Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1449408 Afspraak Voor De Echo Gemaakt Het Duurt Nog Zo Lang

 • Auteur
  Berichten
 • #2455410

  Ik net een afspraak gemaakt voor de termijnecho… 24 augustus.. Het lijkt nog zover weg. Ben nu 6 wkn en over 1 1/2 week staat de afspraak bij de vk. Spannend, voor mij de eerste dus ben benieuwd wat mij allemaal te wachten staat..

  #4204788 Quote

  Hey,

  Ja het lijkt allemaal een eeuwigheid te duren.
  Ik krijg 12 aug al een (vroege)echo ivm een miskraam vorige zwangerschap. Daarna ook nog een termijnecho.
  Dus ik ben benieuwd maar tel hier de dagen ook af hoor….hihi.
  Gelukkig wel wat afleiding in het verschiet want we gaan 31 juli op vakantie.

  gr louise

  #4204792 Quote

  Hoi hoi!

  Wat leuk!
  Ik ben nu ook 6 weken en heb ook over anderhalve week eerste afspraak!
  Kan mij ook niet snel genoeg gaan nu….

  Over een termijnecho is nog niet gesproken, denk dat de vk eerst de eerste afspraak wil aanzien. Maar daar zou ik ook al een echo krijgen.
  Is een termijnecho dan wat anders???

  Fijne vakantie Louise!

  liefs,
  Juul

  #4204797 Quote

  Hoi Juul,
  Ik dacht ook altijd dat je bij de vk een echo zou krijgen maar dat is dus niet het geval. Ik heb nadat ik belde voor een afspraak formulieren thuis gekregen die ik moet invullen en meenemen. Daarnaast kreeg ik een verwijsbrief voor een echo en daar stond in dat ik een afspraak het beste na 10 weken kan maken zodat de termijn het beste bepaald kan worden hoever de zwangerschap is…

  Louise,
  Hele fijne vakantie geniet ervan!

  Tamjo,
  Wel fijn zeg dat je een bevestiging hebt gekregen betreft het hartje. Wou dat ik nu ook een echo kreeg om zeker te weten dat alles goed is. Je hoort zoveel verschillende verhalen…

  Liefs,
  Ha

  #4204799 Quote

  Ow wat raar!
  In de informatiemap stond wel degelijk dat ik op de eerste afspraak een handdoek en dvdtje kon meenemen om de echo op te laten plaatsen.

  Ik zal nog es bellen dan.

  Maar als ik het goed begrijp heeft jouw vk geen echo-apparatuur? Omdat je schrijft over een verwijsbrief.
  Dat is bij ons namelijk wel het geval.


  tamjo
  Bijdrager
  #4204805 Quote

  Zo te lezen is t bij elke vk verschillend. Ik had met 6 wk de eerste afspraak bij de vk en een dag later de echo dat was wel eerder dus dan normaal! Maar mijn vk maakt geen echo’s in de praktijk zelf daar moet ik voor naar een echo centrum. Maar bij sommige andere praktijken doen ze t wel zelf!

  Ik heb bijv helemaal geen form hoeven invullen. De vk stelde vragen en noteerden de antwoorden in de Comp. En bij t echo centrum kreeg ik een foto van de echo mee.

  Gr. Tamjo

  #4204837 Quote

  Hoi hoi,

  Wel spannend he en ja dat wachten duurd lang, maar wordt uiteindelijk ook beloond,, de 1e afspraak is normaal trouwens gegevens verzamelen; medische achtergrond van beide ouders, leeftijd werk enz enz, meestal nog bloedruk, gewicht en urine controle (als je dat bedoelde tenminste,,haha)
  Ik ben nu bijna 8wk en heb volgende week mijn 1e echo, ik kon toen ik 2wk terug belde al diezelfde week komen,, was verleidelijk maar uiteindelijk zien ze dan nog bijna niks op een echo, vandaar dat ik toch voor de 27e heb gekozen, zit ik in de 9e week en dan zie je al echt een babietje!!
  Ik ga in Belgie, dat zijn allemaal gyneacologen en die hebben alle app daar, krijg standaard 3echo´s, elke trimester 1) en de laatste 4 afspraken krijg je een band om die meet de hartslag en bewegingen van je kindje.
  Heb er echt zin in,, pfff duurd idd lang dat wachten,, maar nog 5nachtjes!!!
  Wij krijgen trouwens geen dvd alleen foto´s (al mag je het wel zelf filmen,,ook leuk)

  Gr MJ

  #4204878 Quote

  Hoi Meiden,

  Ik heb as maandag om 9:15 de eerste echo. Denk dan ongeveer 8 weken te zijn. We gaan daarna 3,5 week met vakantie dus vandaar dat ik ietsje eerder kon komen. Oma past dan even op de kleine meid en mijn man gaat gezellig met mee. Bij de eerste was ik helemaal niet zenuwachtig voor de echo, maar nu wel. Bij een vriendin van mij klopte het hartje van de baby niet, dus besef me destemeer dat het allemaal niet zo vanzelf sprekend is.

  We wachten het af. Hoop dat het weekend snel voorbij gaat.

  Heel veel succes en plezier bij de echo’s.

  lfs,

  Shiv

  #4204889 Quote

  hooi,

  het duurt allemaal ook lang,Ik ben zelf 5 weken en 4 dagen ben vandaag voor de eerste keer bij de vk geweest en dat was inderdaad alleen maar informatie verzamelen en verwijsbrief halen voor de eerste echo die ik 17 aug heb. dat is de termijn bepaling. Bij mijn vk is er geen echo apparaat maar ik denk ook dat dat verschillend is overal. ik kan ook niet wachten het is ook mijn eerste keer spannend hoor, maar als je bij de vk ben geweest is het wel allemaal al een stukje dichterbij.
  liefs marie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct