Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1451774 Wat Eten Jullie Vanavond

  • Auteur
    Berichten
  • #2457776

    Ik ben inspiratieloos. Word niet goed van standaard prakkie met bal gehakt, of macaroni of bami/nasi.
    Hebben jullie nog makkelijke en lekkere gerechten?

    Gister voor t eerst gevulde courgettes gemaakt, dat was erg lekker. Dus als iemand dat recept wil, dan gooi ik hem hier wel ff op.

    Liefs


    reisa
    Bijdrager
    #4207176 Quote

    Hahaha, wij eten vanavond aardappelen met slavinken en broccoli, morgen nasi en gisteren aten we lasagna. Niet echt origineel dus.
    Maar misschien kan je taco’s maken met een lekkere salade, gegrilde kip met aardappelsalade en stokbrook, tapa’s, pannenkoeken?


    dotjuh
    Bijdrager
    #4207199 Quote

    ik ben niet zo vn t koken en dingen uitproberen, ben een echt boer hahaha.

    wij eten gewoon lekker bruine bonen, aardappelen en karbonaadje.
    heerlijk!

    en morgen zie ik wel weer whhahaahaha.

    liefs, do

    #4207202 Quote

    Ik heb afgelopen zondag een hele lekkere en makkelijke bonenschotel gemaakt. Daar zit in: 1 rode en 1 groene paprika, 1 ui, 1,5 el shoarmakruiden, 200 gr rundergehakt, 3 el hot ketchup, 3 kleine potjes bonen (bruin, wit en kidney). Gehakt bakken, ui, paprika, kruiden, zout en ketchup toevoegen. 10 minuutjes bakken. Afgespoelde bonen erbij en in 5 minuutjes helemaal warm laten worden. Met rijst erbij, heerlijk!! Overigens heb ik er iets meer kruiden en ketchup bij gedaan, lekker pittig. Zarah heeft er erg goed van gegeten, dus dat zegt al genoeg, mmmm!!!

    #4207254 Quote

    Oh en ik heb ook nog een lekker recept met broccoli, aardappelpuree, kipfilet en kipragout, uit de oven. Ook heeeeerlijk! Zarah heeft ook hiervan ontzettend goed gegeten, dus echt voor herhaling vatbaar bij ons thuis.


    Anninas
    Bijdrager
    #4207268 Quote

    Ik weet ook niet altijd meer wat ik moet koken. Lastig is dat he.
    Wij hebben gisteren gebakken aardappeltjes gehad met bloemkool en gehakt. De bloemkool kook ik eerst even tot hij nog behoorlijk beetgaar is. Ondertussen bak ik het gehakt rul en dan gooi ik de bloemkool er nog even bij. De aardappeltjes die bak ik gewoon apart. Het is lekker snel klaar en onze meid die smult ervan.
    Je kunt over het gehakt met de bloemkook ook nog wat geraspte kaas strooien.
    Vandaag eten wij gewoon lekker ongezond frietjes, dat doen we op dinsdag altijd.

    Groetjes Anne


    suno
    Bijdrager
    #4207279 Quote

    Ook hier zijn we veel van de aardappeltjes groente vlees.. Vanavond zijn het geglasseerde worteltjes ( schrijf je anders volgens mij..)met aardappelen en een speklap! heerlijk.

    Maar als je nou iets lekkers en heel makkelijks op tafel wil zetten, heb ik nog wel een receptje. ( Ik hou niet van witte bonen!!!!!)

    Het is een wittebonen schotel! Easy, maar heerlijk.
    Je hebt nodig:
    – pot witte bonen
    – een prei
    – twee vleestomaten
    – 300 gr salami (aan 1 stuk)
    – 1 grote eetlepel creme frech
    – kan een boullionblokje

    Je laat de bonen uit lekken in een vergiet. Je snijt de prei in kleine ringentjes en fruit ze even aan. Dan doe je de in kleine blokjes gesneden salami bij. Dan de in tevens blokjes gesneden tomaten.
    Even een minuutje laten garen. Dan de eetlepel creme frech erbij en eventueel het boulionblokje. ( ik vind het zelf al behoorlijk op smaak door de salami) Dan de uitgelekte witte bonen erbij..
    Even de bonen warm laten worden en klaar!!!!! Het ziet er een beetje sappig uit, door de cremefrech, wij nemen er dan een stuk stokbrood bij en soppen daar een beetje mee!het is zo lekker en makkelijk! ik heb hiermee, al veel mensen blij gemaakt!

    #4207373 Quote

    hahahaha, ik hoor niet op dit forum maar ik wilde toch even ‘mijn’ recept delen:

    magere spekreepjes roerbakken. Als deze goed zijn doe je er (diepvries) aardappelblokjes bij. En een hele flinke dot kipkruiden. Dit alles roerbakken tot het goed gaar is.

    In een andere pan doe je diepvriesgroente naar keuze roerbakken. Lekker kneep curry erbij… Als de groente gaar zijn doe je er een fijn gesneden rookworst bij.

    Als alles gaar en warm is gooi je de inhoud van de twee pannen bij elkaar en nog even goed de smaak door elkaar laten trekken…

    Eet smakelijk

    O ja…. Al deze ingredienten zijn lang te bewaren dus handig om in huis te hebben voor die dagen dat je gewoon echt geen zin hebt in die piepers schillen hihihi

    #4207378 Quote

    Wat dacht je van een SPINAZIE TAART heeeeel easy en kids proof.

    1. Koop pak bladerdaag hartige taart,1x spinazie a la creme, 2eieren, 100 ml melk, 150 gr geraspte kaas.

    2. bladerdeeg ontdooien en verdelen over de taartbodem.

    3. spinazie ontdooien in magnetron, eieren, melk en 1/2 van de aas erdoor + op smaak brengen met P n Z

    4. rest van de kaas als dakje bestrooien evt met paneermeel bestrooien. in oven op 220 ongeveer 30 min.

    je kan er ook kip knakworstjes inleggen vinden de kids heerlijk

    HAAL DE ALLERHANDE BIJ DE AH, BEWAAR RECEPTEN IN EEN BOEKJE. dat werkt echt doe ik ook als ik geen inspiratie heb. vandaag lekker chinees gehaald voor een x. heerlijk 🙂 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen