Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1438727 Keizersnee

 • Auteur
  Berichten
 • #2444729

  Ik heb vier jaar geleden een traumatische bevalling gehad in Suriname. Een van de redenen dat ik het ook nu pas weer aandurfde om te proberen. Inmiddels ben ik zwanger en ik wil eigenlijk weten waarom ik niet zou mogen kiezen voor een keizersnee terwijl dat in alle andere landen van de wereld wel een optie is.

  #4194700 Quote

  Hai Gailtje, op jouw vraag is een kort antw niet echt mogelijk, ik zal t proberen uit te leggen;

  Nl is 1 van de landen waar pas voor een keizersnede gekozen wordt wanneer er sprake is van medische noodzaak.Die reden kan en mag alleen uitgevoerd worden in overleg met Verloskundige en op last van de gyneocoloog. de reden hiervoor is dat het vooraf wel lijkt alsof een k.snede makkelijker is, maar per saldo voor jou- narcose en langer herstel van je buikoperatie- en er blijft altijd een risico ook mbt baby tijdens de operatie; want dat is het natuurlijk wel, ook al wordt er vaak licht over gedacht.
  Mocht je idd angst voor je 2e bevalling hebben, dan zijn daar echt heel goede voorbereidingstechnieken voor, gericht om je door die paniek vooraf heen te helpen en je geruster tijdens de zwangerschap te laten voelen. Stress tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling doen jou geen goed maar ook je baby niet.
  Doula’s kunnen je hier goed bij helpen.
  We begeleiden je tijdens de zw-schap t/m geboorte. Uiteraard altijd in overleg met VK/ Gyneacoloog.
  Hoop dat je hier wat aan hebt. voor meer info:

  http://www.doulawerkt.nl
  h. gr. Ivonne.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen