is vreselijk mijn zoon zo te moeten zien”, zegt moeder Cindy. „Dat kun je niet bevatten. Je hele wereld staat op zijn kop.”

  Jelte kan zich niet meer bewegen. Hij ligt in de woonkamer en lijdt een vegetatief, comateus bestaan. „Dat is de term die de artsen voor zijn lichamelijke toestand gebruiken. Het betekent dat hij niet volledig uit zijn coma is ontwaakt, waarin hij vorig jaar terechtkwam.”

  Jelte was altijd een sportieve jongen. „Het liefst stond hij de hele dag op de judomat”, aldus Cindy. „Daarnaast was hij gek op dieren. Zo wist hij een paar kippen, die doorgaans niet zo makkelijk tam zijn te krijgen, zo ver te krijgen dat hij met ze op zijn schouders naar de buren kon lopen. Zo komisch, en de dieren deed hij er geen kwaad mee!”

  September vorig jaar sloeg het noodlot toe voor het gezin in het Flevolandse polderdorp. Bij een familiebezoekje in Elburg werd Jelte door twee jongens, van 10 en 14 jaar, na een ruzie in een speeltuin ernstig mishandeld. Hij werd daarbij diverse malen tegen zijn hoofd geschopt. Volgens het tweetal was Jelte „te brutaal geweest en moest hem een lesje worden geleerd”.

  Jelte belandde daarna met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis en raakte in een coma. Via ziekenhuizen in Zwolle en Groningen en een revalidatiecentrum in Tilburg kwam hij in februari weer bij zijn ouders, zijn zusje Emma en broer Hessel thuis in Biddinghuizen. Dat gebeurde ondanks dat artsen adviseerden hem in een instelling voor geestelijk gehandicapten onder te brengen. „Dat wilden we niet”, aldus Cindy. „We besloten zelf om hem met hulp van Engelse artsen, die veel ervaring hebben met patiënten zoals Jelte, aan de slag te gaan. We willen ons er niet bij neerleggen dat er voor onze zoon, zoals de Nederlandse ziekenhuisartsen verklaarden, niets meer gedaan kon worden.”

  Medeleven

  Inmiddels hebben de Engelse dokters geadviseerd de oefeningen te intensiveren. Dat betekent dat Jelte zo’n vijf tot zes uur per dag intensief moet worden behandeld. Daarbij wordt de jongen over een één meter hoge bal gelegd die voorzichtig heen en weer wordt bewogen. Om daarbij hulp te krijgen, deden Cindy en Jan een oproep op een site in Biddinghuizen die gericht is op de inwoners van dit dorp. „Daar kwamen maar liefst honderd reacties op. Het is geweldig, dan zie je dat een dorp, ook al is het 2010, een hechte gemeenschap is. De mensen leven geweldig mee. We zijn ze erg dankbaar.”

  Vader Jan en moeder Cindy hopen binnenkort met hun zoon naar de Verenigde Staten af te reizen voor stap twee in zijn herstel, een speciale zuurstofbehandeling. Die therapie wordt echter niet vergoed en kost meer dan 100.000 euro, dus alle donaties zijn welkom. De bedoeling is dat de zuurstof beschadigd weefsel bereikt en de natuurlijke genezing van het lichaam stimuleert.

  Ik heb geld gedoneerd voor een speciale zuurstof behandeling die 100.000 euro kost en de ouders dus niet kunnen betalen het zuurstof zorgt ervoor dat het lichaam weer kan stimuleren…

  Er is inmiddels een speciale website in het leven geroepen: http://www.helpjelte.nl.

  Liefs Stefanie


  Hannah38
  Bijdrager
  #4193770 Quote

  Nee, nog niet van gehoord, maar echt afschuwelijk. Dat deze dingen gebeuren!!


  vlijtige mama
  Bijdrager
  #4193838 Quote

  Getverderrie!
  Wat een vreselijk naar bericht.
  Ik had het nog niet gehoord…

  Zulke jongen moeten ze voor straf laten helpen in een ziekenhuis of verpleeghuis waar ze geconfronteerd worden met wat ze hebben gedaan!!!

  Liefs Monica

  #4193855 Quote

  Hoi,

  Wat erg zeg!! Het zal idd je kind maar gebeuren..
  Vind het idd een goed idee van Monica om jongeren die zoiets doen hun taakstraf geven op een plaats waar ze geconfronteerd worden met de aandoening waar ze iemand anders mee hebben opgezadeld!
  Hoop dat die jongen ooit weer een “normaal” leven zal kunnen leiden!

  Liefs

  #4193988 Quote

  echt te triest voor woorden dat mensen tot zoiets in staat zijn he.ook ik heb gedoneerd voor zoiets val je meteen door de mand.
  hoop idd dat het ooit nog goed komt voor dit ventje

  liefss

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen